Web Analytics
Magento - modificare TVA - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Magento – modificare TVA

Pentru cei care dezvoltă site-uri pentru clienți români, prima cerință a anului 2016 a fost fără doar și poate modificarea TVA-ului din 24% în 20%. Pentru dezvoltatori acest lucru este destul de simplu, dar pentru acei clienți care vor să învețe mai mult și să facă ei această schimbare, am observat o serie de dificultăți. Din nou, adminul Magento nu e tocmai prietenos. Din acest motiv am decis să scriu un mic tutorial, care să cuprindă acestă modificare a TVA-ului, această postare fiind în mare parte dedicată utilizatorilor finali și mai puțin programatorilor.

TVA-ul în Magento poate fi modificat din admin Sales ->Tax ->Manage Tax Zones & Rates. Pentru cei care au versiunea în limba în română aveți calea în imaginea de mai jos, mai exact Vânzări -> TVA -> Gestionează zonele & cotele fiscale.

modificare tva magento bianca ionelÎn pagina deschisă va fi o listă de taxe care le folosește site-ul, din acea listă se va selecta cea cu TVA-ul pentru România.

gestioneaza tva magento bianca ionel

Se selectează TVA-ul și în noua pagină apărută modificați Rate Percent din 24.0000 în 20.0000.

modificare tva bianca ionelSe salvează, se poate da și un flush cache și puteți observa schimbarea în front end.

Simplu, nu? Mai poate spune cineva că Magento nu este o platformă prietenoasă? Am început anul 2016 cu un tutorial mai mult decât simplu, dacă vă întrebați ce mi-am propus să scriu în acest an, vă spun că lista e lungă, în special vor fi tutoriale aparent ușoare, dar necesare. Am decis să transform fiecare mini-cerință a clienților mei într-o postare și sper că voi avea timp să fac și filmulețe. Am primit această sugestie cu filmulețele în 2015 și am decis să o pun în practică în 2016.

Tot în anul 2015 am ajuns la concluzia că anumite elemente care eu le consider banale, pentru cei începători sunt o adevărată durere de cap, așa că, voi înceta să pun etichete și voi scrie, atât pentru cei începători, cât și pentru cei avansați.

Aștept întrebările voastre atât în comentarii cât și prin formularul de contact, promit să vă răspund cât mai repede fie personal, fie printr-o postare.

Dacă aceast articol – Magento – modificare TVA –  ți-a fost de ajutor, nu uita să dai un share!

6 thoughts on “Magento – modificare TVA”

    1. Dacă TVA-ul nu a fost pus din start în prețurile finale, acestea nu vor fi modificate. În cazul în care prețurile includ și TVA, ceea ce nu este chiar corect, e nevoie de rularea unui script pentru a fi redus acest TVA din ele, și păstrat doar în partea de cote fiscale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: