Web Analytics

CSV Import/Export pro Prestashop 1.4

Acest tutorial este dedicat utilizatorilor de Prestashop 1.4.

Un programator întâmpină în fiecare zi situații diferite. Unele mai complicate, altele mai puțin complicate. După un timp acestea devin o rutină și nimic nu ne mai surprinde. Totuși, cred că cea mai mare provocare vine atunci când suntem puși în situația de a lucra cu versiuni mai vechi de Magento sau Prestashop și suntem chiar limitați la a ne împăca rapid cu ideea că nu vom realiza prea curând un update la o versiune mai nouă. Bonus, încercăm să găsim soluții care să ne ușureze munca sau taskurile zilnice.

CSV Import/Export pro Prestashop 1.4

Zilele trecute am vrut să fac un simplu export de produse din Prestashop 1.4. După o cautare intensă pe Google am găsit un modul care din titlu părea să facă exact ce îmi doream. Screenshot-uri nu aveam, reviewuri nu aveam, așa că trebuia să îmi iau inima în dinți și să aflu ce face sau ce nu face acest modul numit CSV Import/Export pro Prestashop 1.4.

Am instalat acest modul pe o copie locală a site-ului și am avut surprinderea să văd o frumoasă limitare de 1000 de produse la export.

prestashop csv export
Prestashop csv export – modul

Primul gând, evident a fost negru, unicul modul free, nu putea să îmi exporte cele 3500 de produse. Următoarele gânduri au început să prindă culoare.

Modificare modul CSV Import/Export pro Prestashop 1.4

Am deschis folderul modului și am studiat fiecare fișier în parte pentru a înțelege cum a fost gândit modulul de către dezoltator. În fișierul csvexport.php am găsit și locul unde erau realizate limitările la 1000 și fără să stau prea mult pe gânduri le-am modificat după cum urmează:

prestashop csv function
Prestashop csv export – modul – modificare cod

La linia 46 am schimbat din 300 în 3500 și la linia 47 la fel, din 1000 în 3500. Mai jos, am avut grijă să fac modificările și în funcția care îmi va afișa textul în admin.

export prestashop
Prestashop csv export – modul – modificare cod

Aproape de finalul fișierului, în funcția csvProducts(), am modificat din nou limitele de la 1000 la 3500.

prestashp 1.4 export
Prestashop csv export – modul – modificare cod

Schimbările au fost mai mult decât minore. Consider că au rezolvat un task ce ridica o serie de probleme în Prestashop 1.4.

Extensia oferă posibilitatea de a exporta pe lângă produse și categorii, furnizori, producători, prețuri, adrese și clienți. Poate fi customizată ușor în cazul în care doriți să reduceți numărul de câmpuri aferente exportului ales sau să adaugați altele noi. Opțiunea de import nu este valabilă. Posibil cei care au început să dezvolte modulul nu au reușit să îl și finalizeze.

Pentru cei care doresc extensia, o puteți găsi aici în varianta nemodificată. Codul sursă e scris clar și poate suferi ușor modificări în funcție de nevoile fiecărui programator. Aș propune chiar să ne adunăm o echipă și să transformăm această extensie banală într-o extensie utilă. Fără limitări și cât mai usor de folosit de orice tip de utilizator.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.