Criticul interior si ziua de luni - Bianca Ionel blogger Iasi

Criticul interior și ziua de luni

Am început o analiză a motivelor pentru care ziua de luni devine atât de greu de suportat de foarte multă lume și despre criticul interior, unul dintre aceste motive, o să vorbim astăzi.

Vrem sau nu să recunoaștem, criticul interior este cel mai mare dușman al nostru. Fiecare dintre noi a avut cel puțin o dată sentimentul că nu am fi capabili să facem nimic bun, nu-i așa?

Încă de mici am fost crescuți în comparație permanentă cu cei din jur. Toată această comparație ne-a afectat stima de sine și a lăsat cicatrici în personalitatea noastră. Fără să ne dăm seama ajungem la maturitate și continuăm să ne comparăm cu cei din jur. De ce?

Criticul interior aduce în noi o presiune și o stare de neputință greu de manevrat. Ajungem să nu ne mai bucurăm de ceea ce avem, de rezultatele noastre și de cei din jur.

În fiecare zi de luni, criticul interior se activează

Știți ce mai face acest critic interior? Ne transformă în acei oameni obsedați de perfecțiune.
Ce se întâmplă când în mintea noastră nu atingem acel nivel de perfecțiune? Devenim mohorâți, deprimați, iriați și foarte vulnerabili în condiții de stres.

Acest critic interior ne împiedică și să evoluăm în direcția dorită. Dacă ne criticăm permanent și nu ne apreciem micile victorii, motivația dispare. Devenim roboței și facem totul pe pilot automat. Știți starea, nu-i așa?

Criticul interior poate deveni prietenul nostru

Știu că e aproape imposibil de crezut, dar criticul interior are șanse să devină prietenul nostru. Avem nevoie de ordine în mintea și sufletul nostru și de încredere în noi și capacitățile noastre.
Știu, nu spun nimic nou! Dar, știu că transformarea criticul interior din dușman în prieten cere un întreg proces de conștientizare și aprecierea a noastră.

De foarte multe ori ați auzit că nu trebuie să ne comparăm decât cu versiunea noastră de ieri. Facem asta?
Când suntem orientați către o permanentă critică a noastră uităm să învățăm lecțiile vieții și repetăm aceleași greșeli. De acolo și nemulțumirea și starea de neputință.

Ce putem face pentru a liniști criticul interior?

Să ne iubim, să ne respectăm și să ne gândim dacă am permite altor persoane să ne spună ceea ce ne spunem noi atunci când ne criticăm. Dacă răspunsul este nu, atunci ar fi cazul să încetăm să ne sabotăm viața.

Stima de sine nu o dobândești peste noapte, dar trebui să ai grijă de ea în fiecare zi. Alege să îți respecți și să-ți iubești corpul pentru că doar el te ajută să atingi obiectivele propuse.
Caută în tine echilibrul și motivația corectă și cel mai important, acceptă faptul că nimeni nu e perfect.

Suntem un echilibru de părți bune și rele. Eu sunt încăpățânată! E o parte negativă a mea, dar datorită încăpățânării mele reușesc să ating ceea ce îmi propun. Cam asta trebuie să facem cu acele părți negative ale noastre! Să le folosim pentru a aduce în prim plan lucrurile pozitive pentru noi.

Hai să începem ziua de luni fără acel critic interior care ne fură zâmbetul, energia și pasiunea din noi. Ce spuneți?


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

19 thoughts on “Criticul interior și ziua de luni”

 1. Ai dreptate…nu stiu cum se face, dar in fiecare dimineata de luni sunt tare irascibila, ma enervez foarte repede si din aproape orice. Poate pentru ca se termina weekendul….

 2. Apropo de primul paragraf, cred ca ziua de luni e atat de grea mai mult din cauza lipsei somnului decat din orice alta cauza… Dar da, celelalte sunt grele si din cauza criticului interior, sunt de acord cu tine!

 3. Am avut o lunga perioada de timp in care zilele de luni erau HORROR, dar de mai bine de un an, iubesc toate zilele in egala masura 🙂

 4. Mie imi place ziua de luni, mai ales cand ea incepe cu un nou mail de colaborare :). In schimb nu stiu de ce, dar nu imi plac duminicile. Duminica efectiv nu pot sa fac nimic si daca ar fi dupa mine as dormi toata ziua.

 5. Ai sa razi, dar mie ziua de luni chiar imi place, sau mai bine zis, nu imi displace. Datorita faptului ca eu stau acasa, weekend-ul mi se pare plictisitor si abia astept sa treaca. Asta nu se intampla insa, si atunci cand eram in activitate.

 6. Eu nu am o problema cu ziua de luni fiindca lucrez de acasa asa ca singura schimbare pe care mi-o aduce aceasta zi este trezitul de dimineata ca sa-mi imbrac copilul pentru scoala.

 7. si mie imi place ziua de luni dar recunosc faptul ca au fost si zile de luni pe care nu le-am placut prea mult… cand faci ce-ti place, te bucuri de orice zi!

 8. Ziua de luni nu vine cu un tonus foarte bun. Dupa cateva zile de relaxare nu este deloc usor sa te intorci la munca cu buna dispozitie. Totusi, am si zile in care nu trec asa de greu peste acest moment

 9. Albu Steluta Georgiana

  Pentru mine ziua de luni e…cu pornirea mai lenta (norocul meu este ca mi-am pus program de dupa-amiaza).

 10. Cred ca este nevoie si de critica, insa de una constructiva. Eu am momente si momente… Sunt momente in care ma vad ok, ma simt bine in pielea mea, dar mai sunt si momente in care ma critic prea dur. Important e sa gasim acel echilibru, sa avem asteptari realiste de la noi insine si sa urmarim sa ne auto-perfectionam 🙂

 11. Ziua de luni mi se pare a fi la fel ca celelalte, dar intr-adevar este mai dificila dupa 2 zile de stat acasa ( ma refer la faptul ca trebuie sa duc copilul la gradi 😀 )

Lasă un răspuns