Web Analytics
Cofetăria de acasă - Aurelia și Daniel Panica - Interviu Antreprenori ieșeni

Cofetăria de acasă – Aurelia și Daniel Panica

Prin octombrie 2018 o cunoșteam virtual pe Aurelia Panica, de la Cofetăria de acasă, pentru ca mai apoi să legăm o frumoasă colaborare pentru evenimentul pe care îl manageriam la acel moment, Femei de Afaceri cu Stil marca JCI Iași.

Planetele nu s-au aliniat încât să reușim să facem o „Seară cu Antreprenori” tot sub emblema JCI Iași la ea la cofetărie, dar mi-am dorit foarte mult să facă parte dintr-un proiect pe care tocmai îl lansez: interviuri cu antreprenori ieșeni.

De ce-ul din spatele acestui proiect, o să-l aflați în alt articol pentru că pe acesta vreau să-l păstrez dulce și savuros așa cum a fost și sunt Aurelia și soțul ei Daniel în interviul de mai jos. Vă invit să descoperiți doi oameni frumoși, pasionați de ceea ce fac, doi antreprenori ieșeni de succes.

ofetăria de acasă – Aurelia și Daniel Panica interviu


Povestește-ne un pic despre tine și afacerea ta, Cofetăria de acasă?

Sunt Aurelia, 33 de ani, bucătar de profesie, am lucrat în vânzări și în bucătărie, și Daniel 35 de ani, inginer constructor de profesie, în prezent suntem proprietarii unei mici afaceri, un laborator de cofetărie – Cofetăria de Acasă.

Cofetăria de Acasă a luat naștere în 2017, după cum îi spune și numele, acasă. Am început prin a lua comenzi de torturi aniversare, faguri și nuci pentru prieteni și cunoștințe la început, în 3 săptămâni m-am lăsat de job apoi am făcut pagină de Facebook pe care o folosim și în prezent și am început să ne vindem produsele pe grupurile locale din Iași.

Am lucrat de acasă câteva luni apoi ne-am hotărât să deschidem firma și să amenajăm un laborator mic, unde să lucrăm tot pe baza de comandă. Zis și făcut. În aprilie 2018 ne-am mutat în primul nostru laborator unde am lucrat aproape un an, am angajat prima fată și apoi am reinvestit tot ce am câștigat în al doilea laborator, unde lucrăm și în prezent.

În prezent avem 3 angajați și facem în costinuare prăjituri și torturi că acasă. Nu folosim premixuri, nu folosim margarină sau frișcă vegetală ci lucrăm artizanal, cu lactate de calitate și ciocolată premium. Așa ne-au cunoscut clienții, pentru asta ne-au recomandat și așa vom continua.

Prăjituri Cofetăria de Acasă
Prăjituri Cofetăria de Acasă
În momentul în care ai ales să devii antreprenor ai avut pe cineva alături care să te ghideze, dacă da cine și cum te-a ajutat?

Ne-am avut unul pe celălalt în mare parte. Ne-a fost de mare ajutor experientă lui Daniel în domeniul Horeca. El lucrează în paralel și acum, este tehnician în domeniul echipamentelor Horeca și produse de igienă profesionale.

Sunt foarte multe idei de afaceri, de ce ai ales cofetărie și dulciuri? Cum ai ajuns pe această nișă?

Așa este, sunt foarte multe idei de afaceri. Sincer, nu știam încotro ne vom îndrepta.

Ce face ca afacerea ta să fie specială sau unică?

De ce e unică afacerea noastră? Pentru că e a noastră 🙂 în primul rând, pentru că am depus foarte mult efort aici, și nu în ultimul rând pentru genul de produse pe care le facem.

Povestește-ne cum a ajuns primul client la tine.

În august 2017 am făcut un tort pentru aniversarea fetiței noastre. Unul dintre invitați a vrut tort pentru aniversarea fetiței lor la scurt timp.

Aurelia Panica - Cofetăria de acasă
Aurelia Panica – Cofetăria de acasă
Care este cel mai important lucru pe care l-ai învățat în drumul tău de antreprenor?

Aurelia: Respectul pentru colegi și pentru clienți.
Daniel: Am învățat multe, ar fi greu să spunem care ar fi cel mai important. Dar cred că cel mai important este să fii corect cu angajații, cu clienții, cu furnizorii.

Fiecare afacere are suișuri și coborâșuri, care a fost cea mai mare provocare de până acum și cum i-ai făcut față?

Daniel: Cred că a fost atunci când am hotărât să angajăm primul ajutor. În rest am avansat încet, nu prea am avut provocări.

Echipa Cofetaria de Acasa
Echipa Cofetaria de Acasa
Dacă ai avea șansa de a începe din nou acest business, ce ai face diferit?

Să începem din nou? 🙂 Dacă am începe din nou probabil am face-o la fel.

Ce altceva te mai pasionează? Dacă nu ai fi început acest business, unde crezi că ai fi fost acum?

Aurelia: Eu aș fi fost într-o bucătărie probabil și Daniel unde e și în prezent :))

Sunt antreprenori locali, naționali sau internaționali pe care îi admiri? Care ar fi motivul?

Da. Avem prieteni la Bacău și la Botoșani care fac prăjituri. Pe Raluca și Adi de la Bacău i-am cunoscut la început. Am cumpărat o mașină frigorifică de la ei și greu dar greu tare am devenit apropiate și ne ajutam una pe alta. Acum ne sfătuim, ne plângem una alteia :)) și mergem la cursuri împreună. Mai avem în Iași producători de fructe de sezon pe care îi apreciem, și nu in ultimul rând Alecsandra de la Epic care face decorațiuni pentru evenimente și cu ea facem candy-bar urile.

Candy Bar Cofetaria de Acasă

Ce sfat ai oferi celor care vor să devină antreprenori?

Daniel: Să nu.
Aurelia: :)))

Crezi că modelele de business din exterior se pot adapta la noi?

Daniel: Nu. Încă nu. Trebuie să mai creștem. Să creștem civic și moral în primul rând.

Cum se îmbină viața personală cu cea profesională?

Aurelia: Se îmbină perfect. Știți vorba aia? Și încet începi să trăiești la muncă și să vii în vizită acasă?

Care crezi că este cel mai mare atu al orașului Iași din perspectiva antreprenorială?

Clar numărul mare al populației, zona IT…

Ce crezi că lipsește orașului Iași din perspectiva antreprenorială?

Daniel: Așa cum spuneam și mai sus, trebuie să mai creștem din punct de vedere civic. Mulți dintre noi nu știu să-i respecte pe ceilalți, să le respecte proprietatea.


Pe Aurelia și Daniel îi găsiți pe Facebook iar prăjiturile Cofetăriei de Acasă sunt mai mult decât delicioase.

Așadar, dacă aveți nevoie de un tort sau un platou mare, mare cu prăjituri, apelați cu încredere la antreprenorii ieșeni, apelați la Cofetăria de Acasă.


Despre cum se descurcă cei doi antreprenori când vine vorba de digital marketing și business-ul lor, vă invit să citiți continuarea aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.