Web Analytics
Cum muți domeniul fără să pierzi traficul din Google? | Trafic Google

Cum muți domeniul fără să pierzi traficul din Google?

Să îți muți domeniul fără să pierzi traficul din Google nu este o poveste de adormit copilul, ci o posibilitate. Recent mi-am mutat două bloguri pe altul, motiv pentru care am decis să împart cu voi pașii pe care i-am urmat.

Cea mai mare spaimă a oricărui om care deține un site apare în momentul în care vrea să mute totul pe un domeniu nou. Există multe mituri care îți spun că poți pierde istoricul link-urilor, vizitatorii și chiar conținutul tău va fi văzut ca duplicat. Toate acestea sunt doar povești de speriat.

Cum muți domeniul fără să pierzi traficul din Google?
Pasul 1:Importați tot conținutul de pe vechiul site pe cel nou.

Dacă aveți un blog, folosiți WordPress Export-Import.

Pasul 2: 301 redirect în .htaccess-ul vechiului site către noul site

Eu am avut blog.biancaionel.com și review.biancaionel.com. Ambele le-am redirecționat către actualul blog, biancaionel.com/blog. Cum?

RewriteEngine on 
RewriteRule (.*) https://www.biancaionel.com/$1 [R=301,L]
 Pasul 3: Modificare adresă în Google Search Console

Acest pas este poate cel mai important atunci când vrei să îți muți domeniul fără să pierzi traficul din Google. Tot ce trebuie să faci este să te autentifici în Google Search Console, să alegi site-ul pe care îl muți și să urmezi câțiva pași simplii pentru a realiza mutarea.

Mutare site pe alt domeniu din Google Search Console
Mutare site pe alt domeniu din Google Search Console

Prima oară trebuie să selectați „Modificare de adresă”. Apoi trebuie să selectați din lista site-ul pe care doriți să faceți mutarea. Dacă acest site nu se află în lista de conturi din Google Search Console trebuie să-l creați. Dacă îl aveți, trebuie doar să-l selectați.

Atenție! M-am confruntat cu o mică problemă în momentul în care alegeam site-ul și doream să confirm faptul că vechiul site este redirecționat corect către cel nou. În htaccess am făcut redirecționarea către biancaionel.com/blog, motiv pentru care Google nu îmi vedea corect această redirecționare, deoarece biancaionel.com/blog nu este domeniul înregistrat în Google Search Console, ci o pagină secundară.

Ce am făcut? Am păcălit un pic Google-ul pentru a trece de pasul cu verificarea. Am modificat în htaccess redirecționarea către biancaionel.com doar pentru a trece de validări, după care am schimbat redirecționarea către /blog.

Acest mic artificiu l-am făcut pentru ambele bloguri și nu mi-a afectat mutarea lor. În aproximativ o săptămână toate link-urile din Google de pe vechiile domenii apăreau către cel nou. Cu doar trei pași simplii poți să-ți muți domeniul fără să pierzi traficul din Google.

Același lucru îl puteți face și dacă doriți să schimbați domeniul cu http în https în Google Search Console. Faceți un redirect permanent, 301 din htaccess și apoi modificați adresa site-ului și din Google Search Console.

***

Dacă acest articol ți-a fost util, nu uita să îi dai un share. Pentru orice alte întrebări mă poți contacta.

8 thoughts on “Cum muți domeniul fără să pierzi traficul din Google?”

  1. Era bine de stiut inainte sa ma mut! 😀
    Dar nu e problema, am luat-o de la 0 si am ajuns binisor, dupa vreun an jumatate de la mutare! 😀

  2. Pe mine ma ia cu ameteala numai cand ma gandesc sa mut blogul, prietenul meu este programator si il ia si pe el cu ameteala…asa ca am ales sa stau cuminte si sa raman cu ce am. Sincer…ma ia cu ameteala sa fac si ce zici tu…imi e teama ca imi voi prinde urechile si voi pierde blogul, nu pot depasi aceasta teama si nu sunt motivata sa o fac, imi plac lucrurile asa cum sunt acum.

    1. Butterfly ar trebui să ai un pic de curaj și prietenul tău la fel. Eu mi-am mutat 2 bloguri, nu unul și chiar nu mă așteptam să se miște lucrurile așa repede. Mi-a fost și mie teamă la început, dar am riscat și mă bucur că am făcut acest pas. Dacă ai nevoie de suport, poți să-mi scrii.

    1. Irina mă bucur că ai găsit ce aveai nevoie. Dacă ai nevoie de suport, nu ezita să-mi scrii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: