M-ai văzut vreodată

M-ai văzut vreodată?

– M-ai văzut vreodată?
– Desigur, ce întrebare e asta?!
– Nu doar la nivel fizic. Te întreb dacă m-ai văzut vreodată?
– …

M-ai văzut vreodată?

Sunt magică! Da, da, da sunt! Am oameni în jurul meu care mă văd doar când au nevoie de mine. Ahh, toți avem astfel de oameni. În rest… nu exist, nu existăm.

Și oamenii din jurul nostru sunt magici. Știi de ce? Pentru că uneori îi vedem, alteori nu. Curios e că nu ei dispar, ci noi îi facem să dispară. Îi vedem pe cei din jur doar când avem nevoie de ei și prea puțin când ei au nevoie să fie văzuți. E mai confortabil să te retragi într-o aparentă liniște decât să îți asumi existența unui om în viața ta. Toți facem asta… și eu fac asta!

Uit de tine, te fac invizibil, devii un punct pe orizont pe care aleg să-l văd doar când ies la plimbare. Te văd doar când vin în vizită în viața ta. Asta facem toți… vizite în viețile celor din jur. E cel mai simplu. Vizitele nu cer implicări totale, nu cer asumare, nu cer prezență… cer doar câteva minute în care nu vii să mă vezi, vii să te faci întreg. Ne întregim sufletele prin prezența celor din jur și golim sufletele celor din jurul nostru prin absența noastră.

Într-o zi e posibil să se întâmple același lucru și cu noi. Într-o zi e posibil să ne dorim să fim goi și neînțeleși decât acoperiți din când în când și ignorați în rest.

M-ai văzut vreodată?

Mi-ai văzut defectele ascunse în negru pe care-l port, frica de eșec îmbrăcată în perfecționism, întunericul pierdut în sclipirea din ochi, durerea în zâmbetul devenit mască, anxietatea din singurața cu care aleg să merg prin viață, insecuritatea pictată cu farduri, gelozia mascată în protecție, respingerea transformată în prea multă grijă? M-ai văzut vreodată?

 


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

2 thoughts on “M-ai văzut vreodată?”

Lasă un răspuns