Web Analytics

Configurare Google Analytics Magento, Prestashop, OpenCart

Pentru cei care nu au site-uri doar pe WordPress sau Blogger, acest articol vă va arăta cum puteți face o configurare Google Analytics pentru Magento, Prestashop și OpenCart.

[su_heading]Instalează și configurează Google Analytics pe WordPress și Blogger[/su_heading]

Configurare Google Analytics Magento

Pentru a configura Google Analytics în Magento 1.X este nevoie să va autentificați în adminul platformei. Apoi, alegeți System -> Configuration -> Sales -> Google API. Aici activați opțiunea de Google API și adăugați codul scurt din cadrul contului de Google Analtyics în câmpul Account Number. Salvați și e gata!

Google Analytics tracking Magento
Google Analytics tracking Magento 1.X

Pentru configurarea Google Analytics în Magento 2.X, la fel, trebuie să vă autentificați în admin. Apoi, alegeți Stores > Settings > Configuration > Sales>Google API. Ca și în cazul precendent, aveți un loc în care să adaugați codul de tracking și salvați activarea acestei opțiuni.

Configurare Tracking Code Magento 2
Configurare Tracking Code Magento 2.X
Configurare Google Analytics Prestashop

Pentru a configura Google Analytics în Prestashop este nevoie să instalați un modul, Google Analytics. Acest modul este gratuit, iar după instalarea lui, la fel ca și în Magento, trebuie să adaugați codul Google Tracking.

Prestashop modul Google Analytics
Prestashop modul Google Analytics
Google Analytics Prestashop
Google Analytics Prestashop
Configurare Google Analytics OpenCart 2.x

Pentru OpenCart 2.X e nevoie la fel să logați în admin. Alegeți meniul Extensions și activați Google Analytics. După activare, trebuie să apăsați pe edit și se va deschide o pagină în care trebuie să adăugați codul de tracking lung, cel cuprins între <script></script>

Instalare Tracking Code OpenCart 2.X
Instalare Tracking Code OpenCart 2.X

După cum puteți observa e foarte simplu să vă configurați site-urile dezvoltate pe Magento, Prestashop sau OpenCart cu Google Analytics. Pentru cei care se întreabă de ce ar trebui să facă acest lucru, vă ofer și câteva motive.

De ce ai nevoie de Configurare Google Analytics pentru un site de comerț online?

  • Pentru a ști de unde vin vizitatorii;
  • Pentru a ști care sunt paginile cu cel mai mare număr de vizite, dar și cele cu cele mai puține;
  • Pentru a afla paginile unde vizitatorii petrec foarte mult timp, sau foarte puțin;
  • Pentru a afla care sunt păginile de unde vizitatorii abandonează site-ului;
  • Pentru a afla detalii demografice despre vizitatori;
  • Pentru a ști care sunt dispozitivele preferate de către utilizatori etc.

Cu ajutorul Google Analytics putem genera foarte multe rapoarte care ne vor ajuta în stabilirea unor strategii de marketing și seo și ne vor ajuta să creștem numărul conversiilor pe site. Din punctul meu de vedere este un tool gratuit ce ar trebui folosit și exploatat cât mai mult.


Dacă acest articol ți-a fost util, nu uita să dai un share. Dacă ai întrebări sau ai întâmpinat dificultăți te aștept cu întrebări în comentarii pentru a elucida orice mister legat de o configurare Google Analytics.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.