Blogger Anonim

Blogger anonim

Acum mult timp, când am descoperit platforma WordPress am ales să fiu blogger anonim. În momentul în care am decis să scriu pe un blog, nu ştiam ce presupune acest lucru. Vedeam blogul ca pe un jurnal online. Din start anonimatul era cea mai bună soluţie. Nu am luat în calcul, în acel moment că aş putea să îmi dezvălui identitatea.

Dacă ar fi să compar modul în care scriam atunci şi modul în care scriu acum, în 2015, as putea spune că eram mai liberă. Nu ascund faptul că multe din articolele postate pe acest blog au o legătură cu evenimentele din viaţa mea şi implicit cu oameni din viaţa mea. De fiecare dată când scriu un articol mai personal, am grijă să nu divulg emoţii ale altor persoane direct implicate, am grijă să nu scriu ceva care să fie deranjant pentru acele persoane şi tot aşa.

Când eşti blogger anonim scrii fără frică, scrii pentru a te elibera pe tine

Eram nervoasă, deschideam calculatorul, scriam şi publicam articolul. Eram fericită, la fel! Aveam grijă să nu ratez nici un detaliu şi să nu ascund nici o emoţie.

Când eşti blogger anonim nu îţi pasă de ceea ce cred alţii despre tine citind articolele tale

Mulţi dintre noi au tendinţa de a îşi cosmetiza sentimentele, trăirile, reacţiile, tocmai pentru a păstra acele aparenţe. Când nimeni nu îţi ştie indentitatea scrii despre orice şi esti sincer. Ești atât de sincer încât ajungi să te sperii şi tu de propriile tale gânduri aşternute pe hârtie.

Când eşti blogger anonim prinzi curaj şi tupeu

Treptat te transformi într-un blogger care nu îşi mai ascunde intentitatea, stilul, dar care are grijă la ceea ce scrie, mai ales despre el.

Cred că oricine ar trebui să fie blogger anonim măcar un an pentru a se obişnui cu impactul pe care îl are la public, cu stilul care îl avantajează. Asta îl va ajuta pentru a se decide cât de mult vrea să spună despre el şi cât de mult îi vor permite cei din jur să vorbească despre ei. Ar fi minunat ca în momentul în care îţi dezvălui indentitatea să poţi păstra din libertatea şi tupeul cultivat până atunci. Ar fi ideal să poţi şlefui articolele în aşa fel încât să nu rănească pe nimeni şi să ne te pună pe tine fix ca la o radiografie în faţa tuturor.

Aş fi ipocrită dacă aş spune că lipsa de anonimat nu te face vulnerabil

Dacă azi ai plâns şi aveai chef să scrii despre asta când numele tău e mare şi clar scris în domeniu sau în logo, te mai gândeşti o dată cum ai putea publica acel articol. Dacă ai fi blogger anonim, ai scrie cu toată furia din tine.

Un alt exemplu, ar fi iubitul tău, care ar citi din întâmplare articolul ăla cu „Noi, ăştia singuri” şi te-ar privi ciudat. Ai vedea la o el o privire pierdută, gen care noi ăştia singuri, că noi… noi suntem împreună…”. Să te văd atunci pe unde  scoţi cămaşa, doar pentru că tu ai avut un moment de inspiraţie.  Explică că ai avut curajul să publici un articol ce zăcea în draft-uri de pe vremea când erai singură.

Când îţi divulgi identitatea trebui să le acorzi un timp celor dragi ţie pentru a se obişnui cu stilul tău

Ai grijă ceea ce spui şi mai ales cum alegi spui! Dacă sunt persoane în viaţa ta care simţi tu că nu ar face faţă citind nişte articole prea personale, nu renunţa la blog, alege să ai o discuţie cu acele persoane pentru a afla ce le deranjează la articolele tale şi cum împăca şi capra şi varza.

Când renunţi la anonimat îţi asumi tot ceea ce scrii şi tot ceea ce dezvălui printre rânduri

Mă aştept să fiu trasă de mânecă de fiecare dată când spun prea mult. Am fost trasă de mânecă şi pentru articolul cu buletinele la Roman, aproape ameninţată. Adevărul doare şi mă aşteptam la reacţii nu chiar ortodoxe.

Am să închei articolul cu câteva sfaturi:

  • publică un articol mai personal doar atunci când te simţi pregătit să faci faţă reacţiilor celor din jur;
  • articolele scrise în momente de tristeţe au o valoare mult mai mare pentru tine. Dacă simţi că te expui, alege metafore, alege să transformi totul într-o poveste din care fiecare să înţeleagă ce vrea;
  • nu te lăsa descurajat de critici. Nu le lua personal şi încearcă să înveţi din ele şi să te perfecţionezi,
  • scrisul impulsiv te eliberează, dar salvează articolul ca draft şi alege să-l publici când eşti liniştit. Nu uita să-l reciteşti înainte de publicare şi să îţi mai temperezi vorbele;
  • scrie cum simţi şi ce simţi, dar cu cap!

Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

1 thought on “Blogger anonim”

  1. Pingback: 12 lucruri care mi-au schimbat luna noiembrie - Bianca Ionel - Acorduri din suflet

Lasă un răspuns