Web Analytics
Poți să înveți SEO în 8 ore? - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Poți să înveți SEO în 8 ore?

Dacă mi-ar fi spus cineva acum o lună că aș putea învăța SEO în 8 ore, clar aș fi râs. Dar, după cursul SEO la care am participat în weekend, ținut de Ela Iliesi, am înțeles că acest lucru este posibil. Bineînțeles, ai nevoie de cineva care să știe tot ce e actual și care să te îndrume.
Am aproximativ 3 ani când învăț SEO în fiecare zi din online și din cărți. Unele lucruri îmi erau mai mult decât clare, altele încă nu aveam convingerea că sunt bune așa cum le fac. Am decis să merg la un curs SEO tocmai pentru a-mi clarifica acele semne de întrebare și pentru a înțelege ce fac bine și ce nu fac bine.

Ce am învățat în 8 ore la cursul SEO?

Am învățat…

 • că avem SEO on-page și off-page, iar eu învățasem în toți acești ani, dar partea de on-page;
 • cum poziționează Google paginile în prezent, după ce criterii și cum Google Patent ne poate face să înțelegem acest lucru mai bine;
 • găsesc cuvinte cheie profitabile pentru blog, dar și pentru site-urile clienților cu care lucrez;
 • cum să găsesc brokenlinks din site

Mi s-a confirmat faptul că făceam bine partea de SEO on-page, de la densitatea cuvintelor cheie, la locația acestora. Meta titlurile și meta descrierile le foloseam corespunzător, dar am aflat că meta keywords încă contează. Aici am avut o adevărată surpriză, deoarece părerile sunt mai mult decât împărțite în online.
Ela a punctat și partea de optimizare a imaginilor. Pe lângă acestea am discutat și despre link-uri, meniuri de navigare și viteza de încărcare a unui site.
Importanța unui sitemap, nevoia de robots.txt dar și customizarea paginii 404 au fost și ele puncte discutate în prima zi.

Ziua a doua a cursului a fost dedicată părții de SEO off-page și a rapoartelor din Google Analytics

Partea aceasta a fost cea mai interesantă și cea pentru care aveam cele mai multe întrebări. Am aflat cât de mult contează social media, cum obținem link-uri și cum ne monitorizăm site-ul dacă se îndreaptă spre direcția corectă.

Pe lângă toate aceste informații am avut ocazia de a lucra direct pe blog și de a aplica treptat tot ceea ce am învățat. Am primit foarte multe sfaturi, ne-au fost dezvăluite secrete și am plecat mult mai încrezătoare acasă. Dacă aveți ocazia să urmați acest curs, vi-l recomand din toată inima. Pentru mine a fost exact ce aveam nevoie pentru a îmi face ordine în toate informațiile pe care le aveam, dar și pentru a afla lucruri ce sigur nu le-aș fi găsit în online.
Ela ne-a oferit constant exemple din experiențele sale, ne-a oferit pași concreți de urmat și la final am văzut și rezultate. Dacă vreți și voi să participați la acest curs, vă recomand să urmați cursuri SEO cu echipa Rezistența Online. La final, o să primiți și voi o certificare de absolvire a cursului.

Certificare SEO
Certificare SEO

16 thoughts on “Poți să înveți SEO în 8 ore?”

 1. Am mai citit articole despre acest curs, insa este prima data cand cineva spune un pic mai mult.
  Ma intereseaza si pe mine cursul daca va fi sustinut in zona Bucurestiului.
  De 7 ani de cand am inceput sa ma joc de-a bloggerul nu am invatat nimic cu adevarat.
  Abia de un an am decis sa trec pe domeniu si din acest motiv am fost nevoita sa invat ce inseamna Seo, Google analitics si altele.
  Nu inteleg unii termeni folositi de tine, dar as dori sa invat pentru ca e ceva ce ma intereseaza.
  Multumim pentru articol pentru ca avem ocazia sa aflam ca nu e vorba doar de teorie, ci si de practica.
  Inteleg ca ai avut laptopul la tine din moment ce mentionezi ca ai aplicat pe blog imediat ce vi s-a predat.
  Sau am inteles eu gresit?

  1. Bianca Ionel

   Antoaneta, ei sunt din București și la voi se fac mult mai des aceste cursuri. Da, am lucrat pe laptop tot cursul.

 2. As vrea sa particip si eu la un astfel de curs, in capul meu este o vraiste si fac multe lucruri dupa ureche (asta ca sa ma exprim frumos) In afara de Iasi or mai face cursuri si in alte orase?

 3. se pare ca ai invatat multe in 8 ore si daca ai putut sa si aplici imediat ce ai invatat e perfect. ar fi foarte util un curs de acest fel!

 4. Tare util mi-ar fi și mie să-mi actualizez informațiile despre SEO. Sunt cam neatentă și cu scrisul, lăsându-l să curgă după placul inimii.

 5. SEO este un lucrur de care multi trebuie sa tinem cont. Sunt mult bloggeri care nu baga seama la acest aspect, fac din placere, nu ma intereseaza X sau Y lucruri. Dar ajung dupa un timp, daca sunt si buni, sa se loveasca de SEO 😛 Si atunci iete buba!
  Cursul pare a fi interesant, dar eu nu ma vad avand atata rabdare!

 6. Imi place structura acestui curs si mi-ar fi placut si mie sa fiu prezenta. Este foarte frumos si educativ. Am avut de invatat si din informatiile oferite de tine!

 7. Ai si diploma, ce nice!
  Incerc si eu sa ajung la niste cursuri SEO, dar nu ma „pup” la program cu ei…cu cei care mi-au cerut o colaborare. Mi se pare ca mereu inveti lucruri noi, pentru ca se tot schimba anumite lucruri in domeniu.

 8. Îmi plac cursurile clare cu totul pus la punct, cu exemple din experienta personală nu doar chestii pe care le poți găsi oricum în cărți. Mișto treaba cu diploma!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: