Web Analytics
Instalare Magento 2 (I) - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Instalare Magento 2 (I)

În perioada următoare vor urma o serie de articole în care voi explica procesul de instalare pentru Magento 2 și voi detalia pas cu pas cum rezolvăm erorile ce pot apărea pe parcus.

Înainte de a instala Magento 2, trebuie să știm că acesta, ca și Magento 1.x are câteva cerințe:

  1. Sistem de operare Linux pe 32 sau 64 biți;
  2. Server web Apache 2.2 sau 2.4 / nginx 1.8;
  3. Baza de date MySQL 5.6 (Oracle or Percona);
  4. PHP una din urmatoarele versiuni: 5.5.x, unde x este mai mare 22, 5.6.x, orice versiune între 7.0.2 și 7.1.0 cu excepția 7.0.5.

Pentru cei care se întreabă cum pot verifica dacă sistemul lor îndeplinește aceste cerințe, vă spun că Magento 2, în momentul instalării face această verificare. Vă afișa un mesaj de eroare sau mai multe, în cazul în care sistemul nu suportă instalarea acestuia.

Următorul pas, este să descărcăm Magento 2 de pe site-ul Magento https://www.magentocommerce.com/download. Aici avem de ales între două variante, cea cu date (produse, categorii, exemple)magento 2 cu date de test bianca ionel cea fără date magento 2 bianca ionel fara date de testÎn acest tutorial voi alege varianta cu date, dar în general merg pe varianta fără date. Pentru a putea descărca oricare dintre aceste două variante ai nevoie de un cont de client. Acest cont se face rapid și este gratuit, la fel și descărcarea.

În timp ce se face descărcarea, putem crea baza de date și user-ul pentru site, în cazul în care nu le-am făcut deja. Află aici cum poți crea baza de date și user-ul din Cpanel!

***

La finalizarea descărcării, urcați zip-ul în folderul în care doriți să instalați Magento 2. Vă recomand să folosiți cPanel pentru acest proces.

upload magento 2 bianca ionel cpanel

După finalizarea încărcării, reveniți în folderul în care ați încărcat fisierul zip și extrageți tot ce se află în el în același folder.

extract magento 2 bianca ionel instalare magento romania

La finalizarea extragerii tuturor fișierelor va fi afișat un pop-up asemănător cu cel de mai jos.

extract result bianca ionel magento 2 instalare

Structura pentru un Magento2 arată ca cea de mai jos:

structura-magento-2-bianca-ionel-blog

După acest pas, tot ce mai trebuie să faceți este să accesați domeniul sau subdomeniul unde ați ales să faceți instalarea, www.domeniu/setup 

welcome magento 2 installer bianca ionel

După ce ați citit termenii și condițiile, puteți apăsa pe butonul Agree and Setup Magento.

setup magento 2 bianca ionel iasi romania

Primul pas îl reprezintă verificarea cerințelor sistemului și se face prin apăsărea butonului Start Readiness Check. Intenționat sau nu, sistemul meu nu a îndeplinit toate cerințele, drept urmare am primit eroarea de mai jos.

eroare instalare magento 2 bianca ionel blog magento iasi

Am trimis eroarea la cel care îmi găzduiește site-urile, dar nu am așteptat în liniște rezolvarea ei. Am căutat și eu o soluție și am găsit una pentru una din erori, mai exact pentru cea legată de versiunea de PHP.  Această eroare apare în momentul în care instalați Magento 2 pe o versiune fără SSL. Pentru scăpa de eroare, va fi nevoie să editați fișierul composer.json aflat în root-ul folderului în care ați instalat Magento.

Eu am adăugat în acest fișier „disable-tls”: true, la linia 45.

ssl error magento 2 instalare php version

După adăugarea acestei linii de cod, la un nouă verificare a îndeplinirii cerințelor, am rămas doar cu o eroare.

eroare instalare magento 2 ssl error inactive bianca ionel blog magento

Între timp, am primit și un răspuns de la server, în care mi s-a spus că setările sunt făcute corespunzător, dar eroarea a persistat. Din acest motiv am adăugt în fișierul .htaccess o condiție salvatoare și anume cea de mai jos.

<IfModule mod_php5.c>
php_value always_populate_raw_post_data -1
</IfModule>

La un nou check, toate condițiile erau îndeplinite.

check magento 2 completed bianca ionel magento developer

Despre următorii pași o să vorbim săptămâna viitoare, sper că acest articol este util și vă răspunde la unele probleme întâmpinate. Dacă ați întâmpinat și alte erori în procesul de instalare, îmi puteți scrie într-un comentariu sau pe email și putem găsi împreună o soluție. Keep in touch!

9 thoughts on “Instalare Magento 2 (I)”

  1. am instalat Magento CE 2.1.7, am creat baza de date si primesc eroarea: Parse error: syntax error, unexpected ‘class’ (T_CLASS), expecting identifier (T_STRING) or variable (T_VARIABLE) or ‘{‘ or ‘$’ in /home2/art19741977/public_html/vendor/magento/framework/App/Bootstrap.php on line 411
    Folosesc Hostgator

  2. Am instalat Macento CE 2.0.15 deoarace cu 2.1.7 nu m-am descurcat. Am o problema la Add database, si anume: Sorry, but we support MySQL version 5.6.0 or later. Am setaat versiunea MySQL la 5.6.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: