Web Analytics
Eu Simt - Emoții Uitate? Simte Indiferent de Mintea Ta! - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Eu Simt – Emoții Uitate? Simte Indiferent de Mintea Ta!

Mereu am fost preocupată să nu devin un roboțel care programează de dimineața până seara, deconectat total de la propriile emoții și trăiri, motiv pentru care, când mi s-a propus de către Steliana Orășanu și Marcus Victor Grant să mă alătur unui proiect, orientat pe cunoașterea și acceptarea emoțiilor am spus „Da” fără să stau prea mult pe gânduri.

După câteva întâlniri pe Skype și chiar un brainstorming online a luat naștere „EU SIMT

Emoții

Uitate?

Simte

Indiferent de

Mintea

Ta…

Conceptul proiectului, aparține Stelianei și a plecat de la faptul că „de multe ori suntem întrebaţi despre cum ne simţim, iar singurul răspuns pe care am reuşim să îl dăm vine automat şi este clasicul… „Bine!”. Poate că starea noastră interioară nu este în concordaţă cu ceea ce spuneam, dar am fost obişnuiţi să răspundem crezând că nu interesează pe nimeni, cu adevărat, despre ceea ce simţim noi.


Am rugat-o pentru acest articol să împărtășească tot ceea ce simte, vis-a-vis de acest proiect. Te invit și pe tine să citești.

„Sunt Steliana și am emoții. Mă aflu în această comunitate pentru că mi-am imaginat-o mult timp înainte de a lua naștere. Sunt o persoană sensibilă care se ghidează de multe ori după intuiție. Asta am făcut și de data aceasta. Am ascultat-o. Am avut curajul să-mi spun visul în cuvinte și iată că acum a devenit relitate! Am vrut o comunitate în care oamenii să se conecteze între ei, să își cunoască propriile trăiri și să să vorbească despre ceea ce simt.

Sunt introvertită și empatică. Am absolvit Facultatea de Litere, am o carieră în jurnalism și cu toate acestea am conștientizat că lipsește ceva din viața mea. Am înțeles că poți să fii un profesionist, dar că asta nu îți va garanta buna funcționare a celei mai importante relații din viața ta… Și aici mă refer la relația cu propria persoană.

În urmă cu 3 ani a venit cea mai mare schimbare din viața mea. Atunci am înțeles că e necesar să merg pe un nou drum. De atunci fac investiții în mine. Timp de calitate cu mine, citit, analizat, meditat, psihoterapie, seminarii, webminarii, scris, mastermind-uri… Pe scurt, am ales drumul spre sufletul meu.

Poate aceste rânduri sunt un răspuns la întrebările pe care ți le adresezi în ultima vreme sau poate îți deschid o nouă cale. Totul se întâmplă cu un motiv! Știi cu siguranță de ce citești acum acest text.

Am creat un spațiu în care să te simți în siguranță și să fii susținut! Singurul lucru pe care îl promitem este că vei ieși din zona de confort și asta îți va aduce beneficii.

Eu simt că ești în locul și la momentul potrivit! Te aștept să vorbim despre emoții.” – Steliana Orășanu


După Steliana, am trecut și la Marcus, un om pe care îl știu de mai bine de un deceniu.

„Am ales să dezvolt structura pentru această comunitate deoarece am o pasiune intelectuală pentru a organiza concepte abstracte și de a le face ușor de înțeles pentru cei care vor să se dezvolte. După ce am făcut exerciții asemănătoare cu metaprogramele din programarea neuro-lingvistică sau cu trăsăturile din analiza grafologică sau cu nevoile psihologice sau cu strategiile de coping sau cu zeci de teste psihometrice, am hotărât că este o provocare intelectuală pentru mine să fac același lucru cu modelele lui Parrot și Plutchick și cu lexicografia emoțională culeasă de Dr. Tim Lomas.

De asemenea, câteva din formatele și modelele cu care am lucrat eu, fie în calitate de client în psihoterapie fie în calitate de consultant cu clienții mei în dezvoltare personală mi se pare foarte valoroase și le pot verifica utilitatea și relevanța numai într-o comunitate amplă, care sper să mă sprijine să dezvolt și să descopăr resurse care să fie valoroase pentru milioane de oameni, nu doar pentru sutele sau miile de participanți pe care îi anticipez în această comunitate.

Mizez pe speranța că emoțiile sunt un subiect aproape inepuizabil și că în comunitate se va produce o învățare care va accelera rezultatele pentru toți membri implicați.

În același timp, vreau să verific în ce măsură modelul de extindere a comunității care se bazează mai mult pe participanți decât (aproape deloc) pe marketing plătit este unul potrivit pentru a inspira mai departe creșterea comunității.

Pe termen lung, îmi doresc o creștere a culturii și educației psihologice în care profesioniștii care pot să genereze rezultate măsurabile pentru clienții lor vin în întâmpinarea nevoilor de învățare și vindecare ale membrilor comunității. Tocmai de aceea, ne propunem încă de la început stabilirea de parteneriate pe termen lung și colaborări cu asemenea experți pe care să îi invităm lunar în comunitate.

Misiunea mea în această comunitate este de a pune participanții pe gânduri în timp ce își pun emoțiile în cuvinte și devin tot mai conștienți de comportamentele lor și de ce pot și vor să schimbe atunci când răspund la anumiți stimuli, din interior sau din exterior. De aceea, aleg materialele, resursele și exercițiile care cred că s-ar putea să fie interesante pentru comunitate.” – Marcus Victor Grant


După cuvintele colegilor mei, pot spune doar că mă simt recunoscătoare să mă pot înconjura de oameni care au depășit frica de a vorbi despre ceea ce simt și oameni care sunt într-o continuă evoluție personală și profesională. Îmi doresc să ajungă în această comunitate cei care SIMT că au nevoie de noi și ea.

De foarte multe ori, fiind foarte rațională și tehnică, că deh… așa sunt programatorii, uit cum e vorbești despre ceea ce simți și cel mai important uit cum să fac asta fără a pune vreo etichetă pe mine. Deși misiunea mea în acest proiect e una foarte tehnică, SIMT că o să fie mai mult de atât și roboțelul care se activează din când în când o să devină tot mai plin de emoții pe care le cunoaște, le acceptă, vorbește despre ele și le transformă într-o experiență de învățare și evoluție permanentă.

Cum știi că EU SIMT este pentru tine?

Ai pășit deja pe tărâmul emoțiilor și vrei să le explorezi pentru dezvoltarea ta?
Ți-e frică să nu-ți poți controla emoțiile și alții să te judece pentru asta?
Te sperie reacțiile altora dacă ar fi să spui ce gândești de fapt?
Vrei să pui pe „pauză” criticul interior ca să-ți pui ordine în gânduri cu rațiune?
Simți ceva, dar nici tu nu știi ce este, de unde începe sau când se termină?
Indiferent cât de mult vorbești, te simți insuficient ascultat(ă)?
Vrei să dai formă și sens emoțiilor tale?
Dacă ai răspuns „DA” la oricare din aceste întebări, atunci această comunitate este pentru tine!

Cum poți deveni parte din comunitatea EU SIMT?

Participarea la primele două întâlniri bilunare va fi GRATUITĂ. În 2021 vom redeschide porțile mai larg pentru toți participanții.

Am rulat 3 întâlniri de probă ale acestui proiect, care ne-au încurajat să îl lansăm la un nivel mai înalt. Iată câteva din beneficiile care te pot aștepta și pe tine, dacă te înscrii. Cităm câteva din feed-back-urile primite, în cuvintele unora din participanți: ”Sunt mai conștient de mine, de emoțiile mele, ale altora, de importanța acestei misiuni.”, ”beneficiul cel mai important ar fi urmatorul: ca nu as mai fi rezervata in a-mi exprima sincer emotiile, indiferent ca este cineva drag ori cineva pe care abia l-am cunoscut. Pe langa faptul ca as reusi sa imi constientizez emotiile mai des decat o fac acum.”, ”Daca iti pasa de dezvoltarea ta personala si vrei sa te cunosti cu adevarat, acesta este mediul cel mai potrivit.”, ”o comunitate in cadrul careia poti invata mai multe despre tine, emotiile tale, cum altii se raporteaza la ele, cum tu te raportezi la emotiile tale” ”Ca participant, mi-a placut ca a fost organizata/structurata aceasta intalnire, altfel incat nu am simtit ca sunteti la inceput de drum pe acest proiect. Mi-a dat o stare de siguranta, ca stiti ceea ce faceti.  Imi dau seama ca exercitiul in care fiecare am vorbit despre o emotie, mi-a placut si m-a ajutat sa mai descopar ceva la mine. Mai ales ca ati inceput voi mai intai si, astfel, am avut timp destul sa ma gandesc si sa analizez daca raspunsul, pe care voiam sa il dau initial, este cel mai relevant cu cine sunt eu si comportamentul meu.”

Fiecare participant este rugat să completeze un formular de feed-back DUPĂ prima și/sau a doua întâlnire, pentru a ști cum să optimizăm această inițiativă pentru majoritatea. Participarea la primele întâlniri este gratuită pentru toți care doresc să participe.

Dacă dorești să te înscrii în comunitate și să primești accesul la primele două întâlniri, atunci completează formularul de la acest link >> https://forms.gle/UTruSyGw8KALgZNq5

Ne vedem online să povestim despre emoții? ❤

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.