Web Analytics

Magazin online

bianca ionel de ce ai nevoie de un site
3 motive pentru care ai nevoie de
un magazin online

Credibilitate

Studiile arată că 75% din public (actuali şi potenţiali clienţi) judecă o afacere după site-ul pe care îl deține.

Publicitate 24/7

Principalul scop al unui site este acela de a te susține în comunicarea cu avatarul tău de client și în promovarea informațiilor de interes pentru acesta. Imaginează-ți cât timp economisești prin simplul fapt că nu mai oferi informații prin viu grai ci sunt mereu la un click distanță pentru cei interesați.

Competiția are site

Mii de companii care oferă aceleași produse ca tine au deja un site, optimizat SEO ce apare pe prima pagină din Google. Dacă te îndoiești de acest aspect, realizează o simplă căutare pe Google și convinge-te singur! I-ai găsit nu-i așa?

7 pași pentru a avea un magazin online
Pasul 1: domeniu și hosting

Primul pas pentru a ajunge mai aproape de lansarea site-ului este achiziționarea domeniului și a hostingului.

Ambele pot fi luate de pe Spatiul.ro. Recomandarea mea de pachet este G3, care include:

  • 40 GB spațiu,
  • 10 domenii găzduite,
  • IPv4 Dedicat,
  • SpamExperts,
  • Certificat SSL.
Domeniul .ro pe un an pleacă de la un preț de 35 RON iar .com de la 56 RON. Partea de hosting ajunge la aproximativ 430 RON/an.
 
Dacă alegi să colaborăm, te voi susține pe parcursul procesului de achiziție, indiferent de varianta aleasă. Te voi ajuta și pe partea de configurare a nameserverelor dacă domeniul e cumpărat de pe un site diferit (de exemplu Rotld) celui de hosting.
 
Așadar, primul pas pentru a avea un site de prezentare necesită o investiție anuală de aproximativ 500 RON.
website hosting domeniu suport realizare site web bianca ionel
Pasul 2: Stabilire scop și structură magazin online
Când începi un proiect mare ai nevoie de imaginea lui de ansamblu, nu-i așa?
 
Și când vine vorba de un magazin online e nevoie de același lucru. Pentru a stabili scopul și structura lui, o să avem o discuție de maxim 50 de minute pe Zoom, în care tu îmi vei povesti ce îți dorești să fie pe site iar eu voi veni cu experiența mea din 2009 până în prezent și te voi susține în conturarea lui, cu scopul de a pune în valoare unicitatea, personalitatea ta și serviile oferite.
 

În această etapă stabilim următoarele:

Viziune pentru cel puțin 10 ani

Dacă ai în minte o creștere exponențială a afacerii tale ar fi bine să gândim toată structura site-ului la nivel mare pentru a te susține în evoluția ta. Pe partea de hosting oricând cerem un upgrade e posibil, însă dacă alegem să construim un magazin online la un nivel mic și tu peste 5 ani îți dorești 4000 de produse pe site, clar avem nevoie să alegem o platformă care ne permite acest aspect fără a o lua de la zero.

Numărul de pagini, categorii și produse

pe care le va avea site-ul, care sunt acestea și ce o să cuprindă fiecare.

Materiale pentru fiecare pagină, categorie, produs

Ce avem nevoie pentru fiecare pagină (text, imagini, video) și cine se ocupă pentru a le oferi.

Funcționalitățile dorite

Abonare la newsletter, pagină de blog, posibilitate de a integra materiale audio/video/pdf, formulare de contact personalizate, optimizare SEO, video 360 în pagina de produs, review-uri în pagina de produs, tab-uri suplimentare pentru detalierea produsului etc.

Design site

Stabilim ce fonturi, culori folosite conform identității tale vizuale (dacă nu ai o identitate vizuală, vezi Pachetul Start pentru Antreprenori).

Pasul 3:
Pachetul ideal pentru magazinul tău online

După ce avem claritate privind structura magazinului online și tot ceea ce e necesar pentru a îl construi e momentul să discutăm despre pachetul cel mai bun pentru tine și să construim o ofertă personalizată pe nevoile tale.


Din 2009 până în prezent, am reușit să conturez 3 pachete pentru magazine online care sunt cele mai cerute. Te invit să le descoperi și tu, cu mențiunea că pe cel mai potrivit ție îl conturăm împreună.

Pasul 4: Realizarea site-ului

Pasul 4 e preferatul meu și momentul în care tu vei lua o pauză. În acest pas eu voi lucra pentru a construi magazinul online care te reprezintă în totalitate și care îți pune în valoare serviciile și produsele oferite.

Voi contura pagină cu pagină, categorie, produs, voi integra textul primit de la tine sau de la copywriter-ul cu care lucrez, voi aranja pozele și voi avea grijă ca fiecare element să te reprezinte în totalitate. Aici e locul în care eu fac magie și aplic tot ceea ce am învățat din 2009 până în prezent.

Tot la acest pas mă voi ocupa și de implementarea modului de plăți online după ce tu vei semna cu un furnizor de plăți online pe care îl alegem împreună.

 

creare site bianca ionel pasul 4 site prezentare
Pasul 5: Feedback și modificări

Înainte de lansare, tu vei fi primul care vede magazinul online în varianta aproape finală și te voi invita să îmi oferi feedback dacă îți dorești anumite elemente modificate.

Aceste modificări sunt normale și fac parte din proces.

Ele completează și susțin structura magazinului online și a elementelor pe care le vrei evidențiate. Un text cu bold, o imagine schimbată, un paragraf cu altă culoare sau background, un icon reprezentativ pentru mesaj, aranjarea informațiilor în pagina de produs, aduăgare număr de telefon în meniu etc.

În colaborarea cu mine, vei avea ocazia de 1 singură rundă de feedback și modificări pentru că plec de la premisa că orice rundă în plus cere transformarea completă a acelei secțiuni din magazinul online și nu mai respectă ceea ce am stabilit la pasul 3. Dacă e necesară această transformare, o discutăm însă va depăși estimările de timp și preț stabilite inițial.

Pasul 6: Lansarea magazinului online

Acesta o să fie pasul tău preferat pentru că vei da de veste în online și chiar în offline că a ta afacere are un magazin online. O să fie cu aplauze, felicitări și cu un entuziasm pe care nu ți-l pot descrie în cuvinte. Dacă ești părinte, îți pot spune că vei avea emoții asemănătoare cu cele trăite când a venit pe lume copilul tău.

Toți cei care te cunosc vor intra pe el, iar tu poți contoriza acest lucru dacă îți dorești asta. Acest aspect se încadrează la funcționalități suplimentare însă, îl vei primi bonus dacă alegi să colaborăm.

Reality check: Vânzările tale nu vor exploda a doua zi după ce magazinul online o să fie lansat, însă din experiență îți spun că în prima săptămână vei avea măcar 3 comenzi.

lansare magazin online bianca ionel web developer iasi
Pasul 7: Mentenanță și suport tehnic

95% dintre cei care își fac un site ignoră acest pas! Eu îmi doresc ca TU să fii în acel procent de 5%. Tu vrei?

De ce ai nevoie de mentenanță?

Securitate

Cu un singur click oricine poate depista versiunea de Magento, Prestashop sau OpenCart pe care e construit magazinul online și dacă are update-urile la zi. Dacă te întrebi ce e cu asta, îți voi spune că majoritatea site-urilor hackuite sunt cele care nu au update-uri făcute.

Experiența utilizatorului

Experiența utilizatorului pe site este esențială și vine la pachet cu o rată de conversie mai mare sau mai mică. Dacă site-ul nu este actualizat, există posibilitatea ca anumite funcționalități să nu ruleze corespunzător. De exemplu, formularul de contact să nu fie funcțional ori butonul de adaugă în coș/finalizare comandă. Sunt convinsă că ai pățit asta pe alte site-uri. Ce ai simțit atunci? Ce ai gândit despre acel business?

Economisești bani

Chiar dacă, pe moment, un pachet de mentenanță îl poți considera o cheltuială fără sens, pe termen lung, te poate salva de mai mulți bani cheltuiți în cazul în care site-ul este hackuit sau nefuncțional.

Un site este exact ca o mașină sau ca propriul tău corp.
Dacă nu investești în întreținere, costurile reparațiilor vor fi mult mai mari. Tu ce alegi între prevenție și tratament?

PACHETE magazine online
Modele magazine online
BONUSURI în valoare de 300 Euro

Indiferent de pachetul pe care îl alegi, vei primi aceste 4 bonusuri

Tutoriale administrare magazin

De foarte multe ori antreprenorul este ce care se ocupă de preluarea comenzilor online, de generarea AWB-ului și uneori chiar are nevoie să știe cum poate schimba un stoc sau un preț, de aceea ofer tutoriale pentru suport.

Integrare Microsoft Clarity

Vrei să știi cum interacționează un utilizator cu magazinul tău online? Microsoft are un tool gratuit care te lasă să descoperi acest lucru iar eu îl voi integra special pentru tine, pentru că știu cum poți valorifica aceste informații pe termen lung.

Integrare Google Analytics

Google Analytics este un tool gratuit de la Google ce te susține să monitorizezi persoanele care își accesează magazinul. Prin intermediul lui ai acces la informații demografice despre aceștia cât și la un top al paginilor accesate.

Pagini utile

Fiecare magazin are nevoie de încă 3 pagini în plus, pe lângă cele care oferă informații despre tine și afacerea ta. Acestea sunt: Termeni si Condiții, Cookies și Confidențialitate iar eu îți ofer aceste pagini ca un bonus pentru că ai ales serviciile mele.

E normal să se întâmple acest lucru, motiv pentru care avem pasul 2 în care stabilim scopul și structura site-ului iar în funcție de acestea un preț pentru ceea ce îți dorești tu.

Sunt alături de tine în fiecare pas pentru realizarea site-ului și poți avea convingerea că alegem sau construim de la zero pachetul potrivit pentru tine.

Stai liniștit! Am o echipă de 3 copywriteri care pot lucra la textul site-ului tău, pentru un cost între 300-400 Euro.

Dacă ești din Iași pot să îți realizez chiar eu fotografiile pentru site, în special dacă vorbim despre fotografii de brand personal sau de produs. Dacă nu ești din Iași, am o bază de date de fotografi profesioniști din toată țara din care poți alege.

Da, ofer și astfel de servicii, pe care le putem integra de la început în pachet sau le facem ulterior, după lansarea site-ului. Vezi aici pachetele pentru optimizare SEO.
Deși recomandarea mea este să alegi pachetul cel mai mic pe partea de mentenanță, dacă nu îți dorești acest lucru, îl pot accepta. Însă, te invit să citești aceste articole pentru a avea o imagine de ansamblu privind importanța mentenanței unui site.

Super, ofer servicii și pentru modificări punctuale în site, indiferent de platforma pe care a fost dezvoltat sau limbajul de programare. Te invit să mă contactezi și să discutăm despre aceste modificări iar apoi îți voi face o ofertă și voi estima timpul pentru implementare.

Da, bineînțeles! Prețurile pentru implementarea unui landing page pleacă de 200 RON (textul și imaginile le oferi tu sau poți să faci alături de mine și copywriterii din echipa mea). Te invit să mă contactezi pentru mai multe detalii.

Ești pregătit să ai propriul magazin online?

Programează  o ședință de 15 minute, telefonică sau pe Zoom, în care să povestim despre afacerea ta
și despre cum te pot susține pentru a atinge un nivel digital superior.

ce spun clienții
Bianca face, cu adevarat, "Magie Digitala" ✨

Sunt recunoscatoare ca proiectul meu www.agora-mogosoaia.ro a ajuns pe mana ei.
Arata minunat totul si cu siguranta voi mai colabora cu ea pe viitor!
Mihaela Stegerean
Manager proiect
Iti multumesc din suflet Roxana-Bianca Ionel, pentru munca depusa in crearea site-ului, pentru informatiile oferite, de seriozitatea si disponibilitatea ta atunci cand am avut nevoie de un sfat. Mi-a facut placere sa colaborez cu Bianca si cu siguranta vom mai colabora si pe viitor. O recomand cu mare drag.
Paul Liviu Lupu
Paul Liviu Lupu
Manager Energic Band Iași
O recomand din tot sufletul pe Bianca pentru profesionalismul și pasiunea cu care își face treaba. Mi-a creat un site frumos care mă reprezintă perfect! Mersi pentru tot, Bianca!🤗🤗🤗
Cristiana Bacalu
Psiholog, Psihoterapeut, Supervizor
Sunt recunoascătoare pentru colaboarea cu Bianca și o recomand cu mare drag și încredere oricui dorește să își creeze un site, să modifice sau actualizeze unul existent. Bianca simte dorințele și gusturile oamenilor și creează într-un timp scurt "vise la cheie". Mulțumesc pentru creativitate, profesionalism și susținere!
aura-tudor-foto-2
Aura Tudor
Profesor, Educator, Director