Web Analytics

Cum să ai o atitudine optimistă?

Felul în care alegem să privim lucrurile are un efect asupra noastră, motiv pentru care o atitudine optimistă poate fi mult mai productivă, față de una pesimistă. Bineînțeles, că nu trebuie să ducem optimismul la extrem, dar nici nu trebuie să vedem doar partea goală a paharului.

Cum să ai o atitudine optimistă?

Alege să vezi în fiecare problemă o oportunitate

Dacă alegem să privim problemele ca fiind o nedreptate a vieții, vom ajunge să doar să ne plângem de ceea ce primim. Dacă vedem în fiecare problemă a vieții o nouă oportunitate de a învăța lucruri noi și de a ieși din zona de confort, creierul nostru va căuta să vadă rezultatul pozitiv din cadrul problemei. Winston Churchill spune că „Un pesimist vede dificultatea în fiecare oportunitate, un optimist vede oportunitatea în fiecare dificultate.”

Bucură-te de micile bucurii ale vieții

În toată graba zilnică, oferă-ți timp pentru tine și pentru mici bucurii ale vieții. Vorbește cu cei dragi, savurează o prăjitură, stai câteva minute în brațele persoanei iubite, sau pur și simplu fă ceva ce te face fericit.

Alege să fii înconjurat de oameni cu o atitudine pozitivă

E destul de dificil să ne alegem colegii la muncă, dar putem să nu ne lăsăm influențați de starea lor. În fiecare colectiv există cel puțin o persoană mereu veselă și pozitivă. Alege să petreci timp cu acea persoană, poartă mici conversații care îți vor ridica moralul și te vei molipsi de optimism.

Privește viața ca pe o aventură

Când privești viața ca o aventură nu îți va fi frică nici de schimbare, nici de neprevăzut. În felul acesta te vei bucura de noile experiențe și de provocări. Vei aștepta cu nerăbdare ziua de mâine pentru a descoperi o nouă versiune a ta.

Încetează să mai asculți știrile de la ora 17

Fără să conștientizăm ne îngrijorăm fără motiv pentru ceea ce se petrece în jurul nostru. Ne încărcăm cu energie negativă și avem tendința de a empatiza cu cei din jur, chiar dacă nu au nici o legătură directă cu noi.

Începe ziua cu un citat motivațional

Recent am făcut o listă cu cititate pe care aleg să le citesc de fiecare dată când simt că mă părăsește optimismul. Te invit și pe tine să citești acea listă și să îți alegi câte un citat care să te motiveze și să te facă să vezi viața diferit.

Fii recunoscător

La finalul fiecărei zile fă o listă cu cel puțin 3 lucruri pentru care ești recunoscător. Bucură-te de acele lucruri sau mulțumește persoanelor care ți-au făcut ziua mai bună.

***

Acestea sunt sfaturile care mă ajută pe mine să am mereu o atitudine optimistă. Care sunt sfaturile după care te ghidezi tu pentru a fi optimist în fiecare zi?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.