Web Analytics
Interviu cu Luisa-Nicoleta Mateescu managing partner la Pabllo Logistics

Interviu cu Luisa-Nicoleta Mateescu managing partner la Pabllo Logistics

Interviul din acest articol aduce în prim plan o femeie de succes, pe Luisa-Nicoleta Mateescu, managing partner la Pabllo Logistics și o poveste care abia aștepta să fie spusă, scrisă și acum citită de către tine. Mă bucur că am ne-am găsit reciproc în mediul online și mă bucur că pot să vin cu încă o sursă de inspirație și motivație când vine vorba de antreprenoriatul românesc și mai ales când vine vorba de femei antreprenor de succes.

Povestește-ne un pic despre tine și afacerea ta?

Foarte scurt despre mine: m-am născut și trăit până la vârsta de 26 ani în Reșița, minunatul oraș de la poalele mărețului Semenic. Tot aici m-am format educațional, studiile de masterat continuându-le la Timișoara și pentru că mereu am dorit să evoluez profesional am decis să îmi continui drumul în orașe mai mari. Am încercat chiar Arad, Cluj, dar cel mai bine m-am potrivit cu aglomeratul București și aici am rămas de 10 ani deja.

În continuare, voi povesti despre începuturile afacerii pe care o conduc: Pabllo Logistics s-a înființat în anul 2014 din dorința mea și a soțului meu (deja ne căsătorisem de 1 an) de a fi independenți din toate punctele de vedere, dar și să avem un program flexibil.

Ce facem la Pabllo Logistics? Oferim servicii integrate de transport și logistică tuturor celor interesați, fie că este vorba de companii, fie persoane fizice, servicii de consultanță vamală și în transport, reprezentare, servicii de transport containerizat, în mod special. Detalii puteți găsi vizitând site-ul nostru și paginile de socializare ale companiei. (le descoperiți la final de interviu).

În momentul în care ai ales să devii antreprenor ai avut pe cineva alături care să te ghideze, dacă da cine și cum te-a ajutat?

Antreprenoriatul a fost unul din visurile mele de copil. Am aspirat cu ardoare să am propria afacere, chiar dacă carieră am dorit să fac în avocatura, însa nu am niciun regret că altfel s-au aliniat astrele în cazul meu, căci dacă urmăm zicala „niciodată nu e prea tarziu” aș putea oricând începe studiile pentru a-mi îndeplini și acest vis, nu-i așa?

Alături de mine a fost și a rămas soțul meu cu care am construit afacerea și continuăm să o facem. M-a motivat și încurajat să fiu din ce în ce mai bună și este în apropierea mea când trebuie să luăm decizii importante, practic în spatele unei femei puternice este un bărbat experimentat (râde). Nu voi uita îndemnul său: Să fii întotdeauna pregătită pentru ce e mai rău! Mă ajută și sprijină în tot ceea ce vreau să întreprind, chiar dacă fac și alegeri mai puțin inspirate. Când acest lucru se întâmplă, mă mustră, dar în sensul în care trebuie să îmi învăț lecția. Mustrarea (a nu se-nțelege reproș) face bine!

Sunt foarte multe idei de afaceri, de ce ai ales domeniul transporturilor de marfuri pentru persoane fizice si juridice?

Într-adevar există idei de afaceri revoluționare. Eu am ales, de fapt potrivit este să spun noi am ales acest domeniu pentru că deja Paul avea expertiza și eu am intervenit acolo unde nu mai putea el acoperi. Am preluat partea de comunicare, am căutat rețele naționale și internaționale pentru a adera acoperind la acest moment preluarea mărfii din-ușă-în-ușă, am investit în vizibilitatea companiei în on-line, am creat retele de comunicare, și aici vreau să specific că există pentru antreprenori grupul în care pot promova și prezenta servicii Business România.

Ce face ca afacerea ta să fie specială sau unică?

Afacerea este unică chiar prin oamenii care o reprezintă. Din acest an am lansat serviciul on-line de consultanță unde oferim toate detaliile importante companiilor și persoanelor fizice despre ce înseamna o relație comercială intra și extra UE, condițiile de livrare care se aplică în comerțul internațional, modurile de transport, etc.

Povestește-ne cum arată o zi din viața ta de antreprenor?

Să nu râdeți, dar zilnic mă trezește cățelușa noastră Pabllita (poate că ați observat legătura dintre numele companiei Pabllo – Pabllita). Continuăm cu câteva minute de iubire și încărcare cu energie bună, imi pregătesc ceaiul preferat pentru că nu consum cafea și încep ziua de muncă. O fi important să menționez că eu din dormitor până în birou fac mai puțin de 10 secunde? În fine, începe ziua de muncă cu verificare e-mail-uri, telefoane, stabilire întâlniri, comunicare și noutăți din domeniul nostru de activitate în scurte articole pe paginile de socializare ale companiei. Ziua se încheie cu o lungă și necesară plimbare în trei (între timp mai și mănânc).

Povestește-ne cum a ajuns primul client la tine.

Cred că sunt excepția. Nu am căutat în piața rece clienți. Primul client a venit la noi printr-o recomandare.

Care este cel mai important lucru pe care l-ai învățat în drumul tău de antreprenor?

Să nu uităm de unde am plecat și să punem oamenii înaintea banilor.

Fiecare afacere are suișuri și coborâșuri, care a fost cea mai mare provocare de până acum și cum i-ai făcut față?

Dacă aceste suișuri și coborâșuri nu ne-ar apărea în drum nu am fii cei din prezent. Voi povesti provocarea acestui an: am căutat o companie/persoană care să schimbe imaginea website-ului și nu reușeam să rezonăm cu nicio recomandare primită și aproape că am renunțat. Aflându-ne într-o zi la cumpărături vânzătorul din magazinul în care ne găseam ne-a întrebat cum merg lucrurile și i-am povestit ce cautam și, iată, ne recomanda o persoană care s-ar putea să fie potrivită pentru noi… și a fost. Aș mai menționa că antreprenorii care nu au experiență nici măcar minimală în ce înseamnă, cum se construiește, cum se implementează, cum funcționează un website plătesc prea mult pentru ceea ce primesc. Astfel, din experiența noastră, provocarea vine atunci când societățile încearcă să se promoveze neexistand omogenitate în piața de marketing și o rețetă a succesului, alegând astfel cum consideră ori cum sunt sfătuiți.

Dacă ai avea șansa de a începe din nou acest business, ce ai face diferit?

Nu aș mai avea încredere în oamenii care doar se vând frumos, deși în fiecare există părți bune.

Ce altceva te mai pasionează? Dacă nu ai fi început acest business, unde crezi că ai fi fost acum?

Cum menționam la început, sunt convinsă că aș fi fost un bun avocat, pentru că am această calitate (nu, nu sunt modestă) de a asculta, unde pui că sunt și foarte conștiincioasă.

Ce sfat ai oferi celor care vor să devină antreprenori?

Reiau sfatul soțului meu: Să fii întotdeauna pregatit(ă) pentru ce e mai rău adăugând că autenticitatea este de asemenea un aspect valoros. De asemenea, atunci când au nevoie de ajutor să nu ezite în a spune ce provocări au și să plătească serviciile pe care le solicită.

Crezi că modelele de business din exterior se pot adapta la noi?

Din păcate, nu! Cu toții știm, dar preferăm să nu vorbim despre modul în care se face antreprenoriat în România și specific asumat că mediul de afaceri lasă mult de dorit, dar cu toate acestea experiența profesioniștilor mai mișcă lucrurile, asta până ne lovim de birocrație sau de deja celebrul: Tu pe cine cunoști la compania x, y…?

Cum se îmbină viața personală cu cea profesională?

Este combinația perfectă, mai ales că de când Pabllo Logistics a fost înființată munca noastră se desfașoară de acasă, rar, la terți.

Pe lângă munca asiduă, care crezi că este ingredientul succesului tău?

Să ai încredere în tine și să nu-ți faci griji pentru alegerile celorlalți.

Care este cartea ta favorită?

Ileana Vulpescu, Arta conversației.

Se spune că orice criză are și partea sa bună. Ce beneficii ți-a adus Covid atât din perspectivă personală dar și profesională?

Cu siguranță are părți bune. Am avut parte de o mai bună vizibilitate și o mai mare flexibilitate.

Unde te găsim? Site, Facebook, Instagram, sediu fizic?

Pe site-ul pabllo-logistics.ro, pe Facebook și Instagram. De asemenea, la sediul fizic de pe Calea Moșilor 135, etaj 4, sector 2, București. Iar pe mine mă gasiți pe Linkedin – Luisa Nicoleta Mateescu.

De asemenea, dorim să mulțumim pe această cale și clienților Pabllo Logistics pentru încrederea acordată și pentru relațiile stabilite de-a lungul timpului!


În încheiere îi mulțumesc Luisei pentru interviu și pentru toate gândurile pe care le-a împărtășit cu noi despre drumul său în calitate de antreprenor. Dacă ai nevoie de o firmă încredere pe partea de logistică, acum știi unde să apelezi. Dacă îți dorești și tu să apari într-un astfel de interviu pe site, te invit să mă contactezi! ❤


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.