Web Analytics

Jetpack site_inaccessible

Așa cum am promis, astăzi vorbim despre o eroare destul de întâlnită pe WordPress în momentul activării pluginului Jetpack, site_inaccessible.

[su_note note_color=”#0f7903″ text_color=”#ffffff”]Your website needs to be publicly accessible to use Jetpack: site_inaccessible

Error Details: The Jetpack server was unable to communicate with your site [HTTP 404]. Ask your web host if they allow connections from WordPress.com. If you need further assistance, contact Jetpack Support: http://jetpack.me/support/.[/su_note]

Această eroare nu are o singură rezolvare și variantele de mai jos se pot potrivi în funcție de cauza erorii.

 1. Prima soluție în rezolvarea erorii, ar fi dezactivarea tuturor pluginurilor, plecând de la premisa că există un plugin, în general cele pentru securitatea site-urilor care nu permit efectuarea acestei conexiuni. Această soluție este destul de ușoară pentru toți cei care nu sunt prieteni cu programarea, dar este doar o soluție de moment pentru că din moment ce avem un plugin instalat, cu siguranță avem nevoie de el.
 2. Pluginul WP Maintenance Mode activ este o altă cauza a acestei erori. Prin dezactivarea acestui plugin se poate rezolva eroarea.
 3. Lipsa fișierului xmlrpc.php – pentru a verifica dacă fișierul există, e nevoie de acces la Cpanel sau FTP. Acest fișier ar trebui să îl găsim în root-ul site-ului.xmlrpc file wordpress bianca ionel

Dacă lipsește, trebuie descărcată ultima versiune de WordPress, dezarhivată și copiat fișierul lipsă pe server. Dacă fișierul există, verificați dacă îl puteți accesa astfel www.site.ro/xmlrpc.php – dacă tot nu puteți accesa fișierul e posibil ca aceasta să fie blocat de ceva.

 1. Adăugarea următorului cod în .htaccess
<Files xmlrpc.php>
SecFilterInheritance Off
</Files>

O soluție destul de rapidă, care necesită acces la fișiere. Dacă nu aveți un .htaccess în root, îl puteți crea și puteți adăuga codul de mai sus.

În cazul întâlnit de mine, nici una din soluțiile de mai sus nu a funcționat și așa cum am menționat și în articolul anterior cea care s-a dovedit a fi câștigătoare, este următoarea.

 1. Pluginul iThemes Security, deși a fost dezinstalat nu a șters o dată cu dezinstalarea sa codul adăugat în .htaccess. Din acest motiv am fost nevoită să comentez acel cod.
# Disable XML-RPC - Security > Settings > WordPress Tweaks > XML-RPC
  <files xmlrpc.php>
    <IfModule mod_authz_core.c>
      Require all denied
    </IfModule>
    <IfModule !mod_authz_core.c>
      Order allow,deny
      Deny from all
    </IfModule>
  </files>

Dacă nici una din soluțiile de mai sus nu funcționează, un email la cei de la hosting ar fi indicat. În acel email le puteți spune problema, le puteți spune că ați încercat diferite metode pentru rezolvarea ei și considerați că nici un cod sau modul nu blochează accesul la fișierul xmlrpc.php.

Dacă articolul Jetpack site_inaccessible ți-a fost de ajutor, nu uita să îi dai un share și să lași un comentariu. Dacă ai descoperit și alte soluții pentru această eroare, te invit să le împărtașești cu mine mai jos. Keep in touch!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.