Web Analytics
Cum adaug un banner pe Wordpress - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Cum adaug un banner pe WordPress

De ceva timp sunt într-un grup de bloggeri pe Facebook și dintr-o serie foarte mare de întrebări, am ales să fac câteva mini-tutoriale care să vină în ajutorul lor, primul fiind pe tema „Cum adaug un banner pe blog, WordPress. Fie vrei să adaugi un banner în partea dreaptă a blog-ului (Right Sidebar) sau în partea stânga (Left Sidebar), modul de adaugare a acestuia este la fel.

Cum adaug un banner pe WordPress dacă am un cod?

Dacă ai deja codul pentru acel banner, tot ce trebuie să faci este să selectezi un widget de tip text și să-l adaugi în sidebarul în care vrei să apară bannerul. Am să iau un exemplu de pe blog-ul meu personal. Pentru adaugarea banner-ului de la Blogal Initiative, de exemplu, e nevoie să adaugăm un widget de tip text în sidebar. Acest lucru se face din Appearance -> Widgets.

adaugare banner pe blog bianca ionel wordpress

În partea de content a widget-ului de tip text, se adaugă codul. Se salvează și bannerul va apărea pe blog. Dacă doriți puteți să adaugați și un titlu, dacă nu, puteți lăsa doar partea de conținut.

banner blogal initiative adaugare banner blog bianca ionel wordpress

Cum adaug un banner pe WordPress dacă nu am un cod?

În cazul în care bannerul este o imagine ce trebuie adăugată de voi, împreună cu un link, procesul diferă un pic în partea de început.

Primul pas este încărcarea imaginii dorite din Media -> Add New și încărcăm imaginea dorită. Am să iau ca și exemplu bannerul primit de mine pentru Noaptea Alba a Creatorilor&Designerilor de Produs 2016.  După adăugarea imaginii copiem link-ul din URL și îl salvăm într-ul notepad. Acum urmează să realizăm codul bannerului.
adaugare banner blog bianca ionel adaugare imagine wordpress
Dacă bannerul trebuie să aibă și un link, acesta are nevoie de următorul format:
cod banner blog bianca ionel adaugare banner

<a rel="nofollow" href="http://www.revista-atelierul.ro/2016/10/10/noaptea-alba-a-creatorilor-si-designerilor-de-produs-editia-a-v-a/" title="Acorduri din Suflet - Bianca Ionel - Blogger Oficial Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs 2016" target="_blank"> 
  <img src="https://www.biancaionel.com/wp-content/uploads/2016/10/blogger-oficial-noaptea-alba-a-creatorilor-si-designerilor-de-produs-bianca-ionel-acorduri-din-suflet.jpg" alt="Acorduri din Suflet - Bianca Ionel - Blogger Oficial Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs 2016"> 
</a>
 Componența unui link

Link-ul este definit cu etichetele <a> şi </a> şi are următoarele atribute:

 1. href – adresa de destinație,
 2. rel – definește tipul de relație pe care îl va avea link-ul,
 3. title – descrierea asociată link-ului ce va fi afişată în momentul în care mouse-ul se va afla deasupra link-ului, a imaginii în cazul nostru,
 4. target – felul în care se va deschide link-ul, în același tab al browserului, sau îl alt tab (_blank).

Imaginea este definită de eticheta <img> și are următoarele atribute:

 1. src – sursa imaginii – in cazul nostru link-ul copiat din câmpul URL,
 2. alt – numele care va apărea dacă calea imaginii nu este corectă.

Dacă bannerul nu are nevoie de link acesta va arăta în felul următor:

imagine fara link banner pentru wordpress bianca ionel blog

<img src="https://www.biancaionel.com/wp-content/uploads/2016/10/blogger-oficial-noaptea-alba-a-creatorilor-si-designerilor-de-produs-bianca-ionel-acorduri-din-suflet.jpg" alt="Acorduri din Suflet - Bianca Ionel - Blogger Oficial Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs 2016">

Formula universală, dacă o pot numi așa, ar fi următoarea:

<a href=”linkul tau” title=”titlu link” target=”_blank”>
<img src=”sursa imagine” alt=”descriere imagine”>
</a>

După ce am creat codul pentru banner, urmăm pașii de mai sus și adăugăm codul într-un widget de tip text, salvăm și aici se încheie procesul de adăugare a unui banner pe blog în sidebar.

cod adaugare banner pe blog bianca ionel wordpress tutorial

Dacă articolul Cum adaug un banner pe WordPress ți-a fost util, nu uita să lași un comentariu și să îl distribui și pe rețeaua ta de socializare. Keep in touch!

12 thoughts on “Cum adaug un banner pe WordPress”

 1. Stiu ca alt-ul ala e foarte important in SEO. imi plac articolele tale, au utilitate! pentru cine nu stie decat cum se scrie un text, eu zic ca e foarte folositor. asa mai invatam cum sa ne ocupam singuri de blogul nostru! multumim!

  1. Gabriela ma bucur foarte mult pentru ca iti place articolul si te ajuta. Da, alt-ul e important pentru seo, pentru ca roboteii nu stiu sa citeasca imagini si citesc ceea ce scriem noi in acel alt.

 2. Chiar nu stiam, sunt de putin timp pe WP si am mai facut cateva bazaconii pe acolo tot incercand. Imi place articolul fiindca e explicit si practic ne arati cu degetul unde trebuie sa umblam

 3. WOW! Si cat m-am chinuit eu pana sa reusesc…. Un articol foarte util pentru cei care vor sa invete repede!

 4. Eu am avut blogul 6 ani pe blogger. Nu mi-am bagat nasul in prea multe treburi dar ma obisnuisem cu el si … m-am mutat pe domeniu. Mmmmm aici este totul pe dos. Este pus anapoda si nu poti spune ca mergi pe intuitie ca sa gasesti unde sa bagi un cod de banner sau alte chestii. Aiurea!

  Pe blogspot m-am descurcat sa imi pun singura Instagramul in bara si sa imi ruleze pozele, in WordPress sunt paralela. Am avut mare noroc de cateva blogarite care mi-au explicat si mi-au raspuns la toate intrebarile banale pe care le-am pus

 5. Chiar acum doua saptamani m-am lovit de ceva de genul. Eu reusisem sa pun un banner dupa ce m-am mutat pe WP, dar nu mai stiam cum. Apoi cand a trebuit sa mai adaug unul nu stiam si am inceput sa intreb in stanga si in dreapta. Pana sa primesc raspunsul (sa ma folosesc de modulul text) am inserat bannerul folosindu-ma de modulul „imagine”. A mers si asa, deoarece aplicatia a permis sa pun link, nume ancora, chiar sa deschid banner-ul intr-o alta pagina.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: