Cum scriu rapid articole pe blog - bianca ionel blogger iasi acorduri din suflet

Cum scriu rapid articole pe blog?

Printre rezoluțiile legate de blog în 2018 este și una prin care mi-am propus să scriu rapid articole pe blog.

Am luat la rând toate notițele din 2017 de la diverse cursuri și workshop-uri, inclusiv de la cele de scriere creativă. Am luat la recitit și articolele pe care le-am scris în timp record. Apoi, am trasat câteva concluzii.

Am momente când scriu rapid articole pe blog și am momente când stau cu orele și productivitatea mea e zero. De ce? Îmi lipsește planul pentru acel articol.

Pentru mulți nu va fi o surpriză, dar faptul că sunt programator mă face să fiu foarte organizată și să am mereu o schemă în spate. Ei bine, când scriu articole tehnice sunt foarte rapidă și nu mă pierd deloc în detalii. M-am uitat pe câteva drafturi de articole tehnice și am observat că le fac o schemă rapidă și apoi adaug conținut.

Am decis să aplic această schemă și pentru celelalte articole și să contorizez timpul petrecut în scrierea lor. Ce spuneți, am obținut rezultate? Da, da și iar da! Așadar, dacă te întrebi cum să scriu rapid articole pe blog, îți ofer răspunsul! Organizat pe baza unei scheme.

Cum scriu rapid articole pe blog?

În școală mereu s-a spus că orice text trebuie să conțină o introducere, un cuprins și o încheiere. Ei bine și textul pentru blog tot acolo se încadrează! Cum arată schema mea ce mă ajută să scriu rapid articole pe blog?

1. Introducerea – o frază ce conține motivul pentru care ar trebui să fie citit articolul și cuvântul cheie.

2. Conținutul:

 • Fraze ușor de citit despre subiectul ales;
 • Motivația pentru subiect;
 • Subtitluri ce conțin cuvântul cheie;
 • Elemente care să stârnească interesul;
 • Poze care să completeze conținutul;
 • Link-uri către alte articole ce se leagă cu subiectul;
 • Textul scris la persoana I;
 • Informații suplimentare pe tema aleasă susținute de studii sau influenceri;

3. Concluzia – o frază care să închidă articolul și în același timp să motiveze cititorul să facă o acțiune (share, comentariu, download fisier, abonare etc).

Cu siguranță nu e nimic nou sub soare și nici nu am reinventat eu roata. Totuși, pentru mine, un template pentru fiecare articol este ceea ce am nevoie pentru a fi mai rapidă în scrierea lui. Cred că fiecare are propriul stil și ritual de scriere și puțini sunt cei care sunt dispuși să încerce și altceva. Și eu am fost reticientă în aplicarea propriei structuri pe alte articole ce nu sunt tehnice și totuși, am observat rezultate.

Vă invit și pe voi să urmați un template pentru a scrie mai repede sau să împărtășiți cu mine dacă aveți alte idei pentru a fi mai eficienți.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

13 thoughts on “Cum scriu rapid articole pe blog?”

 1. Eu nu am o structura anume atunci cand scriu un articol… de multe ori scriu pur si simplu ce imi trece prin minte fara vreo concluzie anume.. :))
  Dar imi plac articolele structurate pentru ca se citesc mai usor.

 2. La acest capitol nu cred ca as putea sa dau sfaturi. Eu sunt o fire repezita care nu am nici un plan atunci cand scriu. Poate ca ar trebui sa fiu mai organizata in viata de zi cu zi si asa voi reusi sa-mi structurez mai bine gandurile

 3. Mersi de pont, mai vreau astfel de articole pt mine sunt utile
  Oricum pe introducere , cuprins si incheiere am cam bazez si eu de cele mai multe ori cand scriu un articol

 4. Eu nu reusesc sa scriu articole rapid decat dupa o perioada de pauza mintala de cateva zile, in care incercsa ma relaxez, atunci imi vin ideile si posibilitatile de abordare ale diferitelor subiecte.

 5. Articolele despre outfituri le scriu rapid. La restul nu ma pot lauda. Restul trebuie sa folosesc o alta structurare, o mai buna aranjare a ideilor si nu pot sa o fac contra timp

 6. Va invidiez ca va puteti tine de un plan. Eu chiar daca incerc sa imi fac unul, cand ma apuc sa scriu, tot cum imi trece prin cap atunci o fac. ;)) Asa ca, nici nu aștept sa imi vina idei. Doar una, de la care sa pornesc.

Lasă un răspuns