Web Analytics
Instalare Magento 2 (II) - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO
bianca ionel digital marketing iasi site prezentare magazin online

Instalare Magento 2 (II)

Continuăm cu tutorialul de instalare Magento 2 și astăzi. Pentru cei care au ratat prima parte, aceasta se află aici.

După ce am trecut de primul pas, cel al verificării cerințelor, urmează pasul în care adăugam datele de conectare la baza de date. Despre cum putem crea o bază de date, am discutat aici.

Să discutăm un pic despre câmpurile care necesită a fi completate.

  • Database Server Host – în general e ok să rămână localhost;
  • Database Server Username – aici adăugăm numele userului;
  • Database Server Password – aici adăugăm parola pentru baza de date;
  • Database Name – numele bazei de date;
  • Table prefix – este indicat ca prefixul tabelelor din baza de date să fie unice, în acest fel îndeplinim una din condițiile ce țin de securitatea bazei de date. Puteți alege câteva caractere random, greu de ghicit.

baza de date instalare magento 2 bianca ionel

Următorul pas, în instalarea Magento 2, ține de setările legate de partea de configurare web.

magento 2 web configuration bianca ionel

Aici setăm adresa magazinului nostru, și o opțiune nouă este aceea de a seta și calea către adminul site-ului. Dacă în versiunea 1.X făceam acest lucru abia după instalare, cu scopul de a crește nivelul de securitate al site-ului, acum putem face acest pas chiar de la instalare.

Tot aici avem și câteva setări avansate, activarea https, activarea apache rewrites – opțiune activă default, generarea key-ei pentru criptarea datelor și modul de salvare al sesiunilor. Dacă nu știți ce să bifați, vă recomand să lasați setările propuse automat la instarea Magento 2.

Pasul următor ne aduce o serie de setări ce țin de magazin, setări legate de regiunea magazinului, cursul folosit, dar și de limbă.

magento 2 instalare store customization bianca ionel

 Avem și o serie de setări avansate, în care putem debifa anumite module ce nu le dorim instalate. În general, recomand instalarea tuturor, iar dezactivarea acestora se poate face din panoul de administrare.

Ne apropiem de final și ajungem la pasul 5, în care trebuie să configurăm contul de administrator.

creare cont admin magento 2 bianca ionel

Cu datele introduse aici, ne vom loga în panoul de control. Nu diferă de versiunea Magento 1.X, sunt câmpurile obișnuite username, email și parolă, necesare în crearea oricărui user.

Pasul 6 e cel care ne aduce spre instalarea finală și durează aproximativ 3-5 minute. Avem un console log în care putem urmări fiecare pas al instalării și putem sesiza eventualele erori.

instalare magento 2 bianca ionel

Când instalarea s-a finalizat cu succes vom avea un mesaj care ne va spune acest lucru. În fereasta ce ne arată faptul că instalarea s-a efectuat cu succes avem câteva date ce ar trebui salvate și păstrare cu mare grijă.

succes magento 2 instalare bianca ionel

Aici se încheie tutorialul de instalare Magento 2, iar în săptămânile următoare vă voi prezenta cum arată adminul, dar și magazinul populat cu date default. Keep in touch!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.