Darurile imperfectiunii recenzie carte Brene Brown

Darurile imperfecțiunii – revoluția vieții trăite din toată inima | recenzie carte

La finalul lui februarie încă mai aveam decorațiuni de Crăciun în casă, iar beculețele tipice acelei perioade nu îmi doream să le dau jos de pe perdeaua din dormitor, dar fiind setată mai mult pe ce spun vecinii de la blocul din față când încă văd instalația în casă am decis să-mi distrug bucuria pe care mi-o ofereau beculețe și să le dau jos, considerând purtarea mea de până atunci ca fiind imperfectă și neștiind că există cineva în această lume, ce are o bucurie fix ca a mea și neștiind că acel om este chiar autoarea cărții Darurile imperfecțiuniiBrene Brown.

Nu am mai început de mult timp un articol cu o așa introducere despre mine, dar momentul în care am descoperit în carte rândurile de mai jos, au fost exact ca o îmbrățișare pentru mine.

Darurile imperfecțiunii este o carte pe care am ales-o tocmai pentru titlu și pentru că eram în căutarea unei cărți ce să-mi elucideze nevoia de lumină și umbra din viața mea, lucru ce s-a și întâmplat până la finalul acesteai.

Cum a luat naștere Darurile imperfecțiunii de Brene Brown?

Cartea a fost scrisă în opt ani și a plecat de la un studiu al „Vieții trăite din toată inima” și două întrebări: în ce constă anatomia conectării umane și cum funcționează această? Autoarea cărții este cercetătoare, scriitoare, profesoară, soție și mamă.

Întreaga carte este presărată cu experiențe personale, dar și cu momente din viața celor ce au făcut parte din cercetarea studiului său. Este împărțită în XIX capitole din care 10 sunt recomandări susținute de cercetarea autoarei, dar și de alte studii prinvind pașii pe care trebuie să-i urmăm pentru o viață trăită din toată inima.

Un pic mai mult despre darurile imperfecțiunii

Primele capitole ale cărții ne fac o introducere pentru a înțelege ce înseamnă o viață trăită din toată inima. Suntem lămuriți cum ideile noastre că am fi imperfecți ne sabotează viață, dar ne sunt și clarificate obstacolele ce stau în calea fericirii noastre.

Din perspectiva autoarei, darurile imperfecțiunii sunt curajul, compasiunea și conectarea. Acestea au nevoie să fie practicate în fiecare zi pentru a ajunge la starea de autenticitate a noastră. Care au fost motivele pentru care a ajuns la aceste concluzii, le găsiți în carte.

Zece dintre capitole din carte bifează pe rând recomandările pe care e nevoie să le urmăm pentru a ne bucura de noi în varianta noastră cea mai autentică. Mi-a plăcut foarte mult și faptul că au fost alese ca fiind o recomandare la cultivare a diferite stări și atitudini precum: autenticitatea, compasiunea față de tine însuți, atitudinea flexibilă, recunoștiința și bucuria, intuiția și credința, cretativitatea, jocul și odihna, starea de calm și liniște interioară, activitățile care contează pentru tine, râsul, cântecul și dansul.

Știu că sunteți obișnuiți să vă ofer foarte multe detalii despre carțile pe care le citesc, dar pe aceasta chiar vreau să vă las să o descoperiți voi și să vă bucurați de tot ce poate să vă ofere.

Darurile imperfecțiunii – impresii personale

Darurile imperfecțiunii este o invitație în a te alătura revoluției „Vieții trăite din toată inima” și este recomandată tuturor celor care simt că au nevoie de o gură de aer proaspăt în viața lor. Pe mine cartea m-a linișit și m-a făcut să mă simt normală și umană.

Mi-a confirmat că anumite stări pe care le consideram defecte sunt mai mult decât normale și mă fac autentică și vie. Este o invitație la schimbare și la asumarea faptului că drumul spre această schimbare ne va face să ne simțim curajoși, speriați dar foarte vii și asta e cel mai important.

Dacă vă doriți să voi să știți cum puteți să trăiți o viață fără să stați în umbra imperfecțiunilor voastre, vă invit să citiți cartea. O găsiți online pe Libris.ro! Dacă ați citit cartea, vă invit să împărtășiți cu mine ce va plăcut și de ce o recomandați și celor din jur.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

15 thoughts on “Darurile imperfecțiunii – revoluția vieții trăite din toată inima | recenzie carte”

  1. Sa stii ca si noi am amanat cat de mult am putut sa dam jos beculetele si sa stricam bradul de craciun….ne place casuta impodobita foarte tare. Cartea mi se pare interesanta, mi-ar placea sa o citesc!

  2. Sa stii ca eu am luminite pentru Paste cu iepurasi, iar altele au ca invelitoare a becurilor pui de gaina. De Halloween am cu dovleci, iar stelutele imi lumineaza bucuroase toate aniversarile de peste an. Apucaturile mele sunt cam zgomotoase, asa ca ma manifest idem.

  3. Sa stii ca mai am si eu cate un globulet aruncat cine stie pe unde. Fetita mea este fascinata de globulete. Nu am citit cartea, dar mi-as dori. O caut si eu pe libris

  4. Și eu subliniez pe cărți citatele care îmi plac, iar pe ultima pagina scriu nr paginii ca să îmi fie ușor sa le găsesc. Foarte frumoasa prezentarea ta, voi cauta și eu aceasta carte și o voi citi. Mulțumesc

Lasă un răspuns