Italia in Miniatura

Italia in Miniatura este un parc tematic aflat în Rimini, care reușește să surprindă toate punctele turistice importante din Italia, cât și elemente ce definesc cultura altor tări din Europa. Parcul este o atracție turistică atât pentru adulți, cât și pe cei mici. Mai jos aveți o imagine a hărții parcului, fiind evidențiate punctele cele mai importante.

italia in miniatura rimini bianca ionel in vacanta

După cum puteți observa din hartă, parcul este împărțit în diferite zone. Zona ce surprinde Italia este construită din 270 de reproduceri, de la Turnul din Pisa până la căsuțele de la poalele munților.

Italia in Miniatura – o parte din tot ce poate oferi Italia

Înainte de a lăsa pozele să vorbească pentru mine, am să vă spun că cel mai mult am fost impresionată de reproducerea Veneției. În 2011, am petrecut două săptămâni în Italia. Atunci am vizitat foarte mult, iar pe lista locațiilor a fost și Veneția. Din poze ai putea spune că mă plimb prin Veneția cu bărcuța. În realitate, eram doar la Italia in Miniatura.

italia in miniatura bianca ionel venetia

Toate reproducerile sunt create până la cele mai mici detalii, iar unele te pot suprinde prin animații. Poți auzi un concert în Arena Romană, poți porni trenulețele și chiar poți vedea cum decolează și aterizează un avion.

trenulet italia in miniatura bianca ionel blog

Ne-am plimbat și cu un trenuleț, ce mergea deasupra parcului.

trenulet italia in miniatura

La intrarea în trenuleț ni s-au dat ochelari 3D și când a pornit trenul a început să ruleze un film, ce surprindea istoria din locurile peste care treceam. Am preferat să admir întregul parcul de sus, și să spun pas acelui filmuleț, deoarece animația din el lăsa de dorit. Acesta ar fi fost singurul minus al turului prin parcul Italia in Miniatura.

italia in miniatura priveliste de sus bianca ionel blog

În parc era și o mică rezervație de papagali și plante. Papagalii mi s-au părut destul de triști și ținuți cu forța.

papagal italia in miniatura bianca ionel blog

Se observa ușor faptul că nu erau în mediul lor, dar erau îngrijiți cu atenție și se bucurau de admirația vizitatorilor. Tot acolo era și o mică maternitate, dacă îi pot spune așa, unde am putut vedea pui de papagali 🙂

papagali italia in miniatura bianca ionel blog

Parcul oferă foarte multe, iar pentru iubitorii de istorie, poate fi o adevărată provocare. Vizita în parc a durat aproximativ 3 ore, dar biletul cumpărat era pentru 2 zile. Un tur alături de un ghid care să îți spună un mic fragment de istorie cred că ar transforma 2 zile în acel parc într-o adevărată aventură.

italia in miniatura turnul din pisa

italia in miniatura bianca ionel italia in miniatura bianca ionel italia in miniatura bianca ionel

bianca ionel italia in miniatura


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

11 thoughts on “Italia in Miniatura”

 1. Wow, foarte tare ideea, habar nu aveam de asa ceva. Mi-ar placea sa existe si la noi ceva de genul, cred ca ar putea fi atractiv pentru oameni. Poate nu stiu, sa fie in Bucuresti, undeva langa aeroport ca sa-i faca pe oameni apoi sa isi doreasca sa vada si obiectivele live, in marime naturala. 🙂

 2. Stii ce mult imi place sa intru la tine pe blog si sa descopar lucruri noi?
  Astazi pot spune ca mi-am inceput nu doar ziua, ci saptamana intr-un mod exceptional. Nu aveam habar de existenta acestui parc, dar mi se pare genial si tare mi-as dori sa ajungem si noi acolo.
  Oare de ce nu se face si la noi in tara ceva similar? Ar avea un succes extraordinar!
  Iti multumesc mult pentru acest articol! Am invatat ceva nou si pentru asta iti sunt recunoscatoare!

 3. Albu Steluta Georgiana

  Foarte frumos!Puii de papagal imi amintesc de puiul meu cand era mic(acum e deja batran avand in vedere ca-l am de 11 ani).Locuri mununate, fotografii pe masura!

Lasă un răspuns