Web Analytics
De ce scade Domain Authority? - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

De ce scade Domain Authority?

Din trei în trei luni au schimbări la nivel de Domain Authority. Foarte mulți se bucură în momentele în care acesta crește și se întristează când scade. Cu siguranță, cei cu autoritatea domeniului scăzută se întreabă de ce scade Domain Authority?

Astăzi am să vă povestesc care sunt motivele scăderii și dacă aveți întrebări legate de acest subiect le aștept în comentarii.

În calculul DA sunt folosiți peste 40 de indicatori. Din toți aceștia, câțiva îi putem intui din raportul de pe site-ul MOZ.

De ce scade Domain Authority?

1.Calitatea link-urilor obținute în ultimele 3 luni

Unul din elementele luate în calcul când vine vorba de autoritatea domeniului ține de link-uri care trimit către site-ul nostru. Ele poartă numele de Inbound Links.

Să luăm un exemplu: Dacă avem un link în blogroll pe site-ul unui blogger de succes, ce are atât PA cât și DA mare, dar în ultima perioadă acesta și-a neglijat site-ul și acești indicatori au scăzut, inclusiv DA la noi va scade. Suntem legați de acel site și influențați de fluctuațiile pe care le are.

Un alt motiv ce ar duce la o scădere DA și ține tot de link-uri este atunci când tot un site care are link către noi este catalogat drept spam de către MOZ.

Ce putem face? În Open Site Explorer aveți posibilitatea să observați primele 5 surse care au link către site-ul vostru, dacă alegeți varianta gratuita a tool-ului de la Moz. Analizați acele link-uri și vedeți dacă au spam score mare, daca DA a scăzut și la ei și tot așa.

Dacă au spam score mare, cred că undeva peste 5, ar fi bine să contactați deținătorii de blog sau site și să-i rugați să scoată link-ul către site-ul vostru de la ei. O să observați o îmbunătățire a DA la următoarea actualizare MOZ.

2. Google nu a indexat toate paginile din site

Moz ia în calcul și indexarea făcută de Google și cât de sus apar articolele în căutări. Dacă acesta nu a indexat o pagină sau mai multe a site-ului el va avea din start un procent mai scăzut pe această parte.

Ce e de făcut? Să reindexați săptămânal din Search Console sitemap-ul și să verificați poziția articolelor celor mai citite în Google.

De asemenea, aveți grijă și la SEO. Acesta vă poate ajuta să ajungeți cât mai sus în căutări pe Google.

3. Alți indicatori

Mulți spun că ar mai conta vechimea site-ului, dacă acesta are SSL sau nu, aș mai adăuga viteza de încărcare, Bounce Rate și impactul în social media.

Pe lângă toți acești indicatori, trebuie să luați în calcul că apar site-uri și bloguri noi în fiecare zi, iar raportarea se face și în funcție de cei noi apăruți. Să ne menținem DA și PA sau să le facem să crească impune și ceva muncă constantă.


Aș vrea totuși să nu vă îngrijori dacă domain authority a scăzut și să luați în calcul că sunt 2 indicatori relativi. Dacă indicatorii calitativi ai site-ului dar și cei cantitativi sunt în creștere, atunci vă puteți relaxa.

15 thoughts on “De ce scade Domain Authority?”

 1. Un articol foarte util, chiar zilele acestea mă gândeam de ce scade, de ce crește, deși nu mi se pare normal să depindem de alții 😀
  Eu continui să îmi fac bine treaba și se vede prin trafic și colaborări că sunt pe drumul cel bun.

 2. hm, ma faci sa ma uit si eu la acest indicator, pana acum nici nu mi-am batut capul, cred ca o data sau de 2 ori m-am uitat 🙂
  foarte interesant!

 3. la inceput ma incurcam in treburile de genul asta, pe parcurs am devenit interesata si m-am axat doar pe ei, acum zic ca e mai important ca lumea sa te citeasca, sa interactioneze cu tine, sa scrii bine. restul… vin de la sine

 4. Multumesc pentru articol. Nu stiam toate aceste lucruri si recunosc ca nu prea urmaresc cifrele, dar acum sunt tentata sa fac o verificare.

 5. Nu stiam aceste lucruri, mai ma uitam eu pe MozRank uneori si vedea ca a mai crescut sau scazut DA si PA dar nu intelegeam si de ce. Multumesc pentru informatii.

 6. Si eu am scazut in ultimul timp si nu stiam motivul. Am gasit cateva raspunsuri in articolul tau si sper ca pe viitor sa fiu si eu in crestere. Eu am eliminat blogroll-ul pentru ca am inteles ca nu ma ajuta …. nu stiu daca am facut bine sau nu

  1. Mulțumesc și eu pentru vizită și gânduri. Nu o văd ca pe o bătaie de cap, e doar un mic indicator legat de poziționarea site-ului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: