Ce faci când nu ai chef de nimic?

Ce faci când nu ai chef de nimic?

Azi nu am chef de nimic! Știi starea, nu-i așa? Am trecut prin ea de 1000 și 100 de ori și azi a venit timpul să vorbim despre ce facem când nu avem chef de nimic și cum ieșim din acest moment.

Pentru mine cheful de nimic este o stare destul de frustrantă și de foarte multe ori simt că mă lupt cu mine. Încă nu am identificat motivul pentru care apare această stare, dar l-aș asocia cu perioade foarte aglomerate și obositoare.

Ce faci când nu ai chef de nimic?

1. Bea apă!

Ce faci când nu ai chef de nimic? - Bea apa!
Ce faci când nu ai chef de nimic? – Bea apa!

Știu, e comică sugestia mea, dar are sens. Lipsa apei în organism ne face anxioși și depresivi. Creierul este format din 85% apă, iar orice lipsă de chef începe din capul nostru. Un pahar de apă s-ar putea să ne schimbe starea și să ne redea pofta de a face ceva, oricât de mic.

2. Scrie ce simți

Ce faci când nu ai chef de nimic? - Scrie ce simti!
Ce faci când nu ai chef de nimic? – Scrie ce simti!

Când încep să scriu ceea ce simt conștientizez stare și motivul acesteia. Dacă nu simți că trebuie să scrii, poți desena sau pur și simplu poți să mâzgâlești o foaie, două, trei. Ai să vezi că după te vei simți mai bine și îți vei recăpăta cheful de a face ceva.

3. Prepară ceva bun!

Ce faci când nu ai chef de nimic? - Gateste ceva!
Ce faci când nu ai chef de nimic? – Gateste ceva!

Nu am să te mint că mâncarea și lipsa chefului e posibil să se înțeleagă destul de bine. Nu e nevoie să faci o rețetă complicată, dar e suficient să încerci orice rețetă ce ți-ar deschide apetitul.

4. Spală vasele sau fă curățenie

Ce faci când nu ai chef de nimic? - Spala vase!
Ce faci când nu ai chef de nimic? – Spala vase!

Treburile casnice sunt mereu bune în astfel de situații și te pot ajuta să te și organizezi. Cu siguranță îți vor distrage atenția de la starea ta morocănoasă și la final te vor energiza.

5. Fă o baie!

O baie caldă relaxează pe oricine și te poate ajută să-ți pui și gândurile în ordine. Pe mine mă ajută foarte mult dacă închid becurile, pun câteva lumânări, un pic de sare de baie și spumă. Pot să mă bucur de cheful meu de nimic foarte bine într-un astfel de decor.

Ce faci când nu ai chef de nimic? - Fa o baie!
Ce faci când nu ai chef de nimic? – Fa o baie!
Cheful de nimic persistă și după aceste idei?!

Ei bine, atunci ar fi cazul să te bucuri de un pui de somn sau pur și simplu să stai într-un colț de canapea, pat, fotoliu și să nu faci nimic. Avem nevoie și de astfel de momente, nu-i așa?


Tu ce faci când nu ai chef de nimic?


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

19 thoughts on “Ce faci când nu ai chef de nimic?”

 1. :)) Ce m-a amuzat articolul tau. Pozele mai ales! Cand nu am chef de nimic cred ca citesc. Si daca nu citesc atunci incerc sa dorm. Sa beau apa inca nu am incercat dar cred ca e o idee buna!

 2. Aluculesei Brindusa

  cand nu am chef de nimic stau si eu cu pisica in brate,adica pisica sta la mine in brate si toarce si eu ii fac masaj,asa ne completam si lenevim.

 3. Pe mine ma ajuta serialele comedie! Recent am inceput sa ma uit la The Middle, si cu toate ca nu e cel mai cel serial, in zilele in care ma simt mai leguminoasa de fel merge numai bine!

 4. Sunt bune sugestiile tale, insa atunci cand nu am chef de nimic, fac … NIMIC. :))
  Efectiv stau, dupa cum ai mentionat, intr un colt de pat sau canapea si ma uit fie la seriale, fie la filme. 😀

 5. Albu Steluta Georgiana

  Eu cand n-am chef de nimic stau in pat cu tableta in mana si ma uit la tutoriale sau citesc pe bloguri ce mai scriu fetele.

 6. Cine nu are probleme de genul. Cine nu-si doreste sa scape de sarcinile care le are de dus la indeplinire si sa-si doreasca sa nu faca nimic. Nu am foarte des momenhte de genul, dar si cand le am … mai bine sa fiu lasata in pace pentru ca devin irascibila

Lasă un răspuns