Cum am crescut traficul pe blog in ianuarie bianca ionel blogger iasi

Cum am crescut traficul pe blog în ianuarie?

În bilanțul blogului pe 2017 mi-am propus să cresc traficul blogului și din acest motiv în fiecare lună am să vă povestesc despre cum am crescut traficul pe blog în luna ce tocmai s-a încheiat. Sunt aproape sătulă de articolele care îți promit o creștere peste noapte a traficului și din acest motiv am ales să scriu exact ce fac și care sunt rezultatele reale.

Datele de mai jos vor arăta o creștere naturală la care am ajuns în urma unei strategii aplicate pe parcursul unei luni. Nu am folosit promovare plătită în Google, ci doar o singură promovare de 2 lei pe Facebook pentru primul articol din an legat de ziua de luni.

Ce mi-am propus pentru ianuarie 2018 pe blog?

 • Să scad bounce rate-ul;
 • Să cresc numărul de unici pe zi undeva între 100-150;
 • Să scriu 31 de articole;
 • Să promovez articolele în social media.

Cum am crescut traficul pe blog în ianuarie?

Primul pas pentru a crește traficul pe blog este să scrii. Mi-am dorit să scriu în fiecare zi, dar nu am reușit acest lucru. Duminica am fost cam leneșă și am sărit peste 3 articole toată luna.

Am păstrat un format al frecvenței subiectelor alese astfel:

 • în fiecare zi de luni am publicat un articol dedicat zilei de luni;
 • în fiecare săptămână am publicat un articol pe partea de IT, în general miercurea sau joia;
 • am scris o serie de articole despre gama Gerovital Stop Acnee – pentru că mi-am dorit să am câteva articole cu o continuitate între ele;
 • am scris un articol mai personal pe săptămână;
 • am deschis o nouă categorie pe partea de fashion, de test.

Al doilea pas este să promovezi articolele scrise, dar și articolele mai vechi. Ce am făcut?

 • au fost zile în care am promovat pe pagina mea de Facebook în jur de 10-12 articole – știu e un pic spam luând în calcul când e bine să postezi în social media;
 • au fost zile în care am promovat doar 1-5 articole pe zi pe pagina mea de Facebook;
 • am distribuit aproape zilnic articolul scris în ziua respectivă pe 10-20 de grupuri de Facebook.

Cum a crescut traficul pe blog în ianuarie – rezultate

Cu siguranță toată lumea vrea să afle dacă strategia mea a dat sau nu rezultate. Datele cu care voi face o comparație vor fi cele din decembrie 2017 și nu cele din ianuarie 2017. Consider că e mai relevant să compar datele de la o lună la alta.

Datele din punctul de vedere al celor 3 indicatori cantitativi sunt următoarele:

Decembrie 2017 Ianuarie 2018 Creștere
Pagini vizitate  3348  6082  81.66%
Unici  1974  3263  65.30%
Surse trafic
Organic  85,61%  82,13%  -4,06%
Direct  7%  6.81%  -2,71%
Social Media  5,59%  8,69%  55,45%
Referral  1,81%  2,36%  30.38%

Datele din punctul de vedere al celor 3 indicatori calitativi sunt următoarele:

Decembrie 2017 Ianuarie 2018 Creștere
Bounce rate  76.71%  73.26%  -4.50%
Timp petrecut pe site  1:13  1:33  27.27%
Vizitatori care revin pe site  9,9%  11,1%  12.12%

Acestea ar fi datele comparate din Google Analytics.

Statistici Google Analytics Ianuarie 2018 comparat cu Decembrie 2017
Statistici Google Analytics Ianuarie 2018 comparat cu Decembrie 2017

Dacă ar fi să iau datele din Jetpack acestea sunt un pic diferite, acesta îmi arată 12424 de vizite comparativ cu Analytics ce îmi arată jumătate. De ce este o diferență atât de mare între statisticile oferite de Jetpack și Google Analytics vă voi povesti luna aceasta într-o postare.

Cât din traficul de pe blog din ianuarie 2018 a fost reprezentat de articolele scrise in ianuarie 2018?

Pe mine mă interesează să știu dacă articolele scrise au impact și au conținut care să fie citit și recitit. Din acest motiv, am ales să contorizez și traficul venit strict din articolele scrise luna aceasta. Sunt conștientă că datele nu sunt 100% relevante, dar pot să fie un ghid dacă am scris bine sau nu.

De asemenea îmi pot arăta destul de clar cum am crescut traficul pe blog, dacă e o creștere venită în urma muncii de până acum sau e o creștere datorată muncii actuale.

Îmi doresc să monitorizez lunar evoluția articolelor scrise pentru a înțelege mai bine ceea ce vrea publicul și pentru a ști dacă ofer ce trebuie sau nu. Aceste date le-am scos tot din Google Analytics și le voi compara cu decembrie.

Decembrie 2017 Ianuarie 2018
Vizite articole scrise
366/3348  1389/6082
Bounce rate
30.06%  29,54%

Din totalul de vizite din decembrie 2017, 10% au fost pe cele 12 articole scrise în luna decembrie, articole ce au avut un bounce rate de 30.06%, unul destul de bun. Dacă articolele scrise ar fi avut un conținut slab calitativ acest lucru l-aș fi putut observa într-un bounce rate ridicat.

În ianuarie 2018, 22,84% din vizualizari au fost pe cele 29 de articole scrise și au avut un bounce rate de 29,54%. Dacă aș fi avut un număr egal de articole scrise aș fi putut face o comparație mai corectă între cele două. Din acest motiv mi-am propus să păstrez un număr constant de articole pe lună pentru a putea face o monitorizare corectă și în acest sens.

Cum am crescut traficul prin articolele scrise în ianuarie 2018?

O analiză mai detaliată pentru articolele scrise în ianuarie 2018 și dacă am crescut traficul pe blog prin intermediul lor o puteți vedea mai jos. Voi exinde acest tabel în fiecare lună pentru a avea un raport cât mai complet, atât pentru mine, cât și pentru cei interesați.

 Categorie Nr. articole Vizite Ianuarie 2018 Bounce rate
Ziua de Luni
5  189 34.19%
IT 5  161  30.55%
Review produse 8  316  22.55%
Ganduri 3  101  29,98%
Blogging 4  149  20.82%
Alte categorii 3  435  42.27%
Fashion 1  38  26.47%
Cum am crescut traficul pe blog în ianuarie 2018 prin promovarea în social media?

Deși social media nu înseamnă doar Facebook am ales să mă axez pe promovare doar acolo. Pe lângă articolele scrise zilnic și promovate în diverse grupuri, am promovat și articole mai vechi pe pagina mea de Facebook. Am avut grijă să monitorizez traficul din social media strict pe acele articole.

La finalul lui ianuarie 2018 aveam 149 articole vechi promovate pe Facebook. Toate aceste articole mi-au adus 849 vizite, un 13,96% din totalul de trafic de pe blog.

Pe lângă trafic, social media și promovarea destul de agresivă a avut și următorul impact asupra paginii mele de Facebook.

 • Am început luna ianuarie 2018 cu 4020 like-uri și un reach organic de 360.
 • Am încheiat luna ianaurie 2018 cu like-uri și un reach organic de 6627.
 • Am primit 25 like-uri la pagină și am pierdut 31 like-uri.
Statistici Facebook Acorduri Din Suflet
Statistici Facebook Acorduri Din Suflet

Mă așteptam ca promovarea agresivă de pe Facebook să determine o serie de persoane să dea unlike paginii. Totuși mă bucur că la final de lună numărul de like-uri ]n minus nu este chiar de speriat.

În concluzie am crescut traficul pe blog prin conținut, promovare și un pic de timp investit în toate acestea.

Voi urma și în februarie același tipar pentru creșterea traficului și voi caută să testez și alte idei noi. Voi scrie un articol pe această temă la începutul lui martie. Voi căuta o soluție pentru a crește și mai mult numărul de unici. Din păcate luna aceasta am atins o medie de 105 pe zi.


Aștept impresiile voastre în comentarii. Voi ați monitorizat vreodată creșterea traficului pe blog? Aveți softuri care fac acest lucru mai rapid sau tot Google Analytics vă este de mare ajutor?


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

22 thoughts on “Cum am crescut traficul pe blog în ianuarie?”

 1. Sa stii ca si eu am inceput sa cosmetizez si sa distribui articolele mai vechi, doar ca mie mi se pare ca Facebook nu prea mai aduce vizite. Norocul meu ca nu m-am bazat niciodata exclusiv pe vizitele din social media. Treaba e ca Google ma supara in ultima vreme pentru ca a cerut site-uri securizate si surpriza e ca pe unele cautari am inaintea mea site-uri nesecurizate. Google e neserios.

  1. Securizarea site-ului e un criteriu din cele 200+ pe care le ia Google in calcul, posibil ca diferenta in afisare sa fie din alte motive si nu cel legat de SSL.

 2. tREBUIE S zabovesc mai mult la articolul acesta, sa pot compara cu ce am eu. Nu de alta, dar trebuie sa invat si eu sa fac analize si comparatii! 🙂
  Multumesc pentru postare, as usual, foarte util!

 3. Aluculesei Brindusa

  ce pot sa zic,la mine blogul e micut si nici nu ma pot lupta sa imi creasca vizualizarile,il las asa micut sa se descurce singur,sa dea din coate sa se faca mare :))

 4. Eu nu am monitorizat traficul. Nici nu promivez exagerat pe facebook. Adica nu am dat niciodata atat de multe share uri intr.o zi, credeam ca obosrsc cititorii. Nici in grupuri nu prea dau share. Hmm.. cam trebuie sa.mi pun la punct strategia de promovare.

 5. Eu am renuntat la a mai distribui pe grupuri dupa ce Facebook a tot facut figuri in ultimul timp. Mi-am lasat traficul sa vina organic de pe Google si vad ca pana acum e bine. Sunt multumita si asa.
  Felicitari pentru puterea de a scrie aproape zilnic 🙂

 6. Nici eu nu am mai contorizat in ultimul timp traficul, mai ales ca am avut o defectiune si cateva zile nu am fost conectata la analytics. Dar sunt complet de acord, continutul este cel care atrage cele mai multe vizite.

 7. Eu nu prea ma uit la trafic dar reusesc sa scriu cate un articol pe zi si asta cred ca e de bine. Am si o intrebare, daca tot vorbim de trafic: sti cumva daca continutul bilingv pe blog afecteaza blogul si e penalizat de Google? Intrebare de incepatoare. 🙂

 8. M-ai pierdut pe traseu, am crezut ca-i mai simplu, dar …. de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Imi prind urechile pe oriunde ma bag, chiar daca uneori prind avant sa invat, imi trece repede, nu mai am rabdare, ma enervez prea usor.

 9. Dacă ești putin atent, îți poti creste traficul usor. Eu am observat că oamenii revin la anumite subiecte, am continuat să scriu pe acea tema. Încerc să postez in fiecare zi, desi nu e usor, o fac. Am zile in care scriu 2-3 articole pe zi si atunci imi raman 2 zilepentru citit si promovare.
  Google Analytic îți dă multe informatii si de idei de articole.

 10. Mai am multe de invatat la capitolul trafic pentru blog, totusi cred ca nisa are o foarte mare importanta in aducerea de noi vizitatori pe blog, poate chiar mai mare decat frecventa publicarii de articole.

 11. Albu Steluta Georgiana

  Nu mi-am mai contorizat traficul pe cele doua bloguri aflate pe domeniu. Am observat ca cel pe subdomeniu avea doar 6 articole in ianuarie, insa la fiecare aveam peste 250 de vizualizari, iar cel cu 370 de vizualizari a fost la un articol banal numit:”taci si-nghite”. De unde rezulta ca si titlul articolului face destul de mult. In rest partea aceea cu distribuirea articolului pe diferite grupuri, perfect de acord!

 12. Pe scurt: multa munca si perseverenta! Felicitari! Si eu mi-am propus doua zile de postat, am facut o reclama platita pe FB cum ai facut si tu si chiar am avut rezultate. Am o perioada mai dificila si nu prea reusesc sa scriu cat imi doresc, dar sper sa trec si de asta…

 13. Nu mi se pare ca reach-ul pe Facebook creste cu mult daca promovezi postarile cu 2 lei sau cel putin nu daca le promovezi in ziua in care postezi. Vorbesc referindu-ma la magazinele online, la bloguri nu stiu cum sta treaba.

  1. Eu am fost multumita de rezultat, pentru 2 lei a fost un reach de 402 si un engagement de 24. Decent, spun eu. Acum la magazinele online e un pic mai diferit decat la bloguri.

 14. Pe mine m-ai pierdut la Bounce Rate, primul tabel arata in jur de 70% si apoi in cel de-al doilea ai in jur de 30%. Unde este diferenta? Pentru ca am postat intr-o zi cinci articole pe FB, asta fiind pe 15.01 Ziua Nationala a Culturii, toate articolele mi-au fost tratate ca spam si sterse. Inca sunt acele postari in revizuirea Fb ca sa vada daca incalca sau nu standardele comunitatii. In grupuri n-am mai sharuit nimic de frica vazand cati bloggeri sunt banati.

  1. In al doilea tabel e calculat strict pe articolele scrise in luna respectiva. Legat de Facebook, momentan am scapat fara banare si sper sa fie asa in continuare.

 15. Sincera sa fiu n-am facut nimic gen promovare pe facebook asa cum ai facut tu. Eu n-am reusit sa-mi promovez articolele cu 2 lei ci am gasit ceva cu 20 lei minim si am promovat-o o data sau de 2 ori. Impresionante realizarile si in ceea ce priveste blogul, chiar ai crescut

Lasă un răspuns