facebook featured photos tutorial branding facebook bianca ionel iulie 2020

Facebook Featured Photos – cum setezi imagini reprezentative pentru pagina de business?

Recent, am descoperit că Facebook are opțiunea de a seta acele featured photos sau imagini reprezentative și pe paginile de tip business, nu doar pe profilul personal, motiv pentru care am ales să scriu acest articol. 🙂

Pentru că o imagine face cât 1000 de cuvinte, mi-am dat seama că aeastă opțiune este foarte bună când vine vorba de branding, dar și de marketing pentru că îți permite să îi arăți vizitatorului ce ajunge pe pagina ta, exact cu ceea ce te ocupi sau măcar să-l faci curios în privința unor servicii. Hai să ne gândim câte pagini de Facebook ai vizitat în ultima perioadă și acestea nu te-au atras cu absolut nimic?

Cum ar fi dacă ți-aș spune că această opțiune gratuită și banală poate avea un impact pozitiv asupra brand-ului tău?

În varianta default, când ajungi pe o pagină tip business, Facebook îți arată ultimele fotografii publicate pe acea pagină. Uneori, acele fotografii nu relevă adevăratul nostru potențial și ar fi păcat să pierdem un posibil client sau fan pentru că nu ne prezentăm corespunzător. Așadar, fără să o mai lungesc, hai să vedem cum adăugăm rapid 3 featured pictures (imagini reprezentative) pe pagina noastră de business de pe Facebook. De ce doar 3? Opțiunea permite, exact ca pe profilul personal, 5 fotografii, dar vizibile sunt doar 3. Din acest motiv, ne limitam doar la 3 fotografii care pot spune totul despre noi.

Cum adaugi Facebook featured photos într-un business page?

Prima data e nevoie să mergi pe pagina ta de business și să dai scroll până ajungi la secțiunea Photos/Fotografii. Acolo, în dreapta ai să descoperi o săgetuță, pe care, dacă apeși ai 3 opțiuni de afișare și una de editare, după cum poți observa mai jos.

O bifăm pe cea care spune „Featured content” și trecem la pasul următor. Acesta presupune alegerea fotografiilor care să apară pe profil. Astfel, apăsăm pe „Change featured photos” și alegem 3 fotografii. După cum puteți observa, opțiunea permite alegerea a 5 fotografii, dar așa cum spuneam mai sus, sunt vizibile doar 3.

Salvăm și rezultatul este următorul:

Am lăsat 2 exemple, pentru a înțelege cât de ușor și de impact este rezultatul pe care îl poți obține cu această setare rapidă. Poți oricând schimba aceste fotografii, în funcție de ofertele business-ului tău sau în funcție de anumite rezultate care îți dorești să fie văzute prima data de cei care ajung pe pagina ta. Sunt foarte multe brand-uri care folosesc această tactică, în special din afara României, și voi mai lăsa câteva exemple pentru inspirație, mai jos.

Dacă ai seta acum 3 featured pictures (imagini reprezentative) pentru business-ul tău, pe Facebook, care ar fi acestea? Lasă-mi un comentariu și nu uita să dai un share, dacă acest articol ți-a fost util și vrei să afle și alții despre informația prezentată în el. Keep in touch!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

Lasă un răspuns