Cum mi-am transformat feed-ul pe Instragram bianca ionel iulie 2020

Cum mi-am transformat feed-ul de Instagram?

În iulie 2020 am făcut o postare pe pagina de Facebook în care ofeream câteva sfaturi despre cum să îți aranjezi feed-ul de Instagram. La acel moment ofeream ca exemplu un feed pe care l-am crescut cu drag și atenție, cel de la Revista Foto. Ce am reușit să fac în câteva săptămâni, consider că poate fi util pentru foarte multă lume, motiv pentru care am și scris acest articol.

La început, Instagram a fost pentru mine locul în care dădeam scroll pentru a vedea fotografii frumoase și citate motivaționale. M-am întrebat de 1000 și 100 de ori cum să am și eu un cont care să atragă urmăritori, brand-uri și cum să înțeleagă omul cine sunt și ce fac, din ceea ce postez. Pentru că sunt îndrăgostită de tot ceea ce înseamnă unitate pentru un brand și visul meu cel mare a fost și este să ofer unitate prin tot ceea ce fac, am început să gândesc un mod de a construi această unitate și pe Instagram, cu pași mici, dar siguri. Te invit să descoperi drumul de la un feed „meh” la un feed de impact pe Instagram.

Pasul 1: Ce poveste vrei să spună contul tău de Instagram?

Am trecut prin diverse etape de la a avea un cont doar personal (dar business) și un cont pentru tot ceea ce înseamnă digital marketing. Mi-am dat seama că nu postez chestii atât de personale încât să le separ și pe de altă parte, e foarte dificil să crești două conturi diferite, să faci conținut unic pentru fiecare și tot așa. Cel puțin, eu așa am simțit, că aș fi investit foarte mult timp și rezultatul nu ar fi fost tocmai cel dorit de mine. Așadar, am trasat clar direcțiile pe care doresc să merg pe Instagram:

  • citate motivaționale (pe care le postez și pe contul de Facebook),
  • cărți pe care le citesc,
  • fotografii făcute de mine,
  • produse de beauty, îngrijire, make-up sau diverse servicii ale brandurilor cu care colaborez sau pur și simplu produsele mele preferate,
  • fotografii cu mine,
  • proiecte din zona de business dezvoltate de mici, certificări, mici reușite profesionale.

După ce am trasat exact direcția pe care voi merge cu postările pe Instagram, mi-a fost mult mai ușor să îmi fac și o introducere din care să se înțeleagă exact ce sunt, ce fac și ce oferă acest cont. Rezultatul îl las mai jos.

intro instragram bianca ionel iulie 2020
Pasul 2: Instagram HightLights

Sunt convinsă că ți-au atras atenția iconițele colorate de mai sus, așa că o să discutăm un pic despre ele acum. În căutarea mea de modele de conturi de Instagram am descoperit faptul că foarte multe au aceste hightlights aranjate cu icon-uri.

De ce avem nevoie de Instagram Hightlights? Ei bine, pentru că în calitate de blogger sau chiar agenție de marketing ajungi să muncești foarte mult la un story sau poveste care e disponibilă doar 24 de ore. Pentru ca acest story să mai poată fi accesat îl poți adăuga într-un hightlight, pe care îl poți denumi într-un mod sugestiv și evident, îi poți adăuga și o fotografie care să-l diferențieze.

Ca să păstrez unitatea gândită de la început, am ales ca și aceste hightlight-uri să fie grupate în funcție de ce oferă contul pentru Intragram. În plus apare o categorie cu apusuri și răsărituri și urmează să mai adaug una cu tot ceea ce fac pe partea de business/job/portofoliu.

Icon-urile folosite în highlight le-am creat în Canva dar le puteți realiza și cu alte tool-uri. Deși profilul meu e mai mult alb negru am ales ca imaginile pentru highlight-uri să fie în culorile brandului meu. Consider această alegere una de păstrare a identității și cum nu am găsit oportun să folosesc aceste culori în fotografiile din feed, în hightlight le-am considerat ideale. Așadar, sfat: păstrați culorile brandului și pe Instagram!

Pasul 3: Arhivează postările vechi sau șterge-le, daca vrei un feed de impact pe Instagram

Am postat o grămadă de „bălării” pe Instragram din 2015 până în prezent. La un moment dat mi-am făcut curaj și am dat arhivează sau șterge la peste 800 de postări. Prin martie aveam un feed aproape 80% alb-negru. De ce alb-negru? Pentru că mă inspiră și e modul în care văd eu fotografia.

Apoi, mi-am dat seama că în calitate de om de digital marketing și blogger am nevoie și de ceva culoare prin feed-ul meu și am revenit iar la scos din arhivă vechile postări colorate. S-a dus, la propriu, o luptă între mine și vechiul meu feed de Instagram, între ce rămâne și ce nu rămâne. Am făcut compormisuri, am încercat să aranjez în feed anumite fotografii încât să fie trei pe linie, în special din aceeași poveste (de exemplu cele cu ședința foto în maci).

Motivația suplimentară în a arhiva sau șterge ceea ce nu mă reprezenta, a venit după ce am ascultat un interviu cu Andrei Vuia, un fotograf de eveniment, ce a ținut o prezentare despre social media, în cadrul Imagine Timisoara Festival 2020. Acesta povestea despre faptul că la un moment dat inclusiv el a șters tot ce nu-l reprezenta în feed-ul de Instragram și a început să construiască de la zero o nouă imagine. Dacă un fotograf de eveniment, care trăiește din fotografie, a avut curajul să își curețe profilul de Instragram, am zis că pot face și eu asta. 🙂

După 1 zi de arhivat și șters am ajuns de la 450 de postări, la 70. Iar acum îmi crește inima când mă uit pe feed-ul de Instragram. 🙂

feed instragram bianca ionel 2020
Pasul 4: Gândește un template pentru postări

Poți observa mai sus, cel puțin la citate, că acestea respectă un format anume. Am ales să îmi fac un template, tot în Canva, pentru fotografiile alb-negru, pentru citate și pentru fotografiile color, astfel încât să am o unitate a postărilor. Ce nu se observă mai sus, este faptul că am ales să las și o margine albă în jurul postărilor. În prezent, consider că e un pic prea mare, dar voi continua așa o perioadă. De ce marginea albă? Pur și simplu, vizualizând foarte multe conturi de Instragram, mi-am dat seama că sunt mult mai bine evidențiate postările dacă au această margine albă. E o chestie personală, de gust.

Asta este povestea mea despre cum mi-am schimbat feed-ul de Instagram și consider că l-am transformat în ceva de impact. Acum, pentru cei care nu au timp de citit povești, urmează și un articol efectiv cu sfaturi clare și desene. Stay tunned!

Dacă vrei să mă urmărești și pe Instagram, te invit să dai follow!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns