Pe un grup de Facebook cu bloggeri și influenceri din România pe care îl urmăresc, una din bloggerițe își dorea să afle cum poate avea un blogroll în WordPress. Dacă folosești platforma Blogspot acest lucru este inclus în funcționalități dar pe WordPress plugin-urile pentru afișarea unui blogroll nu au mai fost actualizate și de cele mai multe ori vin cu erori la pachet.
Așadar, articolul de astăzi îți arată pas cum pas cum poți avea un blogroll în WordPress fără plugin-uri suplimentare care în general măresc timpul de încărcare a site-ului.
Blogroll în WordPress în 9 pași
Pasul 1: Din interfața de Admin selectează Aspect > Meniuri sau dacă ai interfața în engleză Appearance > Menus.
Pasul 2: Deasupra meniurilor deja existente vei vedea un mesaj unde ai link către „Crează un meniu nou” sau „Create a new menu” pentru varianta în engleză.

Pasul 3: Alege numele meniului Blogroll în cazul exemplului dat de mine pentru a îl identifica mai ușor la pașii finali. Acest nume nu o să apară la afișare.
Pasul 4: Adaugă link-urile pentru blogroll folosind „Legături personalizate”/ „Custom links”, la url adaugi link-ul blogului iar la text legătură numele sub care vrei să apară în blogroll.

Pasul 5: După ce ai adăugat doare link-urile dorite în blogroll salvează meniul.
Pasul 6: În continuare rămânem în secțiunea de admin a platformei și continuăm setările în pagina Piese/Widgets

Pasul 7: Din pagina Piese alegem „Meniu de navigare” sau „Navigation Menu”.
Pasul 8: Adăugăm meniul în sidebar-ul dorit, fie la finalul widget-urilor deja existente în sidebar sau în alt loc dorit.
Pasul 9: Selectăm „Blogroll” apoi salvăm.

Bonus: Dacă dorim ca înainte de lista cu link-uri să apară un titlu, îl putem adăuga la titlu fie „Blogroll” fie ceva reprezentativ prin care cititorii blogului nostru să înțeleagă ce caută acea listă de link-uri acolo.
Acesta a fost tutorialul despre cum poți avea un Blogroll în WordPress. Dacă ți-a fost util lasă-mi un comentariu. De asemenea dacă ți-ai dori ca un anumit pas să fie explicat mai în detaliu te rog să-mi scrii pentru a îmi îmbunătății stilul de a explica tutorialele de acest gen. Keep in touch! ❤
- Ești avocat sau deții un birou de avocatură? Descoperă de ce ai nevoie de un website! - aprilie 6, 2021
- Andrei Chelea și emoțiile puternice în fotografie - aprilie 1, 2021
- La Reine – o Maria Antoaneta a secolului XXI conturată într-un logo design - martie 15, 2021
Eu am inceput de ceva timp sa inlocuiesc blogroll-ul cu o pagina speciala dedicata partenerilor/bloggerilor pe care ii urmaresc. Am facut asta din motive de SEO pe de o parte (ca sa nu trimit x linkuri catre acelasi homepage din fiecare pagina a site-ului) si pe de alta parte ca sa mai eliberez sidebar-ul site-ului. Nu imi dau seama daca este neparat mai bine sau mai rau, dar am vazut si la altii practica asta, deci macar nu sunt singurul 🙂
Bună, Ionuț! Și varianta ta este una foarte ok. Nici eu nu am un blogroll din aceleași motive legate de X link-uri, lucru pe care l-am văzut aproape de spam pe partea de SEO. Eu recomand partenerii punctual în articole, am o pagină de colaborări iar pentru bloggeri cel mai mare impact îl are recomandarea lor într-o postare pe Facebook.