Curajul în sălbăticie - brene brown recenzie carte - bianca ionel blogger iasi

Curajul în sălbăticie de Brene Brown | recenzie carte

Curajul în sălbăticie este a treia carte scrisă de Brene Brown pe care o citesc. Am început timid cu „Darurile imperfecțiunii”, apoi am trecut la „Curajul de a fi vulnerabil” și în cele din urmă am ajuns și la cea despre care am să vă scriu astăzi.

Curajul în sălbăticie are 7 capitole, dar de această dată n-am să trec prin fiecare și am să vă las pe voi să descoperiți tot ce poate oferi. Brene Brown are o pasiune pentru tot ceea ce înseamnă vulnerabilitate și imperfecțiune și prin fiecare carte a sa vine foarte bine pregătită pentru a ne oferi cât mai multe motive să ne acceptăm și să ne iubim.

Curajul în sălbăticie – impresii personale

În această carte, autoarea abordează un subiect foarte actual al societății noastre: vulnerabilitatea de a nu aparține unui grup și incapacitatea integrării în standardele impuse de societate.

Din dorința noastră de apartenență ajungem să ne schimbăm comportamentul și ceea ce suntem doar pentru a ne integra într-un loc pe care ni-l dorim. Provocarea vine în momentul în care alegem să fim noi, cu vulnerabilitățile și defectele pe care le avem și să ne integrăm în acel grup fără a schimba ceva la noi. Să conștientizăm faptul că putem fi respinși și să acceptăm asta fără a ne schimba și fără a ne estompa autenticitatea.

Curajul în sălbăticie este despre supraviețuirea noastră în societate fără a transforma ceea ce spunem sau ceea ce facem în arme pentru cei din jur. E o invitație la bunătate, la a fi blânzi și atenți cu cei din jurul nostru și de a ne bucura de ceea ce suntem.

Curajul în sălbăticie – citate preferate

  • „Apartenența înseamnă să fii undeva unde vrei să fii și unde ești dorit. Integrarea înseamnă să fii unde vrei să fii, dar celorlalți nu le pasă dacă ești sau nu.”
  • „Apartenența înseamnă să fii acceptat pentru cine ești. Să te integrezi înseamnă să fii acceptat pentru că ești ca ceilalți.”
  • „Dacă pot să fiu eu însumi, aparțin. Dacă trebuie să fiu ca tine, mă integrez.”

Dacă vrei să citești și tu Curajul în sălbăticie o găseși online pe Libris.ro alături de multe alte cărți ce abia așteaptă să fie descoperite.


Aștept cu interes părerea ta despre această carte, dar și alte recomandări de cărți asemănătoare. Keep in touch!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

17 thoughts on “Curajul în sălbăticie de Brene Brown | recenzie carte”

  1. Nu am citit inca nici o carte scrisa de Brene Brown dar o pun pe lista pentru ca ma intereseaza subiectul fiindca in zilele noastre facem orice ca sa ne integram, sa fim, sa avem, sa traim la fel ca ceilalti fara sa ne intrebam ce ne dorim noi ca indivizi. Ar fi multe de spus pe marginea acestui subiect. Un lucru e sigur: daca esti diferit, esti singur impotriva tuturor!

  2. Cartile de dezvoltare personala au fost de mult pe lista mea de citit. Niciodata nu am stiut cu ce carte se incep, insa aceasta pare perfecta.

  3. Cred că pe acest subiect s-ar putea scrie multe cărți. Important ar fi ca cei implicați să o citească și să aplice ce scrie acolo. E greu să nu te poți integra, dar cred că ține mult și de tine ca om.

  4. Ce frumos ai spus ”motive să ne acceptăm și să ne iubim”. De aici începe totul. Niciodată nu poți trece peste ceva care are drept subiect acceptarea și iubirea de sine. Asta înseamnă că mi-am notat titlul.

  5. Eu consider ca omul nu poate convietui singur, are scris in adn apartenenta la o grupare, vrea sa apartina si sa se adune. Omul e o bestie sociala, nu poate trai izolat insa intrebarea e pana unde ar merge si cat ar schimba din el doar ca sa fie inclus?

  6. Interesant subiectul și cred că foarte ancorat în prezent. Chiar și citatele preferate de tine sunt grăitoare, să spun așa. Cred că mi-ar plăcea să citesc cartea.

Lasă un răspuns