Web Analytics
Cursuri gratuite de programare - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Cursuri gratuite de programare

Pentru cei care își doresc să înceapă o carieră ca și programator, online-ul le oferă foarte multe site-uri de unde pot lua cursuri gratuite de programare. Personal, am învățat aproximativ tot ceea ce știu din online, urmând diverse cursuri. Pentru că sunt o serie de site-uri care m-au ajutat în dezvoltarea mea în domeniul IT, am decis să vă povestesc și vouă despre ele.

3 site-uri online ce îți oferă cursuri gratuite de programare

1. W3Schools – cursuri gratuite de programare

w3schools.com este un site care îți oferă gratuit toate resursele ce te pot ajuta să înveți partea de programare web. Este site-ul de pe care am început să învăț acum 10 ani și site-ul ce îmi oferă în fiecare zi informații actualizate. Ce găsiți pe el?

  • Lecții de HTML, CSS, JavaScript, jQuery,
  • Lecții de Boostrap 3 și 4,
  • Lecții de PHP, SQL, ASP, Node.js,
  • Teste și certificări.
ww.w3schools.com - cursuri gratuite de programare online
ww.w3schools.com – cursuri gratuite de programare online

Site-ul îți oferă posibilitatea de a înțelege bazele, de a testa codul și de la final de a îți testa ceea ai învățat. Felul în care îmbină teoria cu practica îl face să fie recomandarea mea numărul 1 pentru cei care doresc să se apuce de progamare web.

2. CodeCademy – cursuri gratuite de programare

www.codecademy.com este tot unul dintre cele mai cunoscute site-uri unde se poate învăța programare. Cele mai accesate categorii pe acest site sunt următoarele:

  • Web development: HTML, CSS, ReactJS, Sass, SQL,
  • Programare: Java, Python, JavaScript, Ruby,
  • Design – partea de User Interface,
  • Data Analysis.
CodeCademy.com - cursuri gratuite de programare online
CodeCademy.com – cursuri gratuite de programare online

Din punctul meu de vedere, site-ul oferă cursuri la un nivel un pic mai avansat. Există și parte plătită, ce oferă acces la proiecte, dar și la teste prin care se pot obține certificări.

3. Code.org – cursuri gratuite de programare pentru toate vârstele

Deși site-ul este dedicat tuturor, eu l-aș recomanda în special copiilor cu vârste între 4-18 ani. L-am pus pe listă în cazul în care sunt părinți ce vor ca cei mici să învețe programare într-un mod interactiv și distractiv.

Mi-a plăcut foarte mult site-ul pentru că îți oferă posibilitatea de a pleca de la un joc preferat și de a înțelege ce se află în spatele său. Poți descoperi cum să realizezi un joc precum Frozen, Star Wars sau Angry Birds.

Code.org - cursuri programare online pentru cei mici
Code.org – cursuri programare online pentru cei mici

Cei care își fac un cont pe site pot urmări tutoriale și pot testa elemente de bază cum ar fi deplasări stânga-dreapta, dar și elemente mai complexe pe măsură ce parcurg cursurile. Conținutul site-ului este inclusiv în limba română.


Acestea ar fi cele 3 recomandări pentru cursuri de programare gratuite online. Cu siguranță sunt și multe alte site-uri, dar important este să vă placă acest domeniu. În rest, puteți învăța oricând, de oriunde în online sau offline.

Tu ai fi tentat să înveți programare? Dar copilul tău?

12 thoughts on “Cursuri gratuite de programare”

  1. Mi-ar fi placut si eu sa merg pe domeniul programarii. Din pacate m-am orientat catre altceva si imi este teama ca imi va fi greu sa inteleg limbajele dupa atata timp. Sunt foarte bine venite pentru cei care au nevoie sa se dezvolte constant si sa afle mai multe despre programare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: