FILIT 2017

Ești pasionat de citit? Găsește cartea FILIT!

Găsește cartea FILIT! Aceasta este provocarea pe care o lansez către toți ieșenii pasionați de citit și dornici să plece într-o vânătoare de cărți. Anul acesta, Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi și-a luat sub aripa s-a o parte din bloggerii din Social Media Iași și i-a pus la treabă. Suntem 15 bloggeri acreditați și am început aventura prin a ascunde prin Iași 15 cărți ce așteaptă să fie găsite și citite.

Cărțile aparțin scriitorilor care vor fi prezenți la FILIT 2017, scriitori cu care puteți interacționa dacă vă înscrieți la activitățile din cadrul evenimentului ce va avea loc în perioada 4-8 octombrie. Despre eveniment am să vă povestesc mai multe într-o postare viitoare, așa că fiți cu ochii pe blog sau pe site-ul oficial FILIT.

Despre cartea FILIT

Cartea ascunsă este „Recolta” de Jim Crace și face parte din colecția Strada Ficțiunii a Editurii ALL. „Recolta” a fost nominalizat la Premiile Man Booker și Goldmisths în 2013 și a câștigat James Tait Black Prize Fiction în 2014. În vara lui 2015 Jim Crace a fost desemnat câștigătorul prestigiosului International IMPAC Dublin Literary Award.

Despre carte vă pot spune că este un roman în mare parte narativ, ce descrie în detaliu tot ce se întâmplă pe parcursul a 7 zile. Cele 7 zile nu sunt întâmplător alese și am să vă dezvălui că o să luați parte la construirea unei lumi pe măsură ce parcurgeți paginile romanului. E despre comunitate, despre alegoria umanității, despre lume și despre cum primim ceea ce merităm în funcție de efortul pe care îl depunem. Nu am să vă spun mai multe, pentru a vă lăsa să descoperiți cartea și tot ceea ce poate să vă ofere.

Cum găsești cartea FILIT?

Cartea am ascuns-o într-un loc drag mie, într-un loc liniștit care te invită la lectură, meditație, dar care îți oferă și posibilitatea de a savura o cafea bună, bună de tot. E locul în care bloggerii din Iași s-au întâlnit la multe evenimente, au construit amintiri și chiar au pus bazele acestei comunități.

Tot ce trebuie să faci este să treci pragul acelui loc și să privești curios spre stânga sus. Acolo te așteaptă „Recolata”. După ce „ai cules-o”, trebuie să faci o poză cu cartea și să dai un check-in cu locul unde este ascunsă și cu hashtag-urile #AutorPrezentLaFilit #filit #CanYouFilit #AcorduriDinSuflet și cu tag către pagina de Facebook a blogului (@acorduridinsuflet)

Ai timp 5 zile începând de azi să găsești cartea și apoi să te bucuri de o lectură ce sigur te va pune pe gânduri și îți va oferi o poveste la care să meditezi câteva zile bune. De asemenea, te aștept la FILIT pentru a lua un autograf pe carte din partea autorului, pentru a face poze cu el și pentru a îi împărtăși impactul pe care l-a avut scrierea lui asupra ta.

Spor la găsit cartea, iar pentru a ușura lucrurile, ai mai jos o poză a acesteia în așteptarea ta! Tic, tac, tic, tac! O găsești până pe 25 septembrie?

Recolta - Jim Crace - Autor Prezent la FILIT - Gaseste cartea FILIT
Recolta – Jim Crace – Autor Prezent la FILIT
– Gaseste cartea FILIT
[Update] Cartea a fost găsită de către Selma Mustafa la Fika Iași!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns