vizita selgros iasi bianca ionel blog

Crenvurști marca Selgros

Crenvurști! Dincolo de monitor pot ghici expresia feței tale. Nu te strâmba și nu te gândi la hârtie igienică și kilograme de E-uri. Astăzi vorbim despre acei crenvurști gustoși și sănătoși. Există în Iași. Există în fiecare magazin Selgros din țară și nu e o poveste de adormit copilul și nici de crescut numele unei companii. E realitate.

M-am numărat printre norocoșii care au avut ocazia să vădă cum se prepară crenvurștii la Selgros, alături de Kooperativa 2.0 Iași și am să împărtășesc și cu voi această experiență.

Noi, românii, nu consumăm așa multă carne precum avem impresia. Ne plasăm destul de jos în topurile consumatorilor de carne din Europa. Carnea de porc este printre preferatele noastre și anual consumăm în jur e 30-32 kilograme, comparativ cu media europeană de 40-45 kilograme. Motivele unui consum atât de scăzut sunt multe. De la prețurile aparent prea mari până la frica noastră de a consuma o carne contaminată sau păstrată în condiții precare.

Noi suntem ca Toma necredinciosul, până nu vedem, nu credem și când alegem să cumpărăm ceva din carne de porc, prin capul nostru se plimbă o serie de idei, ca cele de mai jos.

Cine știe de unde e adus porcul

La Selgros porcul e adus cu o ștampilă ovală pe el, ce reprezintă marca de sănătate și faptul că acea carne este obținută în unități autorizate pentru schimburi intracomunitare.

pastare carne porc selgros iasi si stampile bianca ionel blog

Cine știe cum e păstrat porcul

La rece, la o temperatură între 5° – 10° C.

Cine știe ce om taie carnea

Un profesionionist echipat cu halat, mănuși de protecție și papuci adecvați mediului și să nu uităm de cuțitul cu o lamă incredibil de ascuțită.

prelucrare carne selgros iasi blog bianca ionel

Și noi am purtat echipamente de protecție, de la papucei de protecție până la halat și cască de plastic de unică folosință. Și nu doar noi, ci și fotograful prezent la eveniment și inclusiv managerul de magazin. Dovada, e mai jos.

crenvrusti marca selgros bianca ionel blog iasi

Cine știe de când e carnea

Nu de mult timp, iar data de pe etichetă e cea reală. Când vorbim de o carne fără E-uri și conservanți, valabilitatea acesteia este de câteva zile.

Cine știe cum sunt preparați crenvurștii

Ei bine, ca orice preparat, după o rețetă ce presupune 70% carne și 30% grăsime, la care se adaugă un condiment minune produs special pentru Selgros și adus din Austria, un ceai de plante pentru culoare și gheață. Procesul e simplu. Carnea se toacă, apoi este mutată într-un alt tocător mai puternic pentru a fi transformată într-o pastă numai bună de umplut mațele de oaie sau de porc. În acest tocător, totul este atent monitorizat și se pune accent și pe temperatura la care se prepară totul. Pentru a păstra o temperatură scăzută se adaugă gheață. Fără acea gheață lamele tocătorului se încălzesc, iar compoziția se taie precum maioneza.

preparare crenvrusti selgros iasi bianca ionel blog

Și hârtia unde e? Să fie oare la folosită la afumat? Nu! Procesul de afumare a preparatelor este realizat cu o afumătoare electrică la care se folosește lemn. Din afumătoare, preparatul ajunge în camera de păstrare și de acolo direct pe rafturile din magazin.

afumare carne selgros iasi bianca ionel blog

După ce faci un asemenea tur prin toate camerele de procesare a cărnii de la Selgros, vrei și tu o pungă de crenvurști, dar supriză! Raftul era gol, pentru că cererea depășește oferta. Și prin asta am zis tot.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

Lasă un răspuns