Web Analytics
Instalare Magento Community Edition 1.9.1.1

Instalare Magento Community Edition 1.9.1.1

Am primit foarte multe întrebări despre cum instalăm Magento Community Edition 1.9.1.1 şi dacă ideile privind instalarea despre care am discutat aici, mai pot fi aplicate. Cei care mi-au trimis mesajele s-au confruntat cu o problemă comună: 403 Forbidden Error.  Cum rezolvăm această problemă?

Simplu! Cauza problemei o constituie permisiunile pe directoare şi fişiere, iar pentru a ne putea continua procesul de instalare Magento avem nevoie de următoarele schimbări:

  • toate fişierele vor primi 644,
  • toate directoarele vor primi 755 cu excepţia var şi media care vor primi 777,
  • clear cache şi vă puteţi continua instalarea.

Ce aduce Magento Community Edition 1.9.1.1 nou? Cred că unii dintre voi ştiu deja, că această versiune nouă de Magento vine la pachet cu patch-ul care ne va lua o parte din durerile de cap privind securitatea, şi anume SUPEE-5344, dar voi reveni cu mai multe detalii despre acest subiect într-o postare viitoare.

Pentru cei care vor să facă un upgrade la Magento 1.9.1.1 îi sfătuiesc să verifice toate cerinţele care le cere acest upgrade de la sistemul pe care va fi instalat şi anume:

  1. Sistem de operare: X86-64 Linux,
  2. Web Server: Apache 2.x, Nginx 1.7.x,
  3. Bază de date: MySQL 5.6 (Oracle sau Percona),
  4. Versiune PHP: PHP 5.4 sau PHP 5.5,
  5. SSL: este necesară o certificat de securitate validă pentru HTTPS.

Pentru cei care au făcut deja upgrade, dar au uitat să ţină cont şi de cerinţele acestui upgrade şi s-au lovit de eroarea: unexpected T_FUNCTION while upgrading to magento 1.9.1, le recomand să îşi facă un upgrade la versiunea de PHP, ideal de la 5.4 în sus, pentru că Magento 1.9.1.1 este compatibil cu tot ce înseamna PHP 5.4+.

Sper că micile sfaturi de mai sus v-au fost/vă sunt de ajutor. Dacă mai întâmpinaţi şi alte erori la instalarea Magento 1.9.1.1 sau la un upgrade puteţi să le scrieţi într-un comentariu mai jos.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.