Dacă tot suntem la început de 2018 și ne stabilim o serie de rezoluții, cred că e bine să ne stabilim și 3 indicatori cantitativi pe care să-i urmărim în Google Analytics. Indiferent dacă ai un blog, un site de prezentare sau un site de comerț online, cei 3 indicatori cantitativi pe care îi voi prezenta mai jos nu ar trebui să lipsească din rapoartele tale.
3 indicatori cantitativi de urmărit în Google Analytics
1.Pageviews sau numărul de pagini vizitate
Recunoaștem sau nu, mulți suntem aproape dependenți de tot ce înseamnă trafic pe site sau blog. Sunt oameni care verifică acest lucru din jumătate în jumătate de oră, dacă nu mai des. Acum nu o să o facem o întâlnirea a dependeților de trafic anonimi, ci doar o să povestim un pic despre numărul de pagini vizitate.
Din punctul meu de vedere, paginile vizitate sunt un reper bun pentru cei care scriu conținut de calitate. Cu cât mai multe pagini vizitate cu atât mai bine. Clar, conținutul prinde și îl face pe cititor să mai citească încă un articol și încă unul. Asta e strâns de legată de optimizarea articolelor, de link-urile din articol ce fac legătura cu altele și tot așa.
Unde vedem pageviews în Google Analytics? În panoul de control, Audience -> Overview și selectăm din dreapta perioada pentru care vrem să vedem statisticile.

2. Users – sau vizitatorii unici
Numărul de unici poate fi văzut diferit în funcție de ceea ce își dorește fiecare site. Din punctul meu de vedere este un indicator cantitativ și nu calitativ. Dacă ne dorim ca brandul să fie foarte cunoscut, cu siguranță numărul de unici este important. Dacă dacă acest număr de unici vine la pachet cu un bounce rate mare, atunci ei rămân doar la nivel cantitativ și nu calitativ.
De unde îi putem verifica? Tot din panoul de control, Audience -> Overview și îi vedeți la Users.
3. Sursa traficului
Sursa traficului pe site este un al indicator cantitativ ce ar trebui urmărit. Acest lucru îl facem tot din panoul de control Acquisition -> All Traffic -> Channels.

Despre traficul pe site și sursa acestuia am scris un articol pe care te invit să-l citești dacă vrei să descoperi mai multe.
Pentru mine, aceștia trei sunt cei mai importanți indicatori cantitativi când vine vorba de contorizat traficul pe site. Sunt curioasă dacă voi îi urmăriți pe aceștia și dacă mai aveți și alții pe listă.
Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai și un share! Keep in touch și te anunț că săptămâna viitoare va mai urma unul despre indicatorii calitativi pe care ar trebui să-i urmărim pe site.
- SuriYoga.ro – povestea unui site de prezentare pentru studio Yoga - aprilie 21, 2021
- Strategie Social Media pentru 33 de zile - aprilie 20, 2021
- Ești avocat sau deții un birou de avocatură? Descoperă de ce ai nevoie de un website! - aprilie 6, 2021
Un articol bun si foarte util indiferent ca vorbim despre bloggerii incepatori s-au despre cei cu experienta. Abia astept articolul urmator.
Super util articolul, eu chiar nu stiam unde pot vedea vizitatorii unici.
Excelent aticolul, mi-ai adus aminte sa dau si eu o raita prin google analytics…
Foarte util articolul! N-am ami verificat de ceva vreme(nu ma numar printre cei care o fac la jumatate de ora…poate la luna )
Foarte bun articolul, chiar mi-ar placea sa vad mai des articole despre google analytics.
Eu intru deestul de rar pe Analytics. Dar nu pentru ca uit neaprat, ci pentru ca ma intereseaza mai putin. Desi cred ca sunt niste date importante, care te pot ajuta chiar si in privinta articolelor pe care le citesc oamenii si nu numai.
Multumim pentru articol!
Analytics iti oferă foarte multe date pe care le poți folosi și prin care poți crește ușor. Următorul articol despre indicatorii calitativi va puncta de ce e nevoie să urmărim lucrurile astea, nu zilnic, dar măcar o dată pe săptămână sau pe lună.
Eu chiar imi prind urechile cand e vorba de asa ceva, dar voi urmari toti pasii si sa vedem daca reusesc.
Mda, sursa traficul e chiar una foarte importanta. Spune multe despre ”valoarea” acelui site, dupa parerea mea. La un trafic bun daca e sa ai si majoritatea venit din organic atunci chiar stai bine.
Mi-am propus anul acesta sa ma ocup mai mult de blog si sa studiez si partea de Google Analytics, imi zicea un prieten ca e o adevarata sursa de inspiratie cand nu mai stii despre ce să scrii.
Plus ca da, e bine de stiut detalii despre trafic.
Se pare ca la mine lipseste emailul de la sursa de trafic. Cel mai probabil acesta nu ajunge sau am facut eu niste schimbari care mi-au incurcat itele pe aici. Cred ca la asta mai am de lucrat pentru ca in rest nu stau chiar asa rau
Unicii ii tot urmaresc si eu, cateodata chiar zilnic cand am un target de atins. Cateodata ma surprinde placut, alteori neplacut si ma intreb mereu de ce oare un subiect interesant nu-si gaseste ecou, pe cand altul mai insipid e foarte cautat.
Foarte util articolul tau. Chiar sunt importanti indicatorii ăstia .
Pentru incepatorii intr-ale „goagal” analytics 🙂 este un articol excelent!
Trebuie sa mai verific si eu ce mai e pe acolo!
Foarte interesat articolul, o sa instalez si eu Google Analytics.