Web Analytics
Girls Who Code Iasi - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Girls Who Code Iasi

Pe 14 mai 2018 am participat pentru prima dată la un eveniment organizat de Girls Who Code Iasi și am decis să împart cu voi câteva impresii la cald despre eveniment, dar și despre comunitatea de fete care codează din Iași.

Nu am să vă ascund faptul că de mult îmi doresc să vă povestesc despre ceea ce înseamna viața de programator din perspectiva unei fete, dar n-am avut curajul să vorbesc deschis despre ceea ce am simțit și ce am făcut, crezând că toate stările respective sunt doar mofturi sau miorlăieli de femeie.

Ei bine, după evenimentul de aseară ținut de Girls Who Code Iasi mi-am dat seama că ar fi fost bine să vorbesc despre provocările cu care m-am confrutat și despre drumul meu în lumea IT. Am început să scriu despre drumul spre Informatică Economică dar acela nu a fost singurul drum parcus de mine. Cu siguranță nu e târziu nici acum, dar subiectul acesta îl voi aborda în alte articole pentru că acum vreau să scriu stric despre ce a fost pe 14 mai 2018 la Fab Lab Iasi.

Girls Who Code Iasi

Girls Who Code este o organizație ce a prins contur prima dată la București pe 15 februarie 2014 la inițiativa Monicăi Muntean. La Iași organizația are în echipa sa 9 fete pasionate de programare ce continuă misiunea organizației de la București.

Ce își propune Grils Who Code Iasi?

Girls Who Code Iași a fost fondată pe data de 17 aprilie 2017 de către Monica Muntean și Raluca Apostol, ca răspuns la cererea comunităţii locale şi face parte din Girls Who Code – Romania.

Misiunea Girls Who Code Iasi este aceea de a diminua decalajul de gen din cadrul industriei IT româneşti prin creşterea numărului de fete şi femei care vor alege sau trece la o carieră în programare.

#GirlsWhoCodeIasi #programmerslife? #acorduridinsuflet

A post shared by Bianca Roxana Ionel (@acorduridinsuflet) on

La Iași organizația e dezvoltată pe două direcții: una către fetele aflate la început în domeniul IT și una către cele care își doresc să evolueze și mai mult în domeniul IT. Ce se face mai exact? Workshopuri, mentorat, conferințe, prezentări și întâlniri toate orientate pe nevoile comunității de fete din IT din Iași. Pentru cele care vor să evolueze în domniul IT se oferă oportunități prin evenimente de tip hackaton, workshopuri dar și implicarea acestora în comunitate ca și mentori.

Girls Who Code Iasi Refreshed

Pe 14 mai 2018 a avut loc o întâlnire ce a avut ca scop cunoașterea comunității de fete ce iubesc programarea, dar și prezentarea unei povești de succes a Anei Bandas – Delivery Manager și Soft Manager la Softvision Iași. Tema abordată a fost una motivațională și inspirațională în același timp – „Be so good they can’t ignore you”.

#girlswhocode #Girlswhocodeiasi #programmerslife #acorduridinsuflet

A post shared by Bianca Roxana Ionel (@acorduridinsuflet) on

Ana Bandas a povestit despre drumul său în IT din facultate până în prezent și nu a omis să ne povestească și despre provocările pe care le-a avut pe parcursul carierei sale.

Deși evenimentul s-a ținut de la ora 18:00, după o zi lungă la birou, acesta a fost mai mult decât revigorant prin energia Anei, dar și prin entuziasmul fetelor. Am rămas surprinsă să văd peste 30 de fete prezente în sală, dar am convingerea că pe viitor vor fi și mai multe.

Mi-a plăcut evenimentul, a fost o gură de aer proaspătă și mă bucur foarte mult inițiativa de a face ceva pentru fetele din IT. După acest eveniment am găsit impulsul necesar de a scrie despre ce înseamnă să faci parte din această lume, văzută mai mult ca a bărbaților, și despre momentele de neîncredere pe care le-am avut pe parcurs.

Cu ce am plecat de acolo? Cu sfaturile Anei Bandas pe care am să le împart și cu voi!

  1. Be authentic
  2. Never stop learning
  3. Develop your emotional intelligence
  4. Invest in yourself
  5. Keep a healthy work-life balance
  6. Be open-minded
  7. Work hard/Party hard(er)


Vă invit și pe voi să urmăriți pagina de Facebook Girls Who Code Iași pentru a ști când vor fi următoarele evenimente, dar în același timp lansez invitația de a vă alătura acestei comunități din Iași, dacă ești fată și îți place programarea. Eu voi scrie despre aceste evenimente și voi fi prezentă la ele, în măsura în care timpul îmi va permite.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.