Web Analytics
Formatare justify și underline Wordpress - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Formatare justify și underline WordPress

Ultimul update WordPress, la versiunea 4.7, a venit și cu eliminarea a două butoane destul de folosite, justify și underline. Cum nemulțumirile au fost destul de multe, o soluție rapidă a și apărut sub forma unui plugin, Re-add text underline and justify, gratuit, ce poate fi instalat cu ușurință.

Cum revenim la formatarea justify și underline în WordPress?

Căutați pluginul Re-add text underline and justify în Module->Adaugă modul și îl instalați și activați.

Re-add text underline and justify blog bianca ionel WordPress
Re-add text underline and justify plugin WordPress

După instalare și activare, în dreapta alegeți din Setări->Scriere și la Editor Style aveți de ales una din cele trei variante:

 • Default – without underline & justify buttons – varianta actuală, de după update-ul la versiunea de WordPress 4.7 fără posibilitatea de a formata textul subliniat sau aliniat justify;
 • Re-add underline & justify buttons;
 • Re-add underline & justify + rearrange.
Style Editor plugin Re-add text underline and justify blog bianca ionel
Style Editor plugin Re-add text underline and justify

Ultima opțiune Re-add underline & justify + rearrange care vă permite să reveniți la formatul inițial pentru formatarea unui articol, ce era înainte de ultimul update. După selectarea opțiunii dorite, nu uitați să salvați modificările și abia apoi vă puteți bucura de vechile opțiuni privind formatările.

De ce a scos WordPress alinierea justify?

Cu siguranță orice schimbare majoră are și un motiv. Dacă vă întrebați de ce s-a eliminat alinierea justify, am să vă răspund în următoarele rânduri.

 1. Alinierea justify nu este un standard web acceptat de către W3C;
 2. Un text aliniat justify este mai dificil de citit, decât unul aliniat la stânga.

Deși sunt un fan al alinierii justify, am să renunț la aceasta și am să o folosesc doar pentru materialele printate. Am citit foarte multe studii, vă las și vouă doar trei la finalul articolului, pentru a înțelege de ce este bine să păstrăm o aliniere la stânga a textului în mediul online. Una din surse este din anul 1997, dar a rămas recomandă și în prezent și consider că este important să ținem cont de ea.

Tu cum alegi să îți formatezi textul pentru un articol? Ești de acord cu noile schimbări de la WordPress sau îți vei instala plugin-ul despre care am vorbit în prima parte a acestui articol?


Surse:

 1. https://www.nngroup.com/articles/how-users-read-on-the-web/
 2. https://dmjcomputerservices.com/blog/why-you-shouldnt-align-html-justify/
 3. http://designforhackers.com/blog/never-justify-type-on-the-web/

9 thoughts on “Formatare justify și underline WordPress”

  1. Combinația de taste este o soluție foarte rapidă, dar nu toți o cunosc, sau o uită, motiv pentru care am ales să prezint acest plugin.

 1. eu folosesc prescurtarea: shift+alt+J. Mi-a ramas din facultate ca trebuie mereu sa aranjez paragraful la 1.5, sa scriu cu TNR de 12 si sa aleg justify la aliniere 🙂

 2. Eu am blogul pe „Blogspot” insa de curand mi-am facut unul si pe WordPress…pentru mine mi-ar fi de ajutor postari care sa inceapa cu „alfabetul”…deja ce scrii tu aici sunt prea clasa 4-a :)Deci…mi-ar fi de mare ajutor articole legate de postari .

 3. Eu intotdeauna folosem justify, acum mai nou folsesc combinatia de taste alt+ shift+j. Insa de pe telefon nu am cum, dar pluginul despre care ne-ai spus ma va ajuta!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: