Web Analytics
Cum faci un testimonial despre o carte - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Cum faci un testimonial despre o carte

Am primit foarte multe întrebări de la cititori legate de cum facem un testimonial de carte, motiv pentru care am decis să abordez acest subiect pe blog. Am să încep prin a vă spune că un testimonial este diferit de o recenzie. S-a creat o confuzie în acest sens și aș vrea să o lămurim de la bun început.

Testimonialul este o părere personală pe care o oferim unui serviciu, client, blog sau unei cărți. Această părere este una scurtă, prin care surprindem elementele care ne-au mulțumit și recomandăm produsul, serviciul, blogul sau cartea respectivă. Testimonialele pentru cărți sunt oferite de către persoanele care au ocazia să citească acea carte înainte de a fi publicată de către editură. Acel testimonal apare în general la finalul cărții.

Structura unui testimonial

Din punctul meu de vedere, un testimonial trebuie să cuprindă trei elemente:

1. Cadrul inițial și nevoia care te-a făcut să apelezi la acel serviciu sau produs.
2. Poziționarea ta în raport cu cei din jur, concurența sau persoane apropiate și planul făcut pentru schimbarea situației actuale.
3. Soluțiile primite de la serviciul sau produsul ales și cum au transformat acestea nevoia de la care s-a plecat inițial, prin evidențierea rezultatului final.

Un testimonial trebuie să suprindă aceste elemente pentru a fi credibil și pentru a te ajuta pe tine să câștigi încrederea celor care apelează la tine. Contează foarte mult să explici contextul pentru a evidenția mult mai bine rezultatul final. Am să iau ca și exemplu de analiză, un testimonial primit pentru serviciile de web developer oferite.

Testimonial Bianca Ionel
Testimonial Bianca Ionel

Când alegi să oferi un testimonial fii sincer. Nu inventa cadre și situații care nu s-au întâmplat, pentru că la final acel testimonal va fi semnat de tine. Trebuie să îți asumi fiecare cuvânt și să fie natural, nu forțat.

Cum facem un testimonial de carte?

În primul rând trebuie să spunem care este relația noastră cu autorul și de ce am ales să citim acea carte. Apoi să surprindem în câteva rânduri elementele care ne-au ajutat și au schimbat ceva la noi după citirea acelei cărți. La final, putem alege să recomandăm cartea respectivă unui public țintă sau tuturor, prin sublinierea punctelor forte.

Dacă articolul ți-a fost util, nu uita să îl distribui și să lași un comentariu. Keep in touch!

1 thought on “Cum faci un testimonial despre o carte”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: