Web Analytics
La Reine - o Maria Antoaneta a secolului XXI conturată într-un logo design

La Reine – o Maria Antoaneta a secolului XXI conturată într-un logo design

Fiecare proiect pe care îl realizez are în spate o poveste pe care aleg să o împărtășesc, aici, cu tine, iar astăzi este vorba despre La Reine – o Maria Antoaneta a secolului XXI conturată într-un logo design.

De multe ori m-am întrebat de ce ar vrea cineva să știe ceea ce fac și mai ales povestea din spatele muncii mele. Ei bine, dat fiind faptul că serviciile mele încep de la realizarea de site-uri și se încheie la texte scrise cu pasiune pentru un online, felul în care aleg să-mi prezint munca poate fi un exercițiu de scriere dar și o carte de vizită.

Din 2009, de când am pășit încrezătoare în lumea programării web până în 2019, aproape că am uitat despre cât de important e să ai un portofoliu organizat. Am pierdut de mult numărul site-urile realizate de atunci și a proiectelor ce îmi poartă semnătura. Recunosc, mi-ar fi plăcut acum să răsfoiesc fiecare proiect precum un album cu fotografii, să văd cum am crescut și unde mai am de muncă, dar niciodată nu e prea târziu să încep să fac acest lucru. Am dat în scris, în bilanțul pentru 2020, că îmi voi lua în serios prezentarea proiectelor pe blog și primul tocmai își face intrarea. Din acest motiv, pe lângă pagina de portofoliu, pe care o actualizez – prea rar dar știe toată lumea povestea croitorului care n-are timp de hainele sale, am ales să realizez și o serie de articole pe site în care să povestesc despre proiectele la care lucrez/am lucrat, de la ce am pornit, care au fost cerințele și bineînțeles cum am ajuns rezultatul final.

Până ajung să povestesc despre cele de acum mulți ani, mi-am trecut în agendă să scriu cât mai des despre proiectele curente. Te invit să descoperi povestea din spatele proiectului La Reine!

Cine ești și ce vrei să transmiți?

Orice poveste începe cu a fost o dată ca niciodată un antreprenor care visa la ceea ce visează orice antreprenor, la succes și profit. Primul pas în atingerea scopului său era conturarea unei identități vizuale pentru online, mai exact a unui logo. Uite așa, la început de noiembrie 2020, la ușa lumii mele digitale a ajuns cerința care urma să contureze o nouă poveste.

Am nevoie de un logo pentru o pagină de rochii, La Reine, iar ca punct de referință ar fi aceste fotografii, eventual poți pune o coroană pe cap sau ceva asemănător.

În conturarea unui logo am un set de întrebări la care orice client îmi răspunde, printre ele se numără și:

  • Există logo-uri care vă plac în mod excepțional?
  • Există logo-uri care vă displac în mod deosebit?
  • Ce imagine / concept / mesaj doriți să transmiteți clienților potențiali?
  • Există elemente pe care doriți să le vedeți integrate în designul dvs. de logo?
  • Fonturi preferate, tipuri de litere, culori?
  • Tipul de logo (doar imagine, imagine si text, doar text)?

De acestă dată exemplele trimise mi-au răspuns la întrebările principale. Se dorea un logo cu o siluetă de femeie, cu imagine și text și cu un font elegant spre caligrafic. Cu toate aceste detalii schițate am trimis 2 concepte de logo, unul mai clasic și unul creionat precum o poveste cu regi și regine.

Dacă cineva se așeaptă să spun că unul dintre cele 2 modele trimise a fost cel câștigătoar, ei bine… finalul poveștii nu e aici. 🙂 Exact ca în acele basme pe care le citeam în copilărie, personajul principal nu atinge succesul dorit din prima, ci trece printr-o serie de încercări care îl ajută să devină mai puternic și chiar mai înțelept. La fel s-a întâmplat și acum!

Rămâi ferm pe mesajul pe care vrei să-l transmiți!

Cele 2 încercări de logo m-au șlefuit în acea zi și m-au motivat să am o discuție și mai detaliată cu al meu client pentru a înțelege și mai bine dorința sa. Cu siguranță și-a imaginat că am o poțiune magică prin care îi pot îndeplini dorința unei identități vizuale așa că, de această dată, a rostit cu glas tare ceea ce visa:

– Mi-aș dori ceva extraordinar, ceva care m-ar caracteriza pe mine, o siluetă subțire, ca cea din imagine, rochiță sa aibă trenă iar la culori mi-ar plăcea un verde!

Model 2
Un singur personaj, o singură poveste

She is a queen. Her soul is royalty.” – Adrian Michael

Îmi plac poveștile! Să le citesc, să le scriu și să le conturez prin ceea ce fac din rolul de programator sau antreprenor. Ca orice personaj principal din basme m-am retras în tăcere și am început să analizez totul pentru a îmi contura o nouă strategie. Am făcut o vizită pe profilul de Facebook a clientului, dat fiind contextul pandemic, pentru a îl cunoaște și mai bine, pentru a îi descoperi valorile și ceea e îl definește. Întotdeauna identitatea unui brand conturat în online are nevoie să corespundă cu omul din spatele acelui brand. La asta se adauga și un gând al Monicăi Ion care spune că „nu poți să creezi în lumea unui client ceea ce nu este el, cu tot marketingul din lume.”

Apoi am revenit colțul meu digital mea pentru a îmi alege cu grijă poțiunile și elementele magice. Aveam de conturat o regină. Una extraordinară! Am ales cu grijă 3 pasiuni care mă definesc în viața de zi cu zi: istoria, pictura și fotografia.

Mi-am ales un personaj istoric drept model, pe Maria Antoaneta!

I-am studiat poziția mâinilor, rochiile și bineînțeles culorile pe care le purta. Motivul pentru care am ales-o pe ea ca model a fost faptul că era cunoscută ca o „regină a exceselor” dar în același timp impresiona prin atitudine. A fost imaginea de regină pe care am considerat-o potrivită ca inspirație pentru secolul XXI chiar și în contextul în care ea a fost cea care a provocat neliniştea care a dus la Revoluţia Franceză şi la înlăturarea monarhiei. Pentru mine a fost personajul ce venea mănușă pe acel extraordinar dorit de client.

Cu fiecare pas digital parcus prin istorie mi-am încântat privirea cu picturi celebre care o înfățișează pe regina luată drept model în diverse ipostaze. Picturile sunt o sursă inepuizabilă de studiu și de inspirație mai ales când vine vorba de grafică. Pictura și fotografia merg mână în mână. A fotografia înseamnă „a picta cu lumină” iar crearea unui logo în Illustrator, Photoshop sau CorelDraw poate fi considerată „o pictură digitală”. Încă o dată pasiunile pentru care dedic timp de studiu în timpul liber mă ajută în scrierea poveștilor digitale. Nu le-am ales întâmplător nici în scrierea acestei povești!

Cu toate aceste gânduri adunate am început să creionez La Reine

Am renunțat la coroana folosită inițial pentru că Maria Antoaneta purta pălării extravagante și nu coroană. Am conturat rochia cu trenă – la care visa și clientul – iar pe partea de culori am ales un verde, un verde regal regăsit în una din picturile ce înfățișa personajul ales. În ceea ce privește fontul, ca orice iubitoare de povești, aleg mereu scrisul de mână sau pe cel caligrafic. Sunt amprenta mea personală.

Priveam regina conturată și mai lipsea ceva! Ghicești ce?

Dacă îți plac poveștile știi că există un moment în care personajul principal primește un sfat înțelept de la un personaj cheie. De această dată, sfatul venea de la Vlad Eftenie – pe care l-am intervievat aici, care spune că orice fotografie bună are nevoie și de un pic de roșu. Să fie potrivit oare acest sfat în conturarea acestei „picturi digitale”?

Să fie acea picătură de roșu poțiunea magică realizată din combinația de istorie, pictură și fotografie? Am trecut încă o dată prin tot ceea ce am ales să mă ghideze. Am descoperit că Maria Antoaneta purta ruj roșu, apoi mi-am amintit de principiul culorilor complementare din pictură și sfatul din fotografie părea să capete sens. Mai era ceva de verificat! Oare un ruj roșu adaugat reginei rezona cu imaginea clientei? Răspunsul este da, rujul roșul este preferatul clientei!

Și uite așa, nu am încălecat pe nici o șa, dar La Reine a primit o picătură de culoare și a fost conturată în varianta sa finală.

Prea devreme acest final? Ei bine, nu m-am luptat cu zmei sau balauri cu 7 capetele dar chiar și așa, deși pare o poveste fără pic de dramatism, a existat o mică luptă, una interioară. Chiar dacă specializarea mea principală rămâne programarea și realizarea de site-uri web, consider proiectele ce au în spate un concept grafic o adevărată provocare pentru că sunt pe o arie din zona de digital marketing ce necesită la fel de mult studiu și educație ca programarea web. La aceste motive se adauga și crezul meu, acela că educația continuă este cea care ne șlefuiește în permanență și ne transformă în cea mai bună variantă a noastră.

Tu ce părere ai despre felul în care am conturat regina din această poveste? Aștept gândurile tale în comentarii și dacă vrei să colaborăm, nu ezita să mă contactezi. ❤

2 thoughts on “La Reine – o Maria Antoaneta a secolului XXI conturată într-un logo design”

  1. Asa cum ti-am scris pe Fb te-ai jucat frumos cu pasiunile tale. Bravo! Al doilea concept de logo este preferatul meu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: