Întâlnire Yves Rocher Iași – ianuarie 2017

În data de  21 ianaurie a avut loc prima întâlnire Yves Rocher la Iași pe anul 2017. Întâlnirea a fost dedicată persoanelor înscrise în Yves Roches ce au o mică afacere prin comercializarea produselor acestui brand. Eu nu am o afacere pe acestă direcție. Obișnuiesc să îmi comand produse de pe site-ul Yves Rocher de aproximativ 3 ani. De anul acesta am început să fac și mici review-uri ale acestor produse, pe care le puteți citi pe blog.

Imagini intalnire Yves Rocher - arhiva personala review bianca ionel
Imagini intalnire Yves Rocher – arhiva personalas

Întâlnirea Yves Rocher la Iași a adunat aproximativ 60 de persoane de toate vârstele, în sala de evenimente din cadrul Hotel Astoria. Am fost plăcut impresionată de faptul că pe fiecare masă se aflau 6-7 produse Yves Rocher, catalogul pentru luna în curs, câteva pliante informative și 3 mostre. Una de parfum și două creme pentru ten. Pe lângă acestea, am descoperit și un pliculeț cu semințe de nalbă ce așteaptă să fie plante în primăvară. În ianuarie am dat o comandă la Yves Roches și am primit în colet un astfel de pliculeț și chiar mi-a plăcut idea lor.

Ce am aflat la întâlnirea Yves Rocher Iași?

Nu știam foarte multe despre Yves Rocher și nici nu cunoșteam motivele pentru care alege să ofere produse ce au la bază extracte din plante. Yves Rocher folosește 7 plante bio din care crează 9 extracte vegetale ce sunt folosite în realizarea a 141 de produse.  Plantele bio folosite de Yves Roche sunt arnică, gălbenele, nalbă, albăstrele, mușețel, mușețel roman și călțunaș.

Epiderma frunzei și epiderma pielii - prezentare Yves Rocher review bianca ionel
Epiderma frunzei și epiderma pielii – prezentare Yves Rocher

Idea de a folosi plante pentru a crea produse pentru îngrijirea pielii a plecat de la asemănarea izbitoare a epidermei frunzei cu cea a epidermei pielii. Am aflat că plantele și pielea au structuri similare și activii vegetali sunt asimilați în mod natural la nivelul pielii. De asemenea atât plantele cât și pielea conțin în mod natural colangen și elastină. Am avut parte de o adevărată lecție de biologie. 🙂

Plantele și oamenii au 27% din ADN identic.

Am aflat și despre structura parfumului și despre notele de vârf, de mijloc și de bază, dar și despre alegerea parfumului în funcție de personalitate. Pentru că nu-mi place să țin doar pentru mine aceste informații am să le împărtășesc și cu voi, în cazul în care nu le cunoașteți.

Structura parfumului
  • Notele de vârf sunt simțite în momentul primului contact olfactiv cu parfumul. Acestea persistă în prima jumătate de oră și sunt reprezentate de citrice, lavandă, mentă, coriandru etc;
  • Notele de mijloc sunt cele pe care le simțim în următoarele 3-4 ore. Ele sunt reprezentate de mirodenii, ierburi aromatice sau buchete florale;
  • Notele de bază sunt cele care asigură persistența parfumului. Sunt note lemnoase, pâmântii sau orientale, pe care le simțim și după 8 ore.
Structura parfumului note de varf, de bază și de mijloc, review bianca ionel
Structura parfumului

Cum ne alegem parfumul în funcție de personalitate?

  • Dacă ești o persoană veselă, activă și nu îți plac mirosurile înțepătoare, cea mai bună alegere pentru tine este una fresh cu note citrice.
  • Pentru persoanele elegante, romantice și pasionale se recomandă alegerea unui parfum cu note florale.
  • Pentru femeile sofisticate și încrezătoare se potrivesc aromele orientale, de chihlimbar, mosc, vanilie sau cuișoare.
  • Femeile grijulii, dar cu un spirit liber vor fi atrase de aromele lemnoase, cu note de patchouli, lemn de santal sau cedru.
Tips&Tricks
  1. Aplică parfumul pe gât, la încheieturile palmelor, pe încheieturile inferioare ale coatelor și ale genunchilor și în spatele urechilor;
  2. Hidratarea prelungește efectul parfumului.

***

A fost o întâlnire interesantă, în care am aflat lucruri noi despre parfumuri, dar și câteva dintre valorile ce stau la baza Yves Rocher. A fost plăcut să o cunosc pe Tatiana Baltag, cea care a ținut această prezentare. Ea este o tânără cu foarte mult potențial și nu spun întâmplător tânără, pentru că are o vârstă mult mică decât a mea.

Nu a fost o prezentare informativă, ci o prezentare interesantă și creativă. La un moment dat, Tatiana a făcut un joculeț prin care ne-a arătat că modul în care ne alegem prioritățile în viață contează. Știam joculețul și am să vă las un video cu el și chiar am să vă invit să meditați asupra lui.

A fost și o tombolă (din păcate nu m-am numărat printre norocoși), am savurat și o felie de tort și pot spune că nu știu când au trecut timpul. A fost o seară frumoasă și relaxantă, mai ales că abia venisem de la Hackathon JCI Iași 2017.

Voi ați participat la astfel de întâlniri realizate de Yves Rocher? Ce părere aveți despre ele?


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns