Web Analytics
De ce Magento?

De ce Magento?

După participarea mea, ca și speaker, la CodeCamp Iași 2015, despre care puteți citi aici, am decis să abordez într-o serie de articole ceea ce am prezentat la CodeCamp, pentru cei care nu ajuns la prezentare, dar și pentru cei interesați de Magento. Așadar, prima postare din aceasta serie, începe cu o întrebare și mai jos am să vă expun motivele pentru care eu am ales Magento și implicit motivele pentru care recomand Magento.

După mai multe discuții avute și cu alți web developeri, am ajuns la concluzia că tot mai multă lume fuge de Magento și preferă să dezvolte un site e-commerce în orice altă platformă, eventual să facă ei de la zero site-ul. I-am întrebat de ce și am primit următoarele răspunsuri:

 1. e dificil,
 2. n-am înțeles nimic din el,
 3. am stat o oră să găsesc fișierul în care e făcut footer-ul,
 4. partea de admin e prea complicată,
 5. nu e user friendly.

Le-am dat dreptate și le-am spus că toate aceste păreri le ai până în momentul în care începi să te obișnuiești cu Magento, cu structura lui și evident după ce „crăpi” site-ul de cel puțin 10 ori (!! nu versiunea live !!).

Înainte de a vă prezenta avantajele care le oferă Magento, vreau să subliniez faptul că această postare nu are scopul de a vă convinge că Magento este cea mai bună soluție când e vorba de un site  e-commerce.

 1. Open Source – varianta Community, îți permite să îl descarci fără nici un cost, să îl modifici pentru a ajunge la funcționalitățile dorite, să instalezi tot felul de extensii și să-l transformi în site-ul visurilor tale, sau ale șefului tău. Posibil când e vorba de visul altuia, să dureze mai mult, dar nimic nu e imposibil.
 2. Flexibil – cum spuneam și mai sus, poți să adaugi cod, să instalezi extensii, partea de content management o consider foarte versatilă, WYSIWYG (what you see is what you get) îți oferă posibiliate de a adăuga orice dorești în conținutul unei pagini de la widgeturi, la text, video sau orice alte funcționalități.
 3. Scalabil – acestă scalabilitate este relativă și poate varia în funcție de numărul de produse de pe site și ține foarte mult de felul în care noi alegem să optimizăm site-ul, de configurările serverului și alte elemente care țin și de programator. Personal, sunt mulțumită și știu că echipa ce dezvoltă Magento lucrează la îmbunătățirea platformei, ca să nu mai spun că sunt foarte curioasă de versiunea Magento 2. Dacă ar fi să mă iau după statistici, acestea spun că un site Magento poate avea până la 500000 de produse și suportă până la 80000 de comenzi pe oră. Așadar site-ul tău ar putea face față cu brio unui Black Friday, dar nu uita să ții cont și de cerințele acestei platforme.
 4. SEO friendly –  pe partea de SEO sunt mai mult decât mulțumită și consider că te ajută să crești un site foarte rapid și ușor, deoarece ai posibilitatea de a adauga descrieri, meta descrieri, meta keywords atât la produse cât și la pagini și de asemenea poți rescrie link-uri după bunul tău plac, încât să te ajute să crești cât mai mult site-ul. Atenție, totuși cum alegeți să faceți SEO și atenție la cele mai comune 5 greșeli SEO!
 5. Sigur – la capitolul securitate, consider că Magento sta cel mai bine. Până acum nu am auzit nici un site Magento hackuit. Am observat și o dedicare mai mare a echipei Magento când vine vorba de partea de securitate, actualizând tot mai des patch-urile de securite, bineînțeles vă rămâne și vouă îndatorirea de a actualiza aceste patchuri noi în cadrul site-urilor dezvoltate de voi pentru a micșora nivelul de vulnerabilitate a site-ului.
 6. Mobile friendly – partea de mobile friendly e un must have în contexul actual pentru orice site, ultimele versiuni de Magento au deja integrată această funcționalitate, dar și pentru cele vechi exista posibilitatea instalării unei extensii care te ajuta să implementezi această funcționalitate.

Acestea ar fi motivele tehnice, dacă le pot spune așa, pentru care recomand Magento. Dacă ar fi să vorbesc despre motivele pentru care am ales eu Magento, lista ar fi mult mai lungă. Am să fac totuși o selecție.

Dacă ești programator, îți recomand Magento pentru că:

 • vei întâlni în fiecare zi noi provocări,
 • vei deveni mai organizat și mai ordonat, când vine vorba de cod,
 • vei găsi suport online, pe forumurile Magento, la orice întrebare.

Dacă ești client, și dorești un site dezvoltat cu Magento:

 • vei găsi greu un programator Magento, dar când îl vei găsi poți avea siguranța că știe ce face,
 • vei putea avea produse cu sute de atribute, produse configurabile, pachete cu produse, etc
 • plata online nu va fi o problemă,
 • orice cerință economică, poate fi implementată în Magento, unele mai rapid, altele mai greu, dar se poate.

Sper că v-am răspuns la întrebarea „De ce Magento?”, ambele liste rămân deschise, vă invit și pe voi să veniți cu argumente atât PRO cât și CONTRA când vine vorba de Magento și de ce nu, pe cei care i-am făcut curioși, îi invit să instaleze Magento și să îmi povestească prima lor impresie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.