Web Analytics
Fila 4 de jurnal - despre săptămâna 23-29 august 2021 de programator bianca ionel august 2021

Fila 4 de jurnal – despre săptămâna 23-29 august 2021

𝐄 𝐚 𝐩𝐚𝐭𝐫𝐚 𝐳𝐢 𝐜â𝐧𝐝 î𝐦𝐢 𝐟𝐚𝐜 𝐜𝐮𝐫𝐚𝐣 𝐬ă 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐮 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐞 𝐨𝐦𝐮𝐥 ș𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐢𝐬𝐭𝐮𝐥 🙈

Dacă n-ar fi fost Mălina Calamaz, prietena și profa de canto&pian, să înceapă cursul de copywriting și să mă inspire prin postările sale, nu făceam asta. Parol!

Aceste postări au devenit un exercițiu pentru mine. Povesteam vineri, că îmi e groaznic de greu să scriu despre mine. De vreo 3 zile tot spun asta în diverse forme. Azi, chiar am luat tastatura în brațe, de la prima oră a dimineții și am zis „Gata, mânânc broasca!”.

𝗠𝗲𝗿𝗲𝘂 î𝗻𝗰𝗲𝗽 𝘇𝗶𝘂𝗮 𝗰𝘂 𝗰𝗲𝗲𝗮 𝗰𝗲 î𝗺𝗶 𝗮𝗱𝘂𝗰𝗲 𝗼 𝗱𝗼𝘇ă 𝗱𝗲 𝗱𝗶𝘀𝗰𝗼𝗻𝗳𝗼𝗿𝘁 🙃

Dacă bifez „broasca”, știu că nimic nu mă poate opri din a bifa lucrurile din zona de confort de pe listă. În general, doar 3 la număr.
𝐎 𝐟𝐢 𝟑 ă𝐬𝐭𝐚 𝐜𝐢𝐟𝐫ă 𝐦𝐚𝐠𝐢𝐜ă? De asta mi se zice the digital fairy? Nu, nu, nu! E doar un principiu învățat din rutina de 5AM care mă ține departe de burnout și așteptări nerealiste de la mine.
𝐓𝐮 𝐜𝐮𝐦 îț𝐢 î𝐧𝐜𝐞𝐩𝐢 𝐝𝐢𝐦𝐢𝐧𝐞𝐚ț𝐚? 𝐂𝐮𝐦 îț𝐢 𝐬𝐞𝐭𝐞𝐳𝐢 𝐨𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞𝐥𝐞 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐢?
Un alt lucru care mă motivează la început de săptămână este lista de săptămâna trecută pe care văd obiectivele bifate. Hai să-ți spun ce am bifat săptămâna trecută!

𝐃𝐢𝐧 𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐚𝐭𝐨𝐫/𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥 𝐦𝐚𝐫𝐤𝐞𝐭𝐞𝐫:

🖥️ Am început să customizez tema Lucky – The Jewelry pentru un Prestashop 1.7.X. Cred că am să scriu o recenzie despre această temă și ceva completări acolo unde documenția ei are lacune. Ai citi despre acest subiect?
😆 Am făcut SEO pentru un domeniu ce știu că o să stârnească ha-ha la postare – zootehnie (aparate muls, articole ferme, garduri electrice). Mereu am ales domenii provocatoare pentru a ieși din zona de confort, de orice fel.
🎨 Am lucrat și încă lucrez la grafica&layout pentru 2 broșuri A5 ce vor ajunge printate: una tot cu zootehnie, alta despre vinuri. 🍷
𝐒𝐩𝐨𝐢𝐥𝐞𝐫 𝐚𝐥𝐞𝐫𝐭: cea despre vinuri o să fie un ghid bun de luat la degustări și nu numai. Clientul mi-a spus că dorește să obțină ISSN pe ea, așa că, abia aștept să o văd publicată și la raft prin librării! 💖
😊 Am făcut ceva postări prin social media pentru ai mei clienți și o reclamă plătită. Aștept ziua în care să trâmbițez pe aici că reclamele mele plătite fac conversii de mii de euro. Momentan fac doar sute.
Probabil dacă m-aș apuca și de un curs de copywriting, ca Mălina, aș avea șanse să spun asta în vreo 2 ani. Însă update-ul constat pe partea de programare, cursurile de SEO, Social Media, și cele de la Google Analytics Academy rămân prioritatea principală, mai ales când la 2-3 ani trebuie să-mi reînnoiesc certificările. Despre asta, o să povestesc în altă postare. 🤓
🎢 Alte rutine săptămânale: mentenanță pe la site-uri, ceva comenzi pe Emag MarketPlace, câte un banner web, câte ceva schimbat pe un Prestashop, Magento, Opencart sau WordPress.

𝐃𝐢𝐧 𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐯𝐨𝐥𝐮𝐧𝐭𝐚𝐫:

💙 Joi am avut eveniment cu JCI IASI, locul în care fac voluntariat de 5 ani. A fost o gură de aer și de bucurie, pe lângă oportunitatea de a mai învăța ceva despre mine. Pentru eveniment m-am ocupat de postări, comunicate de presă, păstrat legătura cu partenerii, cu invitatul, cu cei care s-au înscris și fotografiat. Moderatul evenimentului l-am plasat unei colege, pentru că am simțit că e prea mult de data asta pentru mine.
💙 Tot pentru JCI, de această dată, pentru JCI Romania, am încheiat jurizarea a 27 de nominalizări pentru JCI Ten Outstanding Young Persons Romania. Sunt oameni în jur ce ne pot inspira într-un mare fel, e nevoie doar să îi vedem. 🙏🏻 Chiar și de la Iași avem 2 nominalizați pe care mi-aș dori să îi văd pe lista câștigătorilor de anul acesta.

𝐃𝐢𝐧 𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐛𝐥𝐨𝐠𝐠𝐞𝐫:

✒️ Am pregătit interviul lunii septembrie pentru Mood Mag în cadrul proiectului cu fotografi. Abia aștept să apară și să-l citești. ✨
✒️ Am publicat și un interviu cu inițiativa unui om pe care-l știu de mai bine de un deceniu, Marcus Victor Grant, ce a pornit un proiect prin care vrea să recompenseze premianții din licee. Mai urmează unul pe o temă similară, chiar azi, 30 august. 😊

𝐃𝐢𝐧 𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜ă:

🎼 Dacă tot mi-am tăguit profa, era bine să scriu că am studiat săptămâna trecută de îmi merge mâna pe pian fix cu viteza cu care îmi merge pe tastatură. Probabil după 11-12 ani de pian, aș atinge viteza pe care o am la programare. Ehh, știe și ea cât am studiat, că m-a văzut la ore. Hai că îți spun și ție.
🎹 De pian am avut puțin timp, însă mai mult decât în alte săptămâni. Fac pian de 1 an jumătate și sunt la Level 3. Uneori plâng de nervi, pentru că nu-i deloc ușor să-mi coordonez mâinile, mai ales când studiezi puțin. Tot timpul râd la ore că eu știu partitura pe de rost dar mâinile mele cântă altceva, în special mâna stângă. Cred că programează, altă explicație n-am. 😅
🎤 Despre studiul vocal, ce pot spune? Am audiat diverse variante ale unei piese la care lucrez, mi-am luat notițe cu idei de „floricele” și mai apoi…pff. Fredonatul în timpul activităților casnice poate fi numit studiu? 🙈
🎤 Săptămâna asta am recital, Red Carpet by Academia de Talente Ella Gondoș. Am emoții mari! Asta pe lângă dorul de oameni și de scenă. ❤️

𝐃𝐢𝐧 𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭ă 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞:

📸 Pe 19 august am început un proiect personal, #LaPasPrinSuflet, prin care mi-am propus să fotografiez zilnic, timp de 365 de zile, și să dau o formă vizuală celei mai pregnante stări din acea zi. E un proiect prin care mă mut de pe automat pe manual, e un proiect prin care mă descopăr pe mine, dintr-o altă perspectivă.
📸 Am făcut o selecție de fotografii din 2019, 2020, 2021 pentru o expoziție colectivă ce va fi în Vama Veche prin septembrie la final, în cadrul atelierelor de călătorie și fotografie în care merg, realizate de Galia Dan. 💖
𝐃𝐢𝐧 𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐭𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐧𝐨𝐫:
🙃 M-am apucat în fiecare zi să-mi fac strategia de postări pentru septembrie și de fiecare dată a intervenit altceva. Ca un adevărat croitor, pentru hainele mele n-am timp niciodată.
🙏🏻 Noroc de recomandările ce tot vin de la clienți, pentru că altfel aș căuta să-mi monetizez pasiunile. Probabil, dacă mi-aș aminti de sfaturile de pe Upriserz, alt loc unde dedic timp constant, pentru a învăța despre antreprenoriat, ar fi chiar indicat să fac asta.

𝐂𝐚𝐦 𝐚𝐭â𝐭 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐞, 𝐨𝐦𝐮𝐥, 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐢𝐬𝐭𝐮𝐥, 𝐭𝐡𝐞 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥 𝐟𝐚𝐢𝐫𝐲.

💖 Acum, te invit să-mi scrii un gând în comentarii:
• despre tine,
• despre cum ți-a fost săptămâna ce a trecut,
• despre speranțele pentru cea care începe,
• despre cum te simți acum,
• despre un proiect la care ai muncit de ți-au sărit capacele și ai senzația că n-ai făcut mare brânză, pentru că ești autocritic, fix ca mine.

Hai, să fie comentariile locul unde ne dăm un pic de credit pentru ceea ce suntem și pentru rolurile în care ne contopim până la epuizare. ❤️

P.S. 𝐂𝐞 𝐳𝐢𝐜𝐢 𝐝𝐞 𝐬ă𝐩𝐭ă𝐦â𝐧𝐚 𝐦𝐞𝐚? 𝐄ș𝐭𝐢 𝐜𝐮𝐫𝐢𝐨𝐬 𝐬ă 𝐦𝐚𝐢 𝐜𝐢𝐭𝐞ș𝐭𝐢 𝐚ș𝐚 𝐩𝐨𝐬𝐭ă𝐫𝐢?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.