Web Analytics

Cum a fost la Hackathon JCI Iași 2017?

În weekendul 21-22 ianuarie 2017 am participat la Hackathon JCI Iași, un eveniment nou pentru mine, din toate punctele de vedere. Din perspectiva programatorului, când auzi de „hackathon” te gândești la un eveniment în care mai mulți programatori, sau persoane din IT, se adună și realizează un soft sau un site. Hackathon JCI Iași nu a fost despre programat site-uri sau softuri, ci despre programat evenimente și creat proiecte noi.

Hackathon a adus în prim plan proiectele dezvoltate de JCI Iași în 2016 pe ariile de antreprenoriat și afaceri, dezvoltare personală și profesională, comunitate și responsabilitate socială și internaționalism. Prin Hackathon, JCI Iași a oferit ocazia celor din exterior să cunoască organizația, proiectele, membrii și să aducă un plus de valoare în implementarea proiectelor în anul 2017. Pe lângă proiectele de tradiție s-au propus și nouă idei de noi proiecte, dintre care s-au votat trei.

Cu siguranță, fiecare ediție de Hackathon diferă de la un an la altul, dar evenimentul oferă de fiecare dată participanților oportunitatea de crea ceva nou și de a se implica în organizarea proiectului sau proiectelor alese.

Proiectele JCI Iași 2017
 1. Business Networking Event, pe aria de antreprenoriat și afaceri;
 2. Serile cu antreprenorii, pe aria de antreprenoriat și afaceri, dezvoltare profesională;
 3. Femei de Afaceri cu Stil, pe aria de antreprenoriat și afaceri, dezvoltare personală și profesională;
 4. Donare de sânge, pe aria de comunitate și responsabilitate socială;
 5. Multitwinning – Tarragona, Spania, pe aria de internaționalism;
 6. Seminar de Parenting, pe aria de comunitate și responsabilitate socială;
 7. Tineri antreprenori, pe aria de antreprenoriat și afaceri, dezvoltare profesională;
 8. Plantare copaci, pe aria de comunitate și responsabilitate socială;
 9. EU Know how transfer – Bruxelles, pe aria de internaționalism;
 10. Campanie Crăciun, pe aria de comunitate și responsabilitate socială;
 11. Întâlniri lunare cu 25 de copii, pe aria de comunitate și responsabilitate socială.

Acestea, sunt doar o parte din proiectele organizate de JCI Iași în 2017. Pentru a fi informat despre tot ce va urma să se organizeze, vă invit să urmăriți pagina de Facebook JCI Iași.

Cum a fost la Hackathon JCI Iași 2017?

A fost plăcut să lucrezi alături de aproape 30 de oameni. A fost provocator să aduci o idee nouă și unică pentru proiecte deja consacrate. La Hackathon ai ocazia să îți testezi abilitățile de a lucra în echipă în cel mai eficient mod. Recunosc faptul că nu am mai lucrat de multicel timp în echipă și simțeam nevoia unor astfel de întâlniri de lucru. După două zile de Hackathon simți durerea aceea de cap pe care o ai doar când te concentrezi prea mult. Cel puțin eu am simțit-o duminică seara.

Am să închei prin a vă spune că la Iași se fac foarte multe proiecte frumoase. Prin intermediul JCI Iași poți să fii informat și implicat. Cred că fiecare dintre noi are nevoie să se dezvolte pe ariile acoperite de JCI Iași. Acest lucru o poți face fie ca participant la aceste proiecte, fie ca parte din echipa de organizare.

Depinde de noi cum ne gestionăm timpul și cum ne stabilim prioritățile. Ar fi prea banal să ne limităm la job și familie. Avem nevoie de o organizație care să ne amintească de lucrurile ce au nevoie de implicarea noastră. Avem nevoie să ieșim din monotonia zilnică și să facem ceva pentru dezvoltarea noastră.

Tu în ce proiecte te implici în orașul tău?


Grafică foto: Florina Cumpana

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.