Web Analytics
Cofetaria de acasa - provocări în digital marketing - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Cofetaria de acasa – provocări în digital marketing

Dacă încă nu știi cine e în spatele brandului ieșean Cofetăria de Acasă, te invit să descoperi aici, într-un interviu cu Aurelia și Daniel Panica.

În același interviu, i-am provocat să vorbim un pic despre digital marketing în afacerea lor (branding, web design, website, content marketing, SEO, SEM, email marketing, social media, productie video). Vă invit să descoperiți și voi mai jos ce îi ajută pe cei doi antreprenori în promovarea afacerii lor.

1. Care este povestea numelui și culorilor brandului pe care îl administrezi?

Aurelia: Idea numelui a venit de la Daniel. Pe vremea aceea facem prăjituri de casă, acasă și le livram acasă. Cofetăria de Acasă am zis. Logo-ul tot el a avut ideea de a face o brioșă în formă de casă. Brioșa
este desenată în creion, de Georgiana, mama finutului nostru, și apoi am încadrat-o în formă de astăzi.

Logo Cofetaria de acasa iasi

2. Care au fost primii pași pe care i-ai făcut pentru a îți crește și mai apoi promova brandul în online? Unde ai întâmpinat dificultăți?

În afara de facebook nu prea ne-am promovat. Cea mai bună reclamă este recomandarea clientului și drept dovadă, foarte mulți dintre cientii noi vin la noi și ne spun că au mâncat tort la o aniversare sau că ne-a găsit pe facebook și avem recenzii bune.

3. Cine se ocupă de partea de conținut pentru promovarea afacerii tale? Care sunt costurile lunare, timpul investit și unde sunt cele mai mari dificultăți?

Aurelia: Eu postez pe facebook fotografii cu toate torturile pe care le facem, platouri pentru evenimente, postări scurte pentru că de obicei nu am mult timp la dispoziție să butonez telefonul. Iar Daniel mai face postări mai cochete, cu texte și alte…

4. Crezi în marketing prin conținut? Au ajuns oamenii să cumpere de la tine pentru că le-a plăcut conținutul creat de tine?

Da, clar. Un produs bun trebuie să se vândă singur. Nu am povestit până acum despre vitrina noastră cu prăjituri „la liber”. Avem zilnic prăjituri la vânzare în vitrină. De aici însă nu încasăm foarte mult.
Dar am zis mereu că cine cumpără spontan, cum spunem noi, o prăjitură, sigur îl prindem pe comenzi. Și la comandă sigur are invitați și cum spuneam mai devreme… foarte mulți dintre ei ne caută.

Vitrina Cofetaria de Acasa

5. Pe lângă Facebook ce mai folosiți pentru a fi vizibili în online?

Daniel:  Suntem și pe Google Business, avem cont însă actualizăm și postăm mai rar. Ce e drept am observat că e important, că e un număr mare de vizualizări și acolo.

6. Ai încercat marketing offline? Dacă da, ce canale de promovare offline ai ales? Dacă nu, ce te reține în a nu face campanii și offline?

Daniel: Am împărțit pliante pe stradă și am lăsat la ștergătoare la mașini în zona și recent am încercat o varianta de promovare la un supermarket. Am branduit 100 de cărucioare cu pliantele noastre. Nu știm încă ce impact a avut. 🙂

Cofetaria de Acasa Carucioare branduite

7. Atât local, cât și la nivel național, există numeroase comunități de bloggeri. Ai realizat o campanie de promovare cu aceștia?

Momentan, nu.


Cam atât despre digital marketing alături de cei de la Cofetăria de Acasă. Te invit să urmărești viitoarele interviuri cu antreprenori ieșeni și provocări în digital marketing. Keep in touch!


Dacă te întrebi ce impact are acest interviu, acesta este un review care spune totul 🙂

impact articol interviu cofetaria de acasa

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.