Web Analytics
Despre Alexa Rank - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Despre Alexa Rank

Am fost un pic stresată la serviciu cu tot ce reprezinta Alexa și am vrut să aflu cât mai multe despre Alexa Rank și evident am decis să împart și cu voi și vă invit de pe acum să mă contraziceți în cazul în care rezultatul căutarilor mele este eronat.

Acum ceva timp mi-am făcut cont pe Alexa, mi-am înscris site-ul principal și nu subdomeniile pe care le folosesc pentru blogurile deținute (pentru că Alexa acceptă doar domeniul principal) și am uitat de tot ce ține de Alexa Rank, până acum câteva zile.

Cum se calculează traficul și rankul pe Alexa? Algoritmul lor diferă de cel de la Google și este bazat pe traficul pe care îl au toți utilizatorii care au instalat Alexa toolbar. Matematic vorbind, dacă Analytics îți arată că ai 1000 de vizitatori unici pe zi și din aceștia doar 10% au instalat Alexa Toolbar, statisticile de pe Alexa îți vor arăta că tu ai avut doar 100 de vizitatori.

E un pic ciudată această teorie, mă îndoiesc oarecum de faptul că Alexa se limitează doar la Alexa Toolbar pentru a crea statisticile, dar aș putea spune că rămâne un mit acest lucru. Chiar la ei pe site, descrierea acestui toolbar lasă loc de interpretări.

Alexa could not exist without the participation of the Alexa Toolbar community. Each member of the community, in addition to getting a useful tool, gives back. By using the Firefox, Chrome and IE toolbars, every member contributes valuable information about the web, how it’s used, what’s important and what isn’t. Alexa returns this information to the community as Traffic Ranks, Related Links, and more.

Am găsit tot felul de sfaturi despre cum să îți crești rank-ul și am decis să testez aceste sfaturi pe propriul site. Ce pași am urmat:

 1. Mi-am instalat Alexa toolbar,
 2. Mi-am pus și un widget, îl puteți vedea în dreapta. Dacă vreți să vă adăugați și voi un astfel de widget tot ce trebuie să faceți este să înlocuiți www.biancaionel.com cu site-ul vostru :
 1. Am scris acest articol, pentru că am găsit în una din sursele de informare că ar da bine să ai un articol despre Alexa.

Dincolo de acești 3 pași, în care sincer nu cred, dar îi testez, pentru Alexa contează și următoarele:

 • conținutul – cât mai mult și cât mai de calitate,
 • cât de des scrii, se recomandă undeva între 2-3 postări pe săptămână,
 • promovarea social media pe tot ce înseamnă Facebook, Twitter, Google+,
 • backlink-urile – prin comentarii pe alte site-urile cunoscute,
 • traficul organic.

Pașii din urmă nu sunt o noutate pentru mine, și Google are aceleași preferințe, drept urmare nu ar fi nimic rău dacă i-am respecta când vine vorba de site-ul nostru.

Dacă ți-a fost de ajutor acest articol nu uita să îi dai un share, promit să revin cu un update despre cum a evoluat rank-ul meu Alexa (în momentul în care am pus widgetul – 11-04-2016 – fiind de 5,680,670) după publicarea acestui articol, instalarea toolbarului și adăugarea widgetului, în condițiile în care celelalte elemente care ar influența creșterea rank-ului rămân constante.

Surse:

 • http://techarena.org/how-to-increase-alexa-rank
 • http://www.seofreetips.net/50-ways-increase-alexa-rank-2016/
 • http://www.techelex.org/boost-alexa-rank/
 • http://blog.alexa.com/improving-your-alexa-rank/

3 thoughts on “Despre Alexa Rank”

 1. Un articol vechi si nu stiu in ce masura e valabil si azi ! Ei bine, am cautat pe Google destul incat sa renunt a mai intreba de ce nu mai gaseste Alexa adresa blogului meu si evident cred ca m-am dumirit, din cauza ca l-am abandonat o vreme, dezamagit de lipsa vizitatorilor. Am gasit in schimb o pasiune comuna, aceea de a scrie. Voi citi ce scrii si cum , de cateva minute am ajuns aici, iar mai tarziu, poate vei avea vreme sa citesti ce si cum scriu eu ! Iti multumesc ! Esti grozava !

  1. Bianca Ionel

   Articolele de acest gen sunt dovada clară a evoluției online-ului și în măsura în care îmi permite timpul îl voi actualiza. Mulțumesc pentru gânduri și mult succes la scris și ție.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: