Jazz for Souls – concert Luiza Zan&Iulian Pavelescu și Andra&Bogdan Botez

Jazz for Souls – un concert cu suflet pentru suflete

În luna mai la Iași se întâmplă foarte multe evenimente cu suflet și pentru suflet, iar Jazz for Souls este unul dintre ele. Pentru mine jazzul se asemănă foarte mult cu scrisul. E provocator și înălțător, dar în același timp îi oferă celui ce îl cântă să fie liber, să cânte și să simtă diferit o piesă de fiecare dată și să trezească în cei ce ascultă trăiri unice.

Nu întâmplător, Joel A. Rogers spunea că jazzul este revolta emoției împotriva reprimării. Nu poți cânta jazz dacă îți ții sufletul în lanțurile cotidianului și din acest motiv, respectul meu față de cei ce pot cânta jazz, dicolo de tehnic, e greu de exprimat în cuvinte.

Jazz for Souls aduce în fața publicului ieșean patru artiști ce trăiesc prin jazz și au puterea de a oferi publicului un spectacol ce să le încânte sufletul și nu doar urechile.

Înainte de a vă spune cine sunt artiștii, aleg să vă spun că evenimentul este unul caritabil și susține Fondul de burse al Fundației Serviciilor Sociale Bethany dedicat copiilor din mediul rural. Fundația Socială Bethany scrie povești despre copii și oamenii care aduc zâmbete pe chipurile lor prin fapte bune de peste 20 de ani. Am avut ocazia să fiu alături de ei într-un proiect in timpul facultății, dar în același timp mă bucur că am ocazia să scriu despre cauzele pentru care luptă.

Jazz for Souls – concert Luiza Zan&Iulian Pavelescu și Andra&Bogdan Botez

Despre Andra Botez ați mai citit pe blog. Ne-am cunoscut pe 11 ianuarie 2014 și de atunci viața mea s-a asezat pe partitură și vocea mea a prins aripi. Am cântat, am râs și am plâns împreună. Îmi este profesoară de canto, prietenă și un exemplu constant de perseverență și transformare a muzicii și a percepției acesteia la alt nivel.

Andra și Bogdan Botez trăiesc prin jazz și aș putea spune că respiră și expiră jazz. Emoția ce o definește pe Andra prinde contur cel mai bine prin ceea ce cântă și de fiecare dată când o ascult cântând jazz o redescopăr. Tot prin Andra am învățat că poți să îți păstrezi sensibilitatea și în același timp să fii puternic, iar acestă lecție o să găsiți și voi în vocea ei.

Mă știți că iubesc muzica și uneori mă salvează când rămân fără cuvinte, am să vă invit să îi ascultați pe Andra și Bogdan Botez, alături de band.

Affrodizy – un show muzical pe care nu trebuie să îl ratezi!

Jazz for Souls va aduce pe 25 mai la Iași, în Sala Mare a Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” un proiect nascut din dorința de a colora partitura autohtonă a jazzului cu nuanțe calde și vesele. Proiectul are un nume pe măsură, „Affrodizy” iar Luiza Zan alături de chitaristul Iulian Pavelescu vă vor duce în acestă lume nouă.

Cei doi și-au propus să ofere o atmosferă plină de entuziasm, optimism și emoție creatoare printr-un repertoriu dinamic, de sorginte afro/jazz/funk/soul, presărat cu momente în care publicul însuși va prelua bagheta de dirijor și va dicta mersul lucrurilor.


Acestea fiind spune, dragi ieșeni și nu numai, pe 25 mai sunteți așteptați la un eveniment unic, cu suflet pentru suflete.

Biletele pot fi achizionate de la:

  • Fika Iași,
  • Jassyro,
  • Cărturești,
  • Retro Cafe,
  • Teatru Luceafărul,
  • standul dedicat evenimentului din Centrul Comercial Felicia
  • telefonic la 0756 792 171 sau 0723 467 104.

Mai multe detalii despre eveniment te invit să descoperi pe pagina de Facebook Jazz for Souls.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns