Web Analytics

Poți să înveți SEO în 8 ore?

Dacă mi-ar fi spus cineva acum o lună că aș putea învăța SEO în 8 ore, clar aș fi râs. Dar, după cursul SEO la care am participat în weekend, ținut de Ela Iliesi, am înțeles că acest lucru este posibil. Bineînțeles, ai nevoie de cineva care să știe tot ce e actual și care să te îndrume.
Am aproximativ 3 ani când învăț SEO în fiecare zi din online și din cărți. Unele lucruri îmi erau mai mult decât clare, altele încă nu aveam convingerea că sunt bune așa cum le fac. Am decis să merg la un curs SEO tocmai pentru a-mi clarifica acele semne de întrebare și pentru a înțelege ce fac bine și ce nu fac bine.

Ce am învățat în 8 ore la cursul SEO?

Am învățat…

  • că avem SEO on-page și off-page, iar eu învățasem în toți acești ani, dar partea de on-page;
  • cum poziționează Google paginile în prezent, după ce criterii și cum Google Patent ne poate face să înțelegem acest lucru mai bine;
  • găsesc cuvinte cheie profitabile pentru blog, dar și pentru site-urile clienților cu care lucrez;
  • cum să găsesc brokenlinks din site

Mi s-a confirmat faptul că făceam bine partea de SEO on-page, de la densitatea cuvintelor cheie, la locația acestora. Meta titlurile și meta descrierile le foloseam corespunzător, dar am aflat că meta keywords încă contează. Aici am avut o adevărată surpriză, deoarece părerile sunt mai mult decât împărțite în online.
Ela a punctat și partea de optimizare a imaginilor. Pe lângă acestea am discutat și despre link-uri, meniuri de navigare și viteza de încărcare a unui site.
Importanța unui sitemap, nevoia de robots.txt dar și customizarea paginii 404 au fost și ele puncte discutate în prima zi.

Ziua a doua a cursului a fost dedicată părții de SEO off-page și a rapoartelor din Google Analytics

Partea aceasta a fost cea mai interesantă și cea pentru care aveam cele mai multe întrebări. Am aflat cât de mult contează social media, cum obținem link-uri și cum ne monitorizăm site-ul dacă se îndreaptă spre direcția corectă.

Pe lângă toate aceste informații am avut ocazia de a lucra direct pe blog și de a aplica treptat tot ceea ce am învățat. Am primit foarte multe sfaturi, ne-au fost dezvăluite secrete și am plecat mult mai încrezătoare acasă. Dacă aveți ocazia să urmați acest curs, vi-l recomand din toată inima. Pentru mine a fost exact ce aveam nevoie pentru a îmi face ordine în toate informațiile pe care le aveam, dar și pentru a afla lucruri ce sigur nu le-aș fi găsit în online.
Ela ne-a oferit constant exemple din experiențele sale, ne-a oferit pași concreți de urmat și la final am văzut și rezultate. Dacă vreți și voi să participați la acest curs, vă recomand să urmați cursuri SEO cu echipa Rezistența Online. La final, o să primiți și voi o certificare de absolvire a cursului.

Certificare SEO
Certificare SEO

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *