Web Analytics
Magento 2 | Luma | HomePage - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Magento 2 | Luma | HomePage

Am decis să alternez postările despre Magento 2, una să fie cu partea de admin și una cu partea de front end, iar pentru astăzi, am ales să vorbesc despre tema default Luma și HomePage.

După cum am discutat deja în postarea despre instalarea Magento 2, am ales să instalez varianta de Magento 2 cu date, motiv pentru care tema default, Luma încarcă și un design default, dar și produse și categorii.

luma magento 2 homepage bianca ionel blog

După cum puteți observa mai sus, Luma este o tema curată, elegantă și deloc obositoare. Comparativ cu tema default din Magento 1.X, Madison Island, aceasta este gândită pe principiile actuale ce țin de UX. Spațierea este făcută în așa fel încât să evidențieze elementele cele mai importante din site, lăsând impresia unui site aerisit, nici prea încărcat, nici prea gol și intuitiv pentru clientul final.

  • Pe banda gri de sus avem mesajul de întâmpinare default, pe care îl regăseam și în Magento 1, urmat de două opțiuni de logare sau de înregistrare;
  • Urmează partea centrală a headerului, unde găsim logo, în stânga, și căsuța de search alături de coșul de cumpărături în dreapta;
  • Meniul este limitat la 6 elemente, respectând limita de 7 și cuprinde noutățile, categoriile principale și ofertele. Submeniul păstrează eleganța temei, efectele de drop down sunt foarte simple, submeniul un sare, nu apare de nicăieri, nu are o mișcare foarte rapidă încât să nu vezi ce e în el și după cum puteți observa mai jos e foarte simplu și clar.

submeniu magento 2 luma bianca ionel blog magento

  • Urmează un banner și nu un slider. Mai exact urmează o serie de bannere, ce se pliază pe noul trend de a afișa informațiile într-un format tip card.

magento 2 design format tip card bianca ionel blog hompage magentoSă discutăm un pic despre acest design și de ce e bine să renunțăm la slidere într-un site. S-au făcut numeroase studii prin care s-a dovedit că interacțiunea utilizatorului cu sliderele de pe home page este foarte scăzută. Suntem tentați să folosim slidere pentru a afișa cât mai multe informații ce nu dorim să le întindem pe toată pagina. Unii folosesc sliderele pentru a comunica clientilor informațiile noi.
Din păcate, sliderele nu sunt văzute ca fiind accesibile de către clienți, pentru că se face abuz de informații, iar viteze de derulare a slide-urilor este mult prea mare, comparativ cu timpul necesar pentru citirea informației. Slide-urile numeroase îl fac pe client să își forțeze memoria penu a-și aminti ce a văzut și pe care slider a văzut.
Luma vine cu o soluție, așa cum am spus și mai sus, și oferă o afisare a tuturor sliderelor într-un format card. Informațiile expuse pe fiecare banner sunt scurte, vizibile și îi oferă utilizatorului datele de care are nevoie.

Mie îmi place foarte mult acest tip de afișare și îl consider mult mai eficient ca și rezultate reale în site.

  • Urmează o zonă cu cele mai vândute produse, aici nu am fost tocmai încântată de faptul de că s-au ales doar 7 produse. Dacă aș alege această temă pentru un site aș merge fie pe afișarea de 5 sau 10 produse, pentru a nu fi acel gol. Mi-a plăcut mult efectul de hover, foarte simplu și elegant, dar totuși de efect și alinierea titlurilor încadrată de cele 2 linii subțiri în stânga și dreapta.

hot seller products magento 2 luma bianca ionel home page design

  • Ultima parte din pagina de home este footerul. Acesta rămâne la fel de simplu ca întreagă temă, punctează doar elementele importante, link-uri către pagina de contact, termeni și condiții, informații despre site, etc, și abonarea la newsletter.

footer luma bianca ionel blog magento 2 luma home page

  • Mi-a plăcut unitatea și continuitatea, tema începe cu o bară subțire gri și se sfârșește la fel, loc pe care este trecut mesajul pentru copyright.

Ca o concluzie generală îmi place tema default oferită de Magento 2 pentru partea de home page, se vede că e foarte bine gândită și proiectată pe nevoile clientului. Vor urma articole ce vor suprinde și pagina de categorie, dar și pagina de produs.

Singurul minus al temei ar fi timpul de încărcare destul de mare și numărul de requesturi, dar asta e o chestie relativă. În prezent pe GtMetrix acesta ar fi rezultatul.

luma gt metrix bianca ionel blog magento 2

Sunt convinsă că după o serie de optimizări rezultatul va fi diferit, dar despre acestea vom discuta într-un al articol.

Voi ce părere aveți despre Magento 2, tema default Luma și HomePage? Aștept impresiile voastre. Keep in touch!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.