Sfaturi pentru bloggeri în colaborarea cu brandurile

Sfaturi pentru bloggeri în colaborarea cu brandurile

În momentul în care ai ales să devii blogger cu siguranță te-ai gândit că va veni acel moment în care colaborarea cu brandurile nu va fi doar un simplu vis. Astăzi am ales să povestim un pic și să vă împărtășesc din lucrurile pe care le fac eu când vine vorba de astfel de colaborări.

Nu aș vrea să luați aceste sfaturi ca pe niște reguli pe care dacă nu le îndepliniți nu o să vă bucurați de colaborări, ci doar ca pe o discuție de la blogger la blogger.

Am ales să scriu aceste sfaturi pentru că am fost atât blogger ce a colaborat cu brandurile, cât și reprezentanta unui brand care a ales să colaboreze cu bloggeri. Așadar, pot să vă spun cum stă situația din ambele tabere și abia după ce am fost eu în poziția de brand am înțeles mai bine de ce sunt anumite cerințe, aparent banale atât de importante.

Sfaturi pentru bloggeri în colaborarea cu brandurile

Singurul sfat pe care l-aș da ar fi acela de a fi un profesionist de la primul „Bună ziua” din email, până la „Vă mulțumesc pentru colaborare”. Cum faci asta? Ei bine, sunt câțiva pași mai mici pe care îi punctăm în continuare!

  1. Trimite un media kit către posibilii colaboratori. Despre cum se face acesta, cum arată și alte detalii am scris într-o postare diferită, pe care vă invit să o citiți aici.
  2. Folosește un limbaj business în comunicarea cu brandurile, chiar și pe email. Fără emoticoane, saluturi ca între prieteni și posibile greșeli typo sau gramaticale.
  3. Respectă deadline-urile! Știu că uneori poți primi o cerere de articol pe azi pe mâine, dar când ai o colaborare cu un brand, trebuie să citești cu atenție contractul semnat înainte și să respecți deadline-urile. Fără scuze, fără pisici bolnave și răceli. Ești un profesionist și asta se reflectă în acțiunile tale!
  4. Oferă un pic mai mult de fiecare dată! Indiferent de contractul semnat sau înțelegerea verbală făcută, îmi place să ofer mereu ceva în plus. E modul meu de a mulțumi pentru că au avut încredere în mine.
  5. Nu te vinde ieftin! Sunt si branduri abia lansate care din dorința de promovare scriu la cât mai mulți bloggeri și le promit marea cu sarea. Nu am să țin acum teorii despre prețuri sau despre cum facem barter cu anumite branduri, dar am să te invit să citești despre cât costă un content writer. Noi muncim, investim timp și trebuie să ne apreciem munca la adevărata sa valoare.

Ultimul sfat în colaborarea cu brandurile

Știu că în rândul bloggerilor e o mare mândrie să ai cât mai multe colaborări cu brandurile. E minunat să scrii despre tot ce mișcă și să fii și recompensat pentru asta. Ei bine, ultimul meu sfat este să vă alegeți acele branduri cu care rezonați. Învățați să spuneți și nu în colaborarea cu brandurile.

E ciudat să promovezi pe blog toate brandurile de make-up, produse pentru îngrijire personală și tot așa. În primul rând pentru că îți derutezi cititorii. În al doilea rând pentru că nu are cum să fii 100% mulțumit de toate produsele.

Și… alegeți să oferiți realitatea. Dacă un produs oferit de un brand nu se ridică la așteptările voastre sau nu vi se potrivește, găsiți o soluție să spuneți asta cititorilor. O puteți face încât să nu afecteze brandul. Cred că un review real față de anumite servicii vă oferă credibilitate. În felul acesta și brandul poate să își îmbunătățească produsul oferit pe baza feedback-ului vostru.

Eu nu am fost fan Nivea, nu suport mirosul clasic al produselor lor! Am avut ocazia să testez produsele lor și să scriu despre ele și nu m-am ferit în a spune acest lucru într-un mod elegant fără să supăr, sper eu. 🙂

Citește și alte articole cu sfaturi pentru bloggeri
  • Posts not found

 


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

1 thought on “Sfaturi pentru bloggeri în colaborarea cu brandurile”

  1. Foarte bune sfaturile! Da, poate la inceput ai tendinta de a accepta orice colaborare si evident, ca esti entuzismat/a! INSA in timp, vei descoperi cu adevarat ca nu rezonezi cu toate ofertele si propunerile de colaborare, din diferite motive.
    E foarte important sa ramani onest si sa nu uiti de ce ai inceput sa faci asta (sperrand ca motivele nu sunt doar pentru a primi produse sau pentru aa merge la evenimente). 🙂

Lasă un răspuns