Web Analytics
Legătura blog social media în 3 pași - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Legătura blog social media în 3 pași

Pe Facebook este un grup de ajutor pentru bloggeri din care am ales trei întrebări ce crează legătura blog social media la care voi răspunde în acest articol. Înainte de a vă răspunde la cele patru întrebări, am să vă invit să vă instalați Jetpack by WordPress.com. Acest plugin poate fi instalat și de cei care au site-ul pe domeniu propriu. După activarea lui puteți să vă bucurați de opțiunile pe care le oferă.

Legătura blog social media în 3 pași

1. Cum adăugăm butonul de follow pe blog?

Din secțiunea Aspect->Piese alegeți Abonamente la blog (Jetpack) și adăugați acest widget în secțiunea din blog dorită de voi. Eu aleg să-l am în Right Sidebar, deoarece design-ul blogului meu are un astfel de format.

Abonare wordpress - JetPack
Abonare wordpress – JetPack

După adaugarea lui, ideal ar fi să personalizați mesajul pe care îl are în funcție de ceea ce vreți să le transmiteți cititorilor.

Câmpuri de completat pentru abonare wordpress
Câmpuri de completat pentru abonare wordpress

Aveți de completat următoarele:

 • titlul widgetului,
 • textul opțional,
 • denumirea câmpului email,
 • denumirea butonului de abonare,
 • mesajul pe care îl va primi abonatul pe email
 • puteți bifa dacă doriți ca numărul de abonați să fie afișat sau nu.

După ce completați aceste câmpuri salvați modificările, iar butonul de follow pentru blog va fi disponibil pentru toți cei care vă accesează blogul.

2. Cum adăugăm butoanele de share pe blog?

Din pluginul Jetpack -> Setări, apoi alegeți tab-ul Engagement și la Partajare alegeți Configurează-ți setările de Partajare.

Social Media blog Share - configurari JetPack
Social Media blog Share – configurari JetPack

Se va deschide o pagină nouă de unde trebuie să alegeți prin drag&drop butoanele de share care doriți să apară pe pagini, articole, media sau pe pagina de home a blogului.

Butoane share social media blog
Butoane share social media blog
3. Cum postăm automat pe rețelele de socializare când publicăm un articol?

Din pluginul Jetpack -> Setări, apoi alegeți tab-ul Engagement și la Publicitate alegeți Configurează-ți setările de Publicitate. Se va deschide o pagină nouă de unde trebuie să faceți conexiunile cu rețelele de social media unde doriți să se publice articolul în momentul publicării pe blog.

Publicare articol blog social media
Publicare articol blog social media

În exemplul de mai sus o parte din conexiuni sunt realizate. Pentru rețelele de socialiaza la care apare butonul „Conectare” e nevoie să apăsați pe el și se va deschide o fereastră nouă în care sunteți nevoiți să vă conectați la contul de social media ales și să selectați pagina sau profilul pe care doriți să fie publict articolul.

Conectare blog la social media prin JetPack
Conectare blog la social media prin JetPack

Cu ajutorul pluginului Jetpack legătura blog social media se poate face foarte rapid și foarte simplu după cum puteți observa. Dacă ați întâmpinat alte dificultăți în configurările legate de blog și social media, nu ezitați să îmi scrieți într-un comentariu și voi face un articol în care vă voi răspunde.

16 thoughts on “Legătura blog social media în 3 pași”

  1. Nu-mi place să depind de cineva, motiv pentru care învăț mereu. E bine totuși să ai ajutor 🙂

 1. Of, nu stiu care-i faza cu jetpack-ul. Eu l-am instalat la inceput, dar dupa vreo doua luni incepuse sa-mi faca figuri blogul, in sensul ca nu-mi mai afisa pozele, le arata doar ca thumbnail si numele fisierului, desi ele erau incarcate si in modul ediare le vedeam. Am luat la rand plug in urile si le-am dezactivat. Cand am dezactivat Jetpack s-a rezolvat problema cu pozele. De atunci nu l-am mai pus, de teama sa nu se mai strice ceva, eu daca nu am poze e o tragedie :D. Ai idee cu ce a putut influenta Jetpack-ul in situatia asta?

  1. Default Jetpack-ul are activate și câteva opțiuni pentru formatarea fotografiilor pe care le poți vedea tot în setări, în tabul appearance. Posibil ca setările din temă să intre în conflict cu acelea. Le poți dezactiva și reinstala JetPack și să testezi dacă mai ai probleme.

  1. Stefy, nu cred că cei de la wix au aplicația JetPack, dar dacă vei trece pe WordPress, cu siguranța îți va fi utilă.

 2. Eu mi-am creat blogul peblogspot, pentru ca acum foarte mult timp nu stiam cate avantaje are wordpress in plus, dar curand ma voi muta pe domeniu propriu si abia astept sa ma bucur si eu de Jetpack.

  1. Bianca Ionel

   Să renunți la găzduirea pe blogspot și să îți iei una la o firmă de hosting.

 3. Un articol util și explicat pe înțelesul tuturor 🙂 mai așteptăm astfel de articole pentru cei la început de drum :*

 4. Nu sunt pe wp, dar e un articol foarte util pentru newbies.
  Practic, ai dat totul mura in gura, pentru ca mai sunt si persoane care chiar habar n-au cu ce se mananca un blog. Thumbs up~ 😉

 5. Hai ca m-am uitat si eu putin la mine si am mai bifat unele chestii. Insa la mine nu se mai posteaza pe Google in mod public…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: