Web Analytics
Magento: Fatal error: Class 'Magestore_Magenotification_Helper_Data' - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Magento: Fatal error: Class ‘Magestore_Magenotification_Helper_Data’

Fatal error: Class ‘Magestore_Magenotification_Helper_Data’ not found in …/app/Mage.php on line 547

Versiunea de Magento folosită 1.9.2

Pentru cei care încă nu s-au lovit de această eroare, vă spun că intră că categoria erorilor care ne sperie, dar care se rezolvă în maxim 5 minute.

Apare în admin-ul din Magento când accesăm System-> Configuration, după o mutare a unui site de pe local pe server. 

Înainte de a ne panica, este bine să recitim eroarea și să o înțelegem. Lipsește un fișier Data.php dintr-un Helper ce aparține modulului Magenotification. Așadar modulul este activ, dacă nu era activ nu am fi primit această eroare și nu este nevoie să verificăm config.xml sau local.xml sau Magestore_Magenotification.xml și eventual să facem tot felul de modificări, să punem în loc de true, false pentru a dezactiva modulul. Dezactivarea acestuia nu este o rezolvare corectă, cel puțin din punctul meu de vedere.

Unde găsim acest modul și unde verificăm dacă fișierul Data.php există? Avem două opțiuni:

1. app/code/community/Magestore/Magenotification/Helper/Data.php

2. app/code/local/Magestore/Magenotification/Helper/Data.php

Îndiferent de locul în care detectați lipsa acestui fișier, Data.php, procedura este aceeași. Descărcați versiunea de Magento pe care o folositi și căutați la aceeași cale fișierul lipsă pentru a îl copia în proiectul vostru și astfel se rezolvat eroarea. Acum puteți accesa din nou System->Configuration și să vă continuați activitatea ca și cum nu s-a întâmplat nimic.

Simplu, nu? Din nou Magento devine mai prietenos decât vă așteptați și mai ușor de utilizat și ca pentru orice eroare din orice alt program, e important să o citim și să o înțelegem pentru a ști cum să o rezolvăm.

Alte erori, aparent fatale, dar simple mai găsiți și în prezentarea mea de la CodeCamp Iași din noiembrie 2015, de la sliderele 15 la 20, prezentare ce o puteți citi și descărca de aici.

Dacă ți-a fost de ajutor acest articol, nu uita să îi dai un share și pentru prietenii tăi și dacă te-ai confruntat și cu alte erori de același gen te invit să îmi spui de ele și ce soluții rapide pentru rezolvarea lor ai găsit.

4 thoughts on “Magento: Fatal error: Class ‘Magestore_Magenotification_Helper_Data’”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: