bianca ionel voluntariat iasi 2018

Descoperirile lunii #1

Descoperirile lunii aprilie

descoperirile lunii aprilie 2016 bianca ionel

Viața de programator presupune să înveți zilnic și de cele mai multe ori înveți și alte lucruri care țin de alte arii din IT și din acest motiv am ales să scriu câte un articol intitulat Descoperirile lunii ce va fi publicat la fiecare început de lună în care să vă împărtășesc din ceea ce am învățat, sau am aflat și nu ține tocmai de programare web, Magento, Prestashop, Wordpres, etc.

  • Cpanel Trash – nu știam că există, nu știam cât de mult spațiu ocupă pe server și evident nu știam cum funcționează. Am rămas șocată să văd că după golirea lui, spațiul de pe server s-a eliberat cu aproximativ 50%. Îl găsiți în Cpanel -> File Manager -> View Trash. Nu l-am observat niciodată, alături de el este și Empty Trash. Se comportă exact ca Recycle Bin din Windows, poți să dai restore la fișiere, foldere sau poți să le ștergi definitiv.

view trash bianca ionel descoperirile lunii aprilie

  • Google Partners – un program foarte interesant oferit de Google, în care poți să înveți despre AdWords și Analytics, poți să îți dai certificări pe aceste direcții. M-am înscris săptămâna trecută, e mai mult pentru pasionații de SEO acest program, dar am decis să-l urmez, să învăț din cursurile puse la dispoziție și eventual să îmi iau și certificările 🙂
  • 97 things every programmer should know – este o carte pentru programatori, publicată în februarie 2010, de mai mulți programatori sau oamenii din IT. O să vă surprindă poate că vă recomand o carte, dar este o carte care vă poate scoate din sfera voastră de confort când vine vorba de programare, și vă poate face să gândiți diferit. E genul acela de carte „motivațională pentru programatori”, dacă o pot numi așa, e o carte cu sfaturi, o carte din care poți învăța din experiența altora, o carte de citit în pauzele de programare sau în momentele în care codul nu funcționează așa cum ne-am dori.

Acestea au fost descoperirile lunii aprilie, doar trei la număr, dar valoroase, cel puțin pentru mine. Dacă ți-au fost și ție de ajutor, nu uita să dai un share acestui articol și să lași un comentariu. Keep in touch!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

1 thought on “Descoperirile lunii #1”

  1. Pingback: 7 lucruri care mi-au schimbat luna mai - Acorduri din suflet - Bianca Ionel

Lasă un răspuns