bullet journal bianca ionel blog iasi

Bullet Journal și organizarea eficientă

Dacă ai mai mult de o agendă, sute de post-ituri și alte liste și remindere pe telefon ai nevoie de un bullet journal!  Pentru a înțelege ce reprezintă bullet journal am să vă invit să urmăriți următorul video.

De pe 20 martie 2017 am început să mă organizez pe baza unui bullet journal și voi continua să fac acest lucru. Am avut norocul ca toate stelele să se alinieze cu dorințele mele și am găsit rapid o agendă drăguță și neliniată sau datată la Lidl. După agendă, m-am  aprovizionat cu pixuri cu gel și mi-am scos creioanele colorate de la naftalină.  Ce a ieșit, vă invit să vedeți mai jos!

Bullet Journal Bianca Ionel Martie
Bullet Journal Martie

Am ales un design mai mult decât simplu, în care mi-am împărțit pe categorii totul pentru a le vedea și gestiona mai ușor. Până în ora 17:00 sunt la serviciu, dar după această oră activitățile se aglomerează. Cu ajutorul acestui bullet journal am reușit să le organizez mai bine.

Așa cum puteți observa am 7 categorii principale:

 1. Priorități – activitățile cele mai importante din ziua respectivă care nu acceptă amânare;
 2. Evenimente – după cum îi spune și numele, în această secțiune aleg să trec evenimentele la care îmi doresc să ajung din ziua respectivă;
 3. Home – activități de făcut acasă.
 4. Blog – activități de făcut pentru blog, articole de publicat etc;
 5. JCI – task-uri pe care le am de îndeplinit pentru JCI, ședințe pe departamente, etc;
 6. Food/health – aici am decis să îmi monitorizez alimentația și cantitatea de apă consumată într-o zi. Pentru cantitatea de apă folosesc și o aplicație pe telefon, iar la final de zi trec aici apa consumată;
 7. To do – în această secțiune trec activitățile pe care ar trebui să le fac în cazul în care îmi rămâne timp. Nu sunt activități urgente și suportă amânăre.

Categoriile alese de mine sunt atât în română cât și în engleză în funcție de cum am considerat că sună mai bine. La fiecare final de săptămână am o secțiune intitulată bilanț în care bifez lucrurile importante ale săptămânii care a trecut. Pe partea de blog articolele postate și statisticile. Pe partea de alimentație am ales să îmi contorizez greutatea. Fiecare săptămână are un citat al său, scurt, dar profund.

Ce reprezintă pentru mine Bullet Journal?
 • Un mod de organizare mai eficient,
 • Motivare,
 • Relaxare.

Partea cu organizarea într-un mod mai eficient nu cred că are nevoie de prea multe explicații, în schimb motivarea și relaxarea cred că vă interesează. Mereu ne propunem lucruri care țin de îmbunătățirea vieții noastre. Am ajuns la concluzia că cel mai simplu este să le notăm și să le monitorizăm. Atât pentru martie, cât și pentru aprilie am un traking habits în care bifez activitățile pe care le fac în fiecare zi.

Habit Tracker Bullet Journal Martie
Habit Tracker Bullet Journal Martie

În momentul în care încep să bifez ce am făcut și ce nu în ziua care se apropie de sfârșit am tendința de a mai face măcar un lucru de pe acea listă. Pentru mine acest lucru înseamnă motivare. Uneori am timp să mai citesc 30 de minute sau să fac sport. În alte zile, când ajung la 22:00 acasă, aceaste lucruri îmi sunt de multe ori imposibile de dus până la capăt. La final de săptămână când fac bilanțul îmi aduc o serie de mustrări sau felicitări în funcție de ceea ce am făcut și ce nu.

O altă pagină pe care am ales să o adaug în bullet journal este cea în care îmi notez o realizare sau o stare a zilei. Ideea de a avea propriul soare o consider foarte frumoasă și motivantă.

Year in pixels Bullet Journal
Year in pixels Bullet Journal

A year in pixels este o pagină în care îmi notez în fiecare zi starea pe care o am. Sper ca la finalul anului să am cât mai multe căsuțe colorate cu roz. 🙂

Create your own sunshine Martie
Create your own sunshine Martie

După cum puteți observa totul e destul de colorat și drăgălaș. Am făcut toate aceste lucruri în momentele în care mă simțeam stresată sau aveam o stare de lene. În felul acesta m-am relaxat și mi-am folosit lenea sau „cheful de nimic” într-un mod creativ.

Ce nu are bullet journalul meu?

Am sărit câteva elemente importante din bullet journal și anume indexul, key-ul, planificarea lunară și anuală, pagini numerotate. Momentan am ales să-l păstrez într-o variantă cât mai light și am considerat aceste elemente detalii. Key-ul poate fi cu adevărat important pentru cei care nu au mai folosit agende și iconițe pentru planificări. Eu folosesc notațiile oferite ca și exemplu de cheie de foarte mult timp. Din acest motiv nu am considerat a fiind necesară existența unei astfel de pagini. Pentru cei care se află la început de drum în planificare și organizare, le recomand să nu sară această secțiune, deoarece este foarte utilă.

Key Boullet Journal
Key Bullet Journal
Sursă foto: Pinterest

Din punctul meu de vedere, un bullet journal trebuie să te ajute, nu să te încurce. Fiecare îl realizează după propriile necesități și în funcție de cum se organizează mai bine. Fiind la prima mea încercare de acest gen am ales să adaug în el doar ce consider util pentru mine. Dacă faceți o căutare pe net o să descoperiți foarte multe modele, idei, grafici superbe, desene care îți iau ochii. Poate, în timp voi dedica și eu mai mult timp unei grafici mai colorate, dar în prezent în folosesc în formula prezentată.

Preview bullet journal aprilie

Design Aprilie Bullet Journal bianca ionel blog
Design Aprilie Bullet Journal
Planificare Aprilie săptămâna 1 bullet journal
Planificare Aprilie săptămâna 1 Bullet journal
Habit Tracker Aprilie Bullet Journal
Habit Tracker Aprilie Bullet Journal
Create your own sunshine Aprilie Bullet Journal
Create your own sunshine Aprilie Bullet Journal

Dacă și tu ai un bullet journal te invit să îmi spui cum te organizezi și ce părere ai de alegerile făcute de mine. Dacă nu ai încă așa ceva, te invit să-mi spui ce părere ai despre această idee și dacă te-ar tenta să-ți faci unul pe viitor.

Vrei și tu un Bullet Journal, dar nu ai timp să îți faci unul?

Din ianuarie 2018 am început să fac template-uri pentru fiecare lună. Hai să vezi despre ce e vorba și dacă îți place poți să-l descarci GRATUIT!

Bullet Jurnal și organizarea eficientă ianuarie 2018


Pentru a alfa mai multe te invit în grupul Bullet Journal România de  pe Facebook.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

24 thoughts on “Bullet Journal și organizarea eficientă”

 1. Suna destul de interesant acest Bullet Journal, dar eu aș prefera să am totul digital în document word și nu ceva fizic. Eu le concep singur tabele, scheme etc exact cum este prezentat în acest articl. Bineînțeles este o chesitune de preferințe, unii preferă să aibă și ceva palpabil fizic iar alții doar se bazează pe cele digitale.

  1. Există studii care au dovetit faptul că în momentul în care scriem pe hârtie creierul nostru e setat să ducă la îndeplinire acel ceva. Pe lângă asta și eu aveam tot felul de chestii in Excel online, dar când nu aveam net era mai dificil să verific, să bifez etc. Cu bullet journal nu se întâmplă acest lucru.

  1. Cu mare drag, sper să îți fie utilă ideea și să ne povestești și tu pe blog despre modul tău de a te organiza cu Bullet Journal.

  1. Mulțumesc Alexandra! Abia aștept să văd cum arată și al tău când îl vei începe. E foarte util și te prinde.

 2. Imi place mult trendul – Bullet journal – si am cautat tot felul de filmulete pe youtube legate de acesta, insa mi se pare dificil sa fac si eu un asemenea jurnal/organizator. Am impresia ca trebuie sa-i dedic prea mult timp.

  1. Nu ai nevoie să dedici timp mult, scopul lui este să te ajute, nu să te încurce. Știu că pe net sunt foarte multe exemple frumoase și colorate, dar poți să te organizezi și fără prea multe floricele și desene.

  1. Dacă nu ai prea multe de notat, atunci nu ai nevoie de o agendă. Eu am nevoie să mă organizez foarte bine, motiv pentru care am ales această soluție.

 3. Foarte fain arata jurnalul tau ! Vreau si eu sa imi fac, dar pana acum nu am avut timp. Le apreciez pe fetele care picteaza in el si alte nebunii, dar eu nu am rabdare 😀

 4. Sa stii ca m-ar tenta, dar mai stiu si ca nu m-ar tine mult timp nebunia asta. Am o agenda in care imi notez mereu diferite chestii, dar fara creioane colorate si alte sclipareli. Sper sa ma mobilizez si eu intr-o zi ^_^

  1. Și eu aveam o agendă înainte, dar de când am colorat-o un pic și am tras câteva liniuțe mă organizez un pic mai bine.

 5. Ideea de bullet journal mi se pare super faină, relaxantă, utilă și motivațională. Vreau să îmi fac și eu, dar mi-aș dori o agendă cu șină metalică, să pot introduce foi între.
  Mult succes și sper să îți fie de ajutor jurnalul. E foarte drăguț.

  1. Sunt destul de greu de găsit astfel de agende la noi, trebuie să cauți un pic pe net după una. Dacă găsești să mă anunți și pe mine.

 6. Foarte util acest Jurnal , am sa incep si eu sa l scriu , sunt convinsa ca ma voi orgazina mai bine in activitatea mea pe care o desfasor zi de zi. Multumesc pentru idee !

Lasă un răspuns