Iubire - bianca ionel blogger iasi romania

Iubire

– Bună dimineața, iubire!

Când ai tresărit ultima oară când cineva ți-a spus „iubire”? A trecut ceva timp, nu-i așa? Atât de comun și banal și totuși prea puțini îndrăznesc să o spună. Avem atâtea derivate de alint din lumea animalelor încât uităm că suntem oameni. Când cineva îți spune „iubire” oare așa te vede sau e doar un mod de a își lăsa amprenta în viața ta?

Oricum ar fi „iubire” îți va aduce un zâmbet și un sentiment de apartenență pe care uitasei că îl poți avea.
Iubire și atât. Fără „a mea” sau „a ta”. E acea iubire care îți oferă libertate și nu te împovărează. Îți simți sufletul liniștit și plin. Toate neliniștile ce îl brăzdau dispar. Toată nesiguranța nefondată și totuși prezentă se evaporă. Orice urmă de îngrijorare se transformă în zâmbet.

Poate un cuvânt să schimbe atât de multe?

E omul din spate și felul în care o spune sau o scrie. Dacă ar fi să scrii pe o hârtie „iubire” cum ai scrie? Eu aș căuta prima oară un pix sau un stilou suficient de subțire, dar care să nu zgârie. Să nu lase urme și nici puncte îngroșate pe hârtie. Hârtie și stilou? Și eu râd când recitesc asta, dar așa o voi publica. Nu mai am stilou, dar am pixuri cu gel. Suficient de multe încât să-mi aleg greu unul. Credeai că scriu doar la tastatura? Ultima oară am scris pe o hârtie câteva indicații la un proiect, acum 2 sau trei zile. Ce zici, îmi lipsește o rotiță sau o peniță?!

La tastatură e totul atât de mecanic, atât de lipsit de emoție. Nu stă nimeni să atingă o tastă cu delicatețe, nu mai stă nimeni să se gândească dacă literele vor ieși rotunde sau ascuțite. Avem deja simetrie, avem scrisul perfect și lipsit de suflet.

Mi-e dor să scriu și ar fi o nebunie dacă ți-aș scrie ție?

Un cuvânt, atât! Un cuvânt scris cu mâna tremurând, cu emoție că va fugi penița pentru că nu vreau să apăs pe hârtie. Nu vreau să las urme în foaie și nici în sufletul tău. Vreau doar să exiști și să simt că e real și nu doar o poveste frumoasă. Mi-am dorit ceva palpabil, de asta am început să scriu.

I… Să fie acel „i” clasic din generală sau să fie unul de tipar pentru a nu lăsa loc de interpretări? Va părea ca un „j” sau ca un „i”? E prima literă și trebuie să fie perfectă. Am să fac câteva teste pe altă hârtie, doar pentru că nu vreau să greșesc pe aceasta.

Nu pot concura cu scrisul de la tastatură. Știi fonturile acelea ce imită perfect scrisul de mână? Ca cel ales pentru logo. Aș putea să aleg unul și să scot la imprimantă „iubire”, dar aș lipsi eu de acolo.

Am început să scriu, nu e tocmai ce mi-am dorit, dar simt că aș pierde emoția dacă aș lua altă foaie. Asta sunt eu, nu aș vrea să mă ascund în spatele unui scris perfect. Nu m-ar reprezenta. Nu sunt deloc perfectă. Chiar mă întreb dacă e lumina sau întunericul din mine care face asta în acest moment.

Ar fi loc de ceva rău printre iubire?

U… Primul cuvânt care îmi vine minte când aud „u” e uitare. E ciudat să asociez asta sau e doar un reflex de autoconservare. Oricum, e a doua literă, deja totul vine mai natural. Totuși am lăsat-o singură. Nu vreau să o leg nici de „i”, nici de continuare. Eu și asocierile mele neînțelese…

Uite și un „b” din nou un „i” și am ajuns la „r”. Mă opresc și zâmbesc. Știi de ce?! 🙂 Printre zâmbete apare și ultima literă. La fel ca prima e cu multă încărcătură emoțională. Termin de scris, deși nu aș vrea să fac asta. Totul se termină în 5 secunde sau poate mai mult? N-am stat o secundă pentru fiecare literă, dar cât am stat știu că mi-a fost gândul la tine.

Acest cuvânt ar putea să reflecte tot ceea ce simt acum. Emoție, nesiguranță, instabilitate, tremur și totuși reflectă acel ceva ce le șterge pe toate. Iubire… și o virgulă. E un început de scrisoare sau doar nevoia mea de a nu încheia aici.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

2 thoughts on “Iubire”

Lasă un răspuns